Afbeelding
Foto: Hanneke Stoof

Herstel oevers Korte Linschoten te Linschoten

Algemeen

Hanneke Stoof

Rijdend over de M.A. Reinaldaweg word je getriggerd door de grote pontons met machines die in de rivier de Korte Linschoten liggen. De houten beschoeiing in de Korte Linschoten wordt vervangen door een sterke stalen damwand met een houten balk vlak boven het water.

De bermen waren langs de Korte Linschoten West waren al deels verdwenen door het verzakken van de oevers. De grasstrook tussen de weg en het water wordt opgevuld met grond om het talud minder steil te maken. Het zal de verkeersveiligheid ten goede komen. Begin april moeten de werkzaamheden afgerond zijn in de Korte Linschoten opdat de pleziervaart weer doorgang heeft.

Niet alleen worden de oevers hersteld van de Korte Linschoten, er lopen meerdere projecten. Er worden ook herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan de taluds en bermen langs de Lange Linschoten en Haardijk.

Binnen dit project werken de volgende partijen samen: Provincie Utrecht, Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR), Stichting Ribbius Peletier JR tot behoud van het Landgoed Linschoten en de Gemeentes Montfoort en Oudewater.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
The Amazing Stroopwafels komen in Montfoort 2 uur geleden
Met de Zonnebloem naar het winkelcentrum.
Met de Zonnebloem naar het winkelcentrum 3 uur geleden
Van de solo theatervoorstelling 'Enkeltje Holandija' het waargebeurde vluchtverhaal van Ismir Hero uit Serajevo, uit de Bosnische oorlog in 1994, was eenieder diep onder de indruk.
Enkeltje Holandija, daar word je stil van 4 uur geleden
Afbeelding
Herdenken? 9 uur geleden
Afbeelding
Gert den Houdijker blijft toeslaan, ook op Grevillers 12 uur geleden
Hannelies legt een bloemenkrans neer als nieuwe voorzitster.
Maak kennis met de nieuwe voorzitter Comité 4 en 5 mei Montfoort 8 mei, 19:00
Burgemeester Hans Beenakker (2e rechts) van de Krimpenerwaard bezocht het Gemaal. Hij hoorde van enkele bestuursleden het verhaal van dit bijzondere museum, waar wordt verteld hoe hier in heel laag Nederland je toch droge voeten kunt houden.
Burgemeester Beenakker bezoekt Gemaal 8 mei, 18:00
Betovering in Haastrecht, Zijdeweg, 29 april 06.28 uur
Foto van Emmy van Vliet uit Haastrecht gekozen als mooiste foto 8 mei, 17:00