Dick Hoogendoorn ontving de Ondernemersprijs (foto: Lima fotografie).
Dick Hoogendoorn ontving de Ondernemersprijs (foto: Lima fotografie). Foto:

Ondernemersprijs voor PLUS Hoogendoorn

Algemeen

Margreet Nagtegaal

Tijdens een feestelijke uitreiking op 29 januari in de Goudse Schouwburg werden de winnaars bekend van de Ondernemersprijs Midden-Holland 2024. De juryprijs kent drie categorieën. Detailhandel & Horeca, MKB en Grootzakelijk. In de categorie Detailhandel & Horeca werd Dick Hoogendoorn van PLUS Hoogendoorn in Waarder uitgeroepen tot winnaar van de Ondernemersprijs Midden-Holland 2024.

De uitreiking van de Ondernemersprijs Midden-Holland wordt jaarlijks voor en door het bedrijfsleven uit Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas i.s.m. de gemeenten georganiseerd.

De uitreiking van de Ondernemersprijs Midden-Holland heeft als doel ondernemers en ondernemerschap te waarderen en in het zonnetje te zetten. Cabaretier, regisseur, acteur en schrijver Peter Heerschop presenteerde het slotevent van de Ondernemersprijs Midden-Holland. Onder applaus van de ruim vijfhonderd aanwezigen werden Plus Hoogendoorn uit Waarder en Bos Nieuwerkerk HeatMatrix uit Nieuwerkerk en Kruiswijk Groep uit Bergambacht uitgeroepen tot winnaars van de Ondernemersprijs Midden-Holland 2024. In de categorie Detailhandel & Horeca maakte oud-winnaar Frank Streefland van De Nieuwe Polderkeuken bekend dat Dick Hoogendoorn van Plus Hoogendoorn door de jury als winnaar was aangewezen. Burgemeester Michiel Grauss van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, waar Waarder deel van uitmaakt, overhandigde de trofee. De jury spreekt in haar rapport over een betrokken ondernemer met een groot hart en verwijst daarbij naar het oprichten en bevoorraden van een voedselbank en het ondersteunen van vele lokale verenigingen. Dick Hoogendoorn zegt: “Ik wist dat ik een kans maakte, maar ik was toch blij verrast. Het is een stuk waardering van hoe je je werk doet en met welke drive.” Waarder is maar een klein dorpje en het is bijzonder dat de supermarkt al jaren kan blijven bestaan. Voor de nabije toekomst staat ook de nieuwbouw van een geheel nieuw pand op de planning. Het bouwplan is bijzonder. Dick Hoogendoorn zet een splinternieuwe supermarkt van zo’n 1400 vierkante meter neer in een dorpje met nog geen 1700 inwoners. PLUS Hoogendoorn krijgt een nieuwe vestiging op de Poort van Waarder, aan de voet van de afrit van de A12. In april hoopt Dick dat de eerste paal de grond in gaat.

Betrokken ondernemer

Van Dick Hoogendoorn stond in het juryrapport dat hij een betrokken ondernemer is. “Ik vind lokale en maatschappelijke betrokkenheid erg belangrijk.” Er zijn veel voorbeelden te noemen hoe Dick dat doet. Neem de voedselbank die dankzij Dick van de grond kwam. Over de oprichting van de voedselbank in Waarder vertelt hij: “Er blijven in de supermarkt dagelijks versproducten over. Dat gooide ik niet weg maar het ging naar de dieren. Daar had ik niet zo’n vrede mee. Het is al acht jaar geleden dat ik een aantal mensen uit de kerken benaderde met de vraag of we met elkaar eens wilden nadenken of we iets anders met deze producten konden doen. Vanuit dit initiatief is de voedselbank ontstaan. Elke dag, een kwartier voor sluitingstijd, worden de versproducten opgehaald door vrijwilligers uit de kerk, daar worden pakketten van gemaakt en bij gezinnen en mensen gebracht die dat nodig hebben.” Bijzonder is dat alle drie de kerken hierin meedoen. Ieder heeft zijn eigen netwerk en de pakketten gaan niet alleen naar kerkmensen maar ook naar mensen daarbuiten. “Het is een mooi project geworden.”

Maar hiermee houdt zijn betrokken ondernemerschap nog niet op. Veel verenigingen, instanties en organisaties weten hem te vinden. Een kleine opsomming: een stuk sponsoring van veel verenigingen, bijdragen aan de wekelijkse bingo in Het Huis van Alles, strooigoed met het Sinterklaasfeest, fruit tijdens de speelweek, en allerlei kleine persoonlijke hulpvragen waar hij aan voldoet. Met de lokale betrokkenheid zit het dus wel goed. En met dat grote hart ook. Wat fijn dat Waarder een supermarkt heeft met een superondernemer. Dat maakt het wonen in zo’n klein dorp mooier en leuker. Van harte gefeliciteerd Dick met deze mooie prijs. Dik verdiend!

Het carillon van de St. Michielstoren laat nog steeds van zich horen.
Het carillon van de St. Michielstoren laat nog steeds van zich horen 3 uur geleden
Afbeelding
Check de locatie voor je gaat zwemmen 8 uur geleden
'WelZijn Krimpenerwaard' en 'Doortrappen Zuid-Holland'organiseren op woensdag 22 mei om 14.00 uur een gezellige theaterbijeenkomst.
Een informatie en uitdagende Verkeers-theaterquiz 11 uur geleden
Afbeelding
Oldtimer Scania's in de IJsselstreek gisteren
Afbeelding
Nationale Molendagen bij de Cabauwse molen 10 mei, 18:00
Afbeelding
Winkel in Oudewater en maak kans op één van de vele cadeaubonnen 10 mei, 17:00
Afbeelding
Chip en/of registreer uw huisdier 10 mei, 12:00
Afbeelding
Uit het leven gegrepen: Vrijheid 10 mei, 09:00