Het orkest staat o.l.v. dirigent Alexis Artavanisen muziekdocent Vincent Verhage instrueert hier de kinderenvan de basisschool tijdens de voorstelling.
Het orkest staat o.l.v. dirigent Alexis Artavanisen muziekdocent Vincent Verhage instrueert hier de kinderenvan de basisschool tijdens de voorstelling. Foto: pr

Spetterende afsluiting scholenproject Linfano

Algemeen

Met tweemaal een volle Brede Vaart hebben de kinderen van de Timotheüsschool en OBS Prins Claus samen met Linfano zaterdag laten zien wat ze de afgelopen weken hebben geleerd tijdens de muzieklessen in samenwerking met de muziekvereniging. In de klas hadden de basisschoolleerlingen van groep 5 en 6 van de beide basisscholen uit Linschoten muzieklessen gehad van Vincent Verhage. Hij is dirigent van verschillende orkesten en geeft daarnaast ook muziekles bij Linfano.

Er werd de mini-musical ‘Wieger wordt wakker’ opgevoerd. Deze musical gaat over het jongetje Wieger, hij mag binnenkort voor het eerst naar muziekles. En dat is best spannend, een nieuwe meester en vergeet hij zijn lesboek en mondstuk niet? Hij droomt over allerlei instrumenten, maar wordt hij op tijd wakker om naar trompetles te gaan?

Tijdens de lessen op school hebben de kinderen verschillende liedjes ingestudeerd en dit werd zaterdag van tevoren nog even kort met het orkest doorgenomen. Voor veel kinderen was dit de eerste keer dat ze een orkest zagen.

Onder leiding van dirigent Alexis Artavanis opende Linfano het concert met een stukje filmmuziek, voor de meeste aanwezigen erg herkenbaar. Zo werd het liedje ‘Vergeet mij niet/Remember me’ uit de film Coco direct herkend, deze film hadden ze toevallig op een kinderfeestje gezien! En de tekst van de liedjes uit Frozen werd luidkeels meegezongen.

Maar daarna begon de echte uitvoering. Het publiek werd meegenomen in het verhaal van Wieger door presentator Greetje de Jongh, voormalig hoorniste van Linfano. Zoals het hoort bij een echte musical, werd er door het orkest geopend met een openingsstuk, de Ouverture. Daarna mochten de kinderen meedoen in het lied ‘Boomwhackers are cool’, konden ze de klanken van verschillende instrumenten herkennen in het stuk ‘Ik kan niet kiezen’, lieten ze een show met bodypercussion zien en als einde zongen ze het spetterende finalelied ‘Wakker’.

De ouders, maar ook de meesters en juffen van beide scholen waren blij verrast door het muzikale niveau van de kinderen. Martine Zuidam, directrice van de Timotheüsschool wist wel dat er talent op school zat, maar dat er zoveel talent aanwezig was, had ze nog niet in de gaten gehad! Ook Joanneke Blommenstijn van de Prins Clausschool was supertrots op haar leerlingen en ook zij benadrukte het belang van muzieklessen op school.

Het project, dat bedoeld is om de kinderen kennis te laten maken met muziek, kon zijn doorgang vinden met steun van het VSB-fonds, het K.F. Heinfonds, het Carel Nengermanfonds en het August Fentener van Vlissingenfonds. Alle kinderen kregen een goodiebag aangeboden met onder andere een leuk aandenken en een bon voor een gratis muziekles bij Linfano.

Na afloop was er voor alle aanwezigen de mogelijkheid om de verschillende instrumenten uit te proberen., waar uiteraard enthousiast gebruik van werd gemaakt. Bij enkele ouders die vroeger een instrument hadden gespeeld begon het toch wel weer te kriebelen! En dat mag, want bij Linfano zijn extra muzikanten altijd welkom, diverse secties kunnen wel versterking gebruiken.

Er kan met recht gezegd worden dat iedereen enorm heeft genoten van deze voorstelling en dat het een prachtig voorbeeld was van samenwerking tussen beide basisscholen en muziekvereniging Linfano.

Afbeelding
FC Oudewater Dames 1 kampioen 6 uur geleden
Wethouder Jonkers opende de nieuwe fietsroute.
Succesvol fietsexamen in Montfoort ondanks regen en wind 7 uur geleden
Er werden veel spelletjes en puzzels verkocht.
Mooie opbrengst voor Hervormde kerk dankzij drukbezochte rommelmarkt 8 uur geleden
Onder een tunnel van schoongeborstelde ijsselsteentjes uit de 13e eeuw.
Onder de brug 11 uur geleden
Afbeelding
Copycat van Christo in Oudewater? 13 uur geleden
Afbeelding
Houdijker en zoon winnen de wedvlucht vanuit Quiévrain 16 uur geleden
Er werd hard gestreden om de bal bij de tegenstander in het doel te krijgen.
Schoolvoetbal bij Voetbalvereniging Haastrecht 23 apr, 19:00
De enorme stormbaan is altijd zeer geliefd tijdens de Koningsspelen.
Deze week Koningsspelen en NK knikkeren 23 apr, 18:00