Afbeelding
Foto: pr

Leerlingenorkest Linfano geeft optreden in Voorthuizen

Algemeen

Afgelopen zaterdag gaf het leerlingenorkest van Linfano uit Linschoten een dubbelconcert op uitnodiging van het Opleidingsorkest van Crescendo Voorthuizen (OCV) in de ‘kerk aan het plein’ in Voorthuizen. Terwijl een ensemble van het grote orkest en de melody percussion band speelden bij de intocht van Sinterklaas in Linschoten, vertrokken de leerlingen, onder leiding van Janna Busscher richting Voorthuizen. Daar werden zijn hartelijk ontvangen in het schitterende gebouw van Crescendo en het oefenen kon beginnen. De stukken die de laatste weken op donderdagavond in het Trefpunt waren geoefend werden nog een keer gespeeld, maar ook twee nieuwe werken werden samen met OCV in een uur tijd doorgenomen om ‘s avonds ten gehore te brengen.

De kerk zat vol toehoorders en de dertien leerlingen van OCV openden met Liberty! van John Farbush. Een bekend werk voor de leerlingen van Linfano. Dit is niet verrassend als ik vertel dat OCV en het leerlingenorkest Linfano beide enthousiast worden gedirigeerd door Vincent Verhage. Bij OCV doet hij dat sinds september en in deze korte tijd hebben deze leerlingen een gevarieerd repertoire ingestudeerd. Via het Verre Oosten en Jan Smit eindigde OCV met het welbekende Shotgun van George Ezra. Het enthousiasme bij de kinderen, in leeftijd variërend van 8 tot 15 jaar, was duidelijk zichtbaar.

Daarna was het de beurt aan Linfano. Vincent benoemde het verschil tussen een opleidingsorkest (voor kinderen/ tieners) en een leerlingenorkest. “Ook als je vijftig bent kun je nog beginnen met muziek maken. Vandaar dat we bij Linfano niet alleen maar tieners zien, maar ook volwassenen”. Linfano nam ons mee op een muzikale reis naar onder andere Schotland en sloot af met Spirit of the Wolf van Michael Oare. Tot slot speelden beide orkesten samen het in die middag ingestudeerde stuk Inner Space van John Emerson Blackstone. “Want”, zo stelde Verhage, “liever één stuk goed, dan twee minder goed.” En goed was het! Met zo’n zeventig man publiek klonk er een daverend applaus door de zaal. De leerlingen namen het trots in ontvangst. Daarna werd door iedereen meegeholpen om al het grote slagwerk terug te brengen naar Crescendo en kwam deze gezellige avond tot een einde. Marlijn Messelink, die het OCV begeleidt wordt bedankt voor de warme ontvangst en de goede catering.

Bij het leerlingenorkest van Linfano gaat het niet alleen om muziek maken, maar ook om gezelligheid. Het is een hechte groep die veel lol maakt samen, maar ook hard kan werken. Elke donderdagavond oefenen zij in ‘t Trefpunt. En afgelopen zomer zijn alle tieners meegegaan op Jeugdmuziekkamp, ook onder muzikale leiding van Vincent Verhage. Het niveau schiet omhoog met zo’n 8 uur les per dag en dan ook nog sport en spel. “Een week lang meer toeteren dan slapen” aldus Ruud Vergeer, die al voor de zesde keer meeging.

Binnenkort is het leerlingenorkest van Linfano voor iedereen te horen tijdens de lichtjestocht, op vrijdag 16 december bij Het Kruispunt, waar zij kerstliederen ten gehore zullen brengen.

Afbeelding
Traditionele rommelmarkt in Haastrecht 1 uur geleden
Afbeelding
Zangmiddag in Waarder 8 uur geleden
Afbeelding
Het eerste seizoen van de Jupiter Sportspeeltuin een groot succes 11 uur geleden
De Herder in al zijn glorie langs de Hollandse IJssel, rechts molenaar Dries van Beek
Molen de Herder in Willeskop gisteren
Het Recreantentoernooi wordt gesponsord door Overbeek-transport BV Rotterdam en Van der Voet Assurantiën BV Haastrecht.
Tafeltennisvereniging TOP organiseert Recreantentoernooi 14 apr, 17:00
Afbeelding
Collectanten de straat op voor kinderen in armoede 14 apr, 12:00
Afbeelding
Enkeltje Holandija nu ook in Oudewater 13 apr, 19:00
Afbeelding
Taizé viering in Linschoten 13 apr, 14:00