Patricia Aschman met haar honden voor de plekwaar het hondenlosloopgebied moet komen.
Patricia Aschman met haar honden voor de plekwaar het hondenlosloopgebied moet komen. Foto: Sjoukje Dijkstra

Komt er een hondenlosloopgebied in het Stadspark Montfoort?

Algemeen

Sjoukje Dijkstra

In het Stadspark van Montfoort wordt momenteel hard gewerkt aan een natuurspeelplaats. Daarnaast is er een lobby gaande, waar hondenbezitters enthousiast van kunnen worden.

Fons Vermeij, van de Broedkorf in Oudewater, heeft zich afgelopen week gewijd aan het vlechten van takkenschuttingen voor de natuurspeelplaats, die momenteel gestaag vorm begint te krijgen. Hij deelt: “Als het goed is wordt het project eind april opgeleverd.” De speelplaats belooft een bron van avontuur te worden voor de jonge ontdekkingsreizigers van Montfoort.

Hondenlosloopgebied

Terwijl de speelplaats gestalte krijgt, heeft buurtbewoner Patricia Aschman haar ogen gericht op een ander belangrijk initiatief: een hondenlosloopgebied in het park. Patricia, zelf trotse eigenaar van drie viervoeters, heeft haar zaak krachtig naar voren gebracht bij wethouder Kees van Dalen. Haar plan behelst het afbakenen van het gebied rondom de boomgaard met hekken, waardoor honden de vrijheid krijgen om te rennen, spelen en ravotten.

In een gesprek met Patricia deelt ze haar visie: “Het moet wel een gebied worden met een opruimplicht, waar hondenbezitters ook elkaar wijzen op hun verantwoordelijkheid. Het kan niet zijn dat het gebied vol met poep komt te liggen, want mensen willen er ook gewoon fruit kunnen plukken.” Haar vastberadenheid is aanstekelijk, en ze is ervan overtuigd dat haar voorstel gehoor zal vinden bij de wethouder. Ze wijst: “Hier kunnen de honden het water in en daar ook. Dat is ook een mooie bijkomstigheid. Er blijft bovendien genoeg ruimte over in de rest van het park om te recreëren. Mensen die niet zo op honden zijn kunnen er dus met gemak omheen. Het wordt tijd dat er zo’n losloopgebied komt in Montfoort.”

Fons Vermeijaan het werk.
Afbeelding
Afbeelding
Resultaat vlechtwerk Stadspark Montfoort
Afbeelding
Collectanten de straat op voor kinderen in armoede 1 uur geleden
Afbeelding
Enkeltje Holandija nu ook in Oudewater 18 uur geleden
Afbeelding
Taizé viering in Linschoten 23 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren gisteren
Afbeelding
Plusdienst 'Geloof, Hoop & Liefde' 13 apr, 09:00
Afbeelding
In Memoriam: Piet Rutges (1949 - 2024) 12 apr, 19:00
Afbeelding
O.P.A. vijftig jaar! 12 apr, 18:00
De eerste bezoeker van het seizoen ontving enkele publicaties over het Gemaal en heerlijke koeken.
Amersfoort aan zee in Haastrecht 12 apr, 17:00