Afbeelding

Verrassend 2024!

Algemeen

Otto Beaujon

De beste wensen voor u allen, en maak u op voor de dingen die het nieuwe jaar voor ons in petto heeft. Het begon het afgelopen weekend al met spannende schaatswedstrijden, veldrijden en meer. De weerman heeft ons blauwe lucht en ijs beloofd. Zal 2024 een jaar van nieuwe weerrecords worden? Moeten we onze zomervakantie aan de stranden van Australië, Chili of Argentinië boeken omdat het daar dan winter is, met draaglijke temperaturen aan zee? Kan het najaar nog natter?

Hoogst interessant is natuurlijk het politiek avontuur: zullen Geert, Caroline en Pieter er in slagen een begin te maken aan een nieuwe bestuurscultuur? Hebben zij collectief bijvoorbeeld een beter geheugen dan Rutte? Gaan zij echt het grootste bouwproject ooit realiseren in het verrimpelde Groningse land? Gaan zij de toeslagenaffaire naar tevredenheid van de slachtoffers afhandelen? Komen Siewert en kornuiten voor de rechter? Er is nog heel wat gewoon werk aan de winkel voor regering en kamer.

We krijgen dit jaar ook Europese verkiezingen. Zullen de Wilderianen, Les Pens en de Orbanisten ook daar de meerderheid der ontevredenen pakken?

Ondertussen krijgen we de Olympische Spelen: mogen er Russen deelnemen, in neutrale pakjes? Mogen er Israëliërs (in witte pakjes) deelnemen aan bijvoorbeeld één van de vijftien Olympische schietdisciplines? Er zal nog heel wat over te doen zijn, voorspel ik je. Zijn er anderen die dan thuisblijven? Mag de Israëlische wielerploeg wel deelnemen aan de Tour de France? En welk land denkt u zal dit jaar het songfestival winnen?

Op 6 juni a.s. wordt herdacht dat tachtig jaar geleden D-day plaats vond: de landing van de geallieerden in Normandië, een beslissende slag tegen het nazi-regime. Duizenden fans van over de hele wereld zullen dat evenement bezoeken. Als u ook kans wilt maken een glimp van het schouwspel live op te gaan vangen dan moet u wel snel wezen: de prijzen van gîtes en Bed & Breakfast zijn in de voorverkoop, tot honderd kilometer in de omtrek, al opgelopen tot 6000 euro (u leest het goed) voor bed, toilet, een stuk stokbrood en een kan koffie.

En dan zijn we nog pas halverwege het jaar: dat kan niet anders dan verrassend worden!

Otto Beaujon

Afbeelding
Gert den Houdijker blijft toeslaan, ook op Grevillers 18 minuten geleden
Hannelies legt een bloemenkrans neer als nieuwe voorzitster.
Maak kennis met de nieuwe voorzitter Comité 4 en 5 mei Montfoort 14 uur geleden
Burgemeester Hans Beenakker (2e rechts) van de Krimpenerwaard bezocht het Gemaal. Hij hoorde van enkele bestuursleden het verhaal van dit bijzondere museum, waar wordt verteld hoe hier in heel laag Nederland je toch droge voeten kunt houden.
Burgemeester Beenakker bezoekt Gemaal 15 uur geleden
Betovering in Haastrecht, Zijdeweg, 29 april 06.28 uur
Foto van Emmy van Vliet uit Haastrecht gekozen als mooiste foto 16 uur geleden
Dave van de Born en Roan Vos leiden de puntenkoers in Rijssen (foto: Jannes Wolff).
Inliners SVO klaar voor Nederlandse Kampioenschappen 19 uur geleden
Op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, kan iedereen meelopen met een dauwtraptocht.
Dauwtrappen vanaf de Cabauwse molen 21 uur geleden
Afbeelding
De laatste loodjes gisteren
Afbeelding
Bouwbedrijf Spruit bv is jarig en trakteert 7 mei, 19:00