Marjon de Jong spreekt het publiek toe.
Marjon de Jong spreekt het publiek toe. Foto: Sjoukje Dijkstra

Les Boutonniers schenken symbolische cheque aan ‘t Bakkershuis

Algemeen

Sjoukje Dijkstra

Tijdens de Carnavalsmis op zondag werd er een bijzonder gebaar gemaakt door Les Boutonniers, die ‘t Bakkershuis in Montfoort in het zonnetje zetten met een symbolische cheque van € 111,11. Het bedrag was vooral bedoeld om de aandacht te vestigen op het werk van ‘t Bakkershuis in de gemeenschap.

Marjon de Jong, coördinator van ‘t Bakkershuis, benadrukte in haar toespraak het belang van ontmoeting en de impact van dementie op de gemeenschap. “Ontmoeten gaat niet vanzelf”, verklaarde ze. “Dementie heb je nooit alleen! ‘t Bakkershuis fungeert als een laagdrempelig ontmoetingscentrum voor iedereen die te maken heeft met geheugenklachten of beginnende dementie. Het is een warme, huiselijke plek waar mensen gewaardeerd worden om wie ze zijn en waar iedereen meetelt.”

De cheque zal worden gebruikt voor de aanschaf van materialen die worden ingezet bij verschillende beweegactiviteiten in ‘t Bakkershuis. Marjon de Jong bedankte Les Boutonniers en het kerkbestuur voor hun steun en gaf ook een woord van dank aan alle bedrijven, organisaties en particulieren die ‘t Bakkershuis de afgelopen jaren hebben gesteund.

Beroep

“Met elkaar hebben we iets moois en waardevols kunnen bouwen,” aldus Marjon de Jong. “Maar ontmoeten gaat niet vanzelf, en het vraagt om een structurele investering. De hoop is dat ‘t Bakkershuis ook in de toekomst een centrale rol kan blijven spelen in de gemeenschap van Montfoort, en daarvoor is blijvende steun en aandacht nodig van alle betrokkenen.” Hierbij deed ze ook een dringend beroep op de burgemeester, wethouders en raadsleden en wenste ze heel veel wijsheid en succes toe bij het nemen van de juiste beslissing over de toekomst van ‘t Bakkershuis.

Afbeelding
The Amazing Stroopwafels komen in Montfoort 1 uur geleden
Met de Zonnebloem naar het winkelcentrum.
Met de Zonnebloem naar het winkelcentrum 2 uur geleden
Van de solo theatervoorstelling 'Enkeltje Holandija' het waargebeurde vluchtverhaal van Ismir Hero uit Serajevo, uit de Bosnische oorlog in 1994, was eenieder diep onder de indruk.
Enkeltje Holandija, daar word je stil van 3 uur geleden
Afbeelding
Herdenken? 8 uur geleden
Afbeelding
Gert den Houdijker blijft toeslaan, ook op Grevillers 11 uur geleden
Hannelies legt een bloemenkrans neer als nieuwe voorzitster.
Maak kennis met de nieuwe voorzitter Comité 4 en 5 mei Montfoort gisteren
Burgemeester Hans Beenakker (2e rechts) van de Krimpenerwaard bezocht het Gemaal. Hij hoorde van enkele bestuursleden het verhaal van dit bijzondere museum, waar wordt verteld hoe hier in heel laag Nederland je toch droge voeten kunt houden.
Burgemeester Beenakker bezoekt Gemaal 8 mei, 18:00
Betovering in Haastrecht, Zijdeweg, 29 april 06.28 uur
Foto van Emmy van Vliet uit Haastrecht gekozen als mooiste foto 8 mei, 17:00