V.l.n.r.: Coen van der Stelt, huidige voorzitter,samen met Marina Verhage-van Dijken Han van Dijk, nieuwe bestuursleden.
V.l.n.r.: Coen van der Stelt, huidige voorzitter,samen met Marina Verhage-van Dijken Han van Dijk, nieuwe bestuursleden. Foto: pr

Taart bij start jubileumjaar Linfano

Algemeen

Bij een verjaardag hoort taart. Dat bedachten ze bij Muziekvereniging Linfano uit Linschoten. De vereniging is in 1964 opgericht en blaast dit jaar dus zestig kaarsjes uit. En dat laten de muzikanten van Linfano niet onopgemerkt aan zich voorbijgaan! Tijdens de eerste repetitie van het jaar werden de leden getrakteerd op taart in het Trefpunt.

Het Trefpunt aan de Jacob Barneveldstraat is de repetitielocatie voor de leerlingen en voor de Melody Percussion Band. Daarnaast dienen de beide zolders van het gebouw als opslagruimte voor een groot gedeelte van de instrumenten, bladmuziek, kleding en andere eigendommen van de vereniging. De fanfare is te groot voor het Trefpunt en repeteert in De Brede Vaart. Maar de pauzes van de fanfare en de Melody Percussion Band worden wel altijd gezamenlijk in het Trefpunt gehouden, zodat de leden van de verschillende onderdelen elkaar toch even kunnen zien en spreken. Ook de ‘derde helft’ vindt hier plaats.

Voorzitter Coen van der Stelt geeft aan: “Een jubileum is een moment om terug te blikken, vooruit te kijken en trots te zijn. We willen dit niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom willen we het samen vieren en zijn we dankbaar voor de 60 jaar toewijding van talloze vrijwilligers die de vereniging draaiende houden”.

Van der Stelt vervolgt: “Linfano is afgeleid van LINschotens FANfare Orkest. De vereniging is ooit opgericht om bijzondere gelegenheden in het dorp op te fleuren, zoals de intocht van Sinterklaas en Koningsdag, en dat doen we nog steeds. Linfano vervult een belangrijke maatschappelijke taak binnen het dorp. In het basisonderwijs wordt minder tijd en geld voor muziek en cultuur beschikbaar gesteld door de overheid, wij proberen de scholen te ondersteunen met muzieklessen in projectvorm, zodat alle kinderen toch in aanraking komen met muziek. Vanaf een jaar of 7 kunnen kinderen al op muziekles bij een van onze professionele docenten. Een ander voorbeeld is dat we als vereniging tijdens de coronaperiode diverse filmpjes hebben opgenomen omdat we niet konden optreden, maar we de mensen toch een hart onder de riem wilden steken. Deze zijn op YouTube nog steeds te bezichtigen. Een ander sociaal aspect van een muziekvereniging is dat jong en oud, naast elkaar, samen spelen in een orkest. Dat geeft een hele andere dynamiek dan bij bijvoorbeeld een sportclub, heel bijzonder.”

De 60-jarige vereniging gaat zeker met zijn tijd mee, zo zullen de muzikanten dit jaar van andere kleding voorzien worden. Ook qua optredens is mede hierdoor de laatste jaren een andere weg ingeslagen, zo marcheert het orkest niet meer op straat, maar worden er juist meer concert- of staande optredens gehouden. Aanvullend is er een kwintet opgericht dat ingezet kan worden bij diverse gelegenheden. Ook krijgt de jubilerende vereniging steeds meer een regionale functie, zo komen veel leden van buiten Linschoten.

De eerste repetitie van het jaar met taart is nog maar het begin van de festiviteiten. Een speciaal jubileums comité is bezig met de voorbereidingen van verschillende activiteiten. Houd hiervoor de (social) media goed in de gaten!

Afbeelding
Herdenken? 3 uur geleden
Afbeelding
Gert den Houdijker blijft toeslaan, ook op Grevillers 6 uur geleden
Hannelies legt een bloemenkrans neer als nieuwe voorzitster.
Maak kennis met de nieuwe voorzitter Comité 4 en 5 mei Montfoort 20 uur geleden
Burgemeester Hans Beenakker (2e rechts) van de Krimpenerwaard bezocht het Gemaal. Hij hoorde van enkele bestuursleden het verhaal van dit bijzondere museum, waar wordt verteld hoe hier in heel laag Nederland je toch droge voeten kunt houden.
Burgemeester Beenakker bezoekt Gemaal 21 uur geleden
Betovering in Haastrecht, Zijdeweg, 29 april 06.28 uur
Foto van Emmy van Vliet uit Haastrecht gekozen als mooiste foto 22 uur geleden
Dave van de Born en Roan Vos leiden de puntenkoers in Rijssen (foto: Jannes Wolff).
Inliners SVO klaar voor Nederlandse Kampioenschappen gisteren
Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, kan iedereen meelopen met een dauwtraptocht.
Dauwtrappen vanaf de Cabauwse molen 8 mei, 12:00
Afbeelding
De laatste loodjes 8 mei, 09:00