De ontbijtactie is elke keer weer een succes.
De ontbijtactie is elke keer weer een succes. Foto: pr

Verras een mantelzorger met een ontbijt

Algemeen

Margreet Nagtegaal

Op vrijdag 10 november, de Dag van de Mantelzorg, krijgen elke jaar de vijf miljoen mantelzorgers in Nederland een schouderklopje. De gemeente, maar ook allerlei organisaties geven hier invulling aan op hun eigen wijze. Want mantelzorgers verdienen het om eens in het zonnetje gezet te worden en waardering te ontvangen voor de zorg die ze dragen voor iemand anders, of dat nu een familielid is of een buur. De Nederlandse Patiënten Vereniging (NPV) afdeling Lopikerwaard organiseert daarom elk jaar voor de vele mantelzorgers in onze regio de ontbijtactie. Verras een mantelzorger die je kent op deze mooie manier met een heerlijk vers ontbijt aan huis. Een kleine moeite maar een prachtig gebaar.

Mantelzorgers zorgen voor een ziek familielid, vriend of buur. Mantelzorgers vinden de zorg vaak vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Het is bijzonder en verdient waardering. Op de Dag van de Mantelzorg laat heel Nederland dat weten. Coördinator van de NPV in de regio Lopikerwaard, Ellen Ruitenbeek, is alle jaren betrokken bij de ontbijtactie. “In het eerste jaar waren het veertig ontbijtjes die we rondbrachten. Maar dat aantal groeit enorm. Vorig jaar waren er al 350 aanmeldingen. Dat is een hele organisatie dus. Maar zo leuk om te doen. Soms beseffen mensen niet eens dat ze mantelzorg(st)ers zijn, of willen ze het niet weten. Juist voor die mantelzorgers is deze actie zo leuk, om te laten weten dat u aan hen denkt!”

Bemoedigen is eigenlijk zo makkelijk

Het principe is heel eenvoudig. U geeft een mantelzorger op voor een verrassingsontbijt op zaterdag 11 november. Er wordt bezorgd in Oudewater, Montfoort, Linschoten, Hekendorp, IJsselstein, Lopik, Lopikerkapel, Benschop, Jaarsveld en Polsbroek. Er wordt bij hen een luxe ontbijt bezorgd met croissant, pistolet, zoet en hartig beleg, ei, yoghurt etc. voor € 7,50 en een kinderontbijt voor € 5,00. De ontbijtjes worden bezorgd tussen 08.00 en 09.00 uur. De kosten van het verrassingsontbijt zijn zeer laag gehouden en er wordt ook veel voor het ontbijt gesponsord.

U kunt een mantelzorger eens extra bemoedigen door ze te verrassen met een ontbijtservice. In gedachten ziet u misschien al die blije gezichten. U moet er zelf wel voor zorgen dat de ontvanger geïnformeerd wordt of zorgen dat er iemand is die de deur open doet en het ontbijt in ontvangst kan nemen.

U kunt via www.npvzorg.nl/nieuws/ontbijtactie-lopikerwaard een mantelzorger opgeven. Maar het kan ook per mail of per telefoon; lopikerwaard@afdeling-npvzorg.nl of bij Ellen Ruitenbeek 0348 452645/ 06 81239300 of Kees Bogaard 0182 501072.

Uw opgave en betaling graag vóór 5 november.

Wie zou u kunnen verrassen? U kunt ook zelf gebruik maken van deze ontbijtactie en daarmee verwent u uzelf en ondersteunt u de NPV.

Filmavond 'Triangle of Sadness'
Deze week in concordia 2 uur geleden
De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 19 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 21 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag gisteren
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00