Afbeelding

FCO - VVH - VVL - SPV - WDS

Algemeen

Ditmaal was het snel scoren geen optie op het kunstgrasveld in Wilnis, hoewel de Oudewaternaren wel alles in het werk stelden om dat te doen. Onder barre omstandigheden moest deze wedstrijd worden afgewikkeld.

Degradatiespook?

CSW - FC Oudewater 4-2

Zeker de FCO-fans onder de toeschouwers werden niet echt verwend. Een half uur lang dominant spel van de bezoekers en ook in de tweede helft een minuutje of twintig aardig spel, maar het mocht niet baten. Blunders achterin van de Oudewaterse aanvoerder en de doelman legden de uiteindelijke basis voor de overwinning van de Wilnissers. Een ietwat vreemde wisselregel, ooit door de KNVB ingesteld, werkte niet bepaald in Oudewaters voordeel. De eerste minuten speelden zich hoofdzakelijk op de CSW-helft af. Het eerste echte gevaar kwam echter van Teun Gieling die hoog boven iedereen uitstak toen hij richting het Oudewaterse doel kopte. Wel ging de bal naast. Hierna speelde Oudewater zich goed voetballend onder de druk van de tegenstander uit. Een schotje van Willem La Lau kon keeper Gök makkelijk pakken en de doelman plukte ook een bal van de voeten van Thomas Hoogenboom. Vele corners volgden elkaar op. De Wilnissers hadden hun handen vol om Oudewater van zich af te houden. Een ‘kromme’ bal van de Oudewaterse nummer 9 miste maar net het Wilnisser doel en er was een reddende sliding voor nodig om een voorzet van Bart Griffioen onschadelijk te maken. Men zegt dat Sinterklaas niet bestaat, maar een van de Oudewaterse verdedigers gaf Ouhamad een onverwacht presentje, die pakte het cadeau met beide handen aan: 1-0 (36e min.).

Toen kort na de start van de tweede helft de 2-0 al viel was het eigenlijk wel even gedaan met de Oudewaterse ploeg. Tot wanhoop van de scheidende trainer Redel (Hij gaat in het nieuwe seizoen een nieuwe uitdaging aan) vielen ook nog eens de 3-0 (57e min.) en de 4-0 in de 61e minuut mede door blunderen van bijna iedereen die op, in en/of voor het Oudewaterse doel stond. Deze doelpunten vielen dus ondanks het toch redelijk matige spel van Michel Strating en Co. De Oudewaterse druk werd weer behoorlijk opgevoerd, mede door wat wissels. Inmiddels was Jesper van der Zwart behoorlijk zwaar geblesseerd van het strijdtoneel verdwenen, maar hij mocht niet meer vervangen worden omdat er al drie wisselmomenten waren geweest (3 spelers!), een wat vreemde regel overigens. Zijn opponent, invaller Sem Veerhuis, kon wel met rood vertrekken. Na een combinatie tussen Marc Oosterwijk en Sven Rietveld zorgde laatstgenoemde voor de 4-1 (65e min.). Zijn collega Ivo Anbergen maakte, op aangeven van de vorige doelpuntenmaker, de 4-2 (76e min.). Oosterwijk had niet het zo gewenste geluk aan zijn zijde bij twee acties die doelman Gök danig in de problemen brachten.

Geen potten gebroken

Wieldrecht - vv Haastrecht 3-0

Haastrecht verloor in Dordrecht op een zeer slecht veld met 3-0 van een veel feller Wieldrecht, dat er vol inging.

Bij de thee keken de Haastrechtenaren tegen een 2-0 achterstand aan. Daarvoor had Wieldrecht het eerste kwart van de wedstrijd nodig. In de 13e minuut opende de thuisclub de score en in de 23e minuut was het weer raak door Wieldrechtenaar Thom van Dijk. Danny de Bruijn miste voor de bezoekers een strafschop Het was niet zo dat de Haastrechtenaren er niet aan te pas kwamen, maar het gemis van doelpuntenmaker Kevin de Jong woog zwaar. De vertrouwde aanvalslinie staat voorlopig nog enkele weken langs de kant. Zij werken naarstig aan herstel. Pas in de 87e minuut werd de eindstand op 3-0 bepaald.

Credits, maar geen punten

Linschoten - ONA 0-1

Complimenten voor het goede spel zijn leuk, maar Linschoten hield geen punt over aan het thuisduel met het sterke ONA. Coach Frank Spermon hoopt dat de uitwedstrijd tegen Siveo zaterdag wél punten gaat opleveren.

“Het is prettig om, zoals de laatste weken, de credits te krijgen voor ons goede spel, ook van ONA”, zegt Spermon. “Dat willen we natuurlijk gaan koppelen aan resultaat, want daar draait het om in het voetbal. Onze manier van spelen moet ons vertrouwen geven en we gaan weer keihard werken voor een resultaat. De spelers willen heel graag. Ik zou me zorgen maken als we iedere week zonder goed spel en bezieling spelen als bij Bergambacht, daarna was het tegen Be Fair en Woerden alweer een stuk beter en vorige hebben we tegen ONA bewezen de hele wedstrijd goed te kunnen spelen. ONA, dat speelde om een periodetitel, begon voortvarend en probeerde VVL direct vast te zetten. Dit leverde gevaarlijke situaties op voor het doel van Maikel Paling die de geblesseerde Eric Nell verving op het doel. De grootste kans voor ONA was er een bij de tweede paal die net voorlangs ging. VVL beperkte zich in deze fase tot snelle uitvallen. Vanuit een cornermoment was het Jelle Baars die vrij kon inkoppen, maar de doelman pareerde zijn inzet. Na een half uur wist Paul Vroege zijn aanvoerder Sam Da Cruz te bereiken die de bal net niet binnen kreeg. De bezoekers hadden een prima positiespel en probeerden door snel spel VVL te ontregelen. Maar de ploeg uit Linschoten stond goed, en gaf geen echte mogelijkheden meer weg.

Kort na rust kreeg VVL direct een mogelijkheid. Jelle Baars kwam vanuit een scrimmage 1 op 1 met de ONA-doelman. Helaas ging deze kans ook aan de gastheren voorbij. Beide ploegen waren na de rust meer aan elkaar gewaagd. Het strijdende VVL moest niettemin in de 65e min haar meerdere erkennen, toen een schot vanaf de 16 meter van Jeroen Camfferman tussen heel veel benen door achter Paling verdween: 0-1. Voor Linschoten was dit ook het signaal om er nog een stapje extra bij te doen. Rueben Keereweer maakte plaats voor aanvaller Nick de Kort, wat ook bijna succes opleverde toen een bal op een haar overging. Een kopbal van Dion Braakensiek ging eveneens net over het doel. VVL speelde met het hart voor een goed resultaat en in de achterste lijn gaven Vincent van Eijk, Dion Braakensiek en Luca Baegen gaven geen krimp. In de 75e min leek De Kort de verdiende gelijkmaker binnen te schieten, maar werd terug gevlagd door de grensrechter van ONA. Arbiter Brandsma uit Lisse kreeg na het afkeuren van het duel zoveel kritiek te verwerken dat hij de wedstrijd staakte. Na overleg tussen aanvoerders en trainers werd er besloten om de wedstrijd te hervatten. Na de herstart kwamen mogelijkheden voor VVL waar de precisie helaas ontbrak. Het dichtst bij de gelijkmaker was De Kort die de bal via de lat overschoot. Brandsma besloot de toegezegde 7 minuten blessuretijd te verkorten tot 2 minuten, waardoor VVL niet meer kon gaan voor waar het recht op had; minimaal één punt.

Spannend slot

Moerkapelle - SPV ‘81 3-2

Het eerste halfuur ging het spel redelijk op en neer met behoorlijk wat balverlies over en weer.

Beide ploegen wisten eigenlijk weinig echte kansen te creëren tot aan de 35ste minuut. Een goede ingooi van Moerkapelle was het startsein voor een goed lopende aanval over enkele schijven waardoor spits Koolhaas zich opeens kon vrijmaken en de bal langs de keeper van SPV ‘81 keurig binnenschoot; 1-0. Daarna gebeurde er weinig spannends meer in de eerste helft.

De tweede helft bracht meer spektakel. Al in de tweede minuut na rust wist Stijn Achterberg met een uitgekiende kopbal de verdediging en de keeper van Moerkapelle te verschalken, de bal ging uiterst traag, maar goed gericht het doel in; 1-1. Het spelbeeld en de veldverhoudingen zoals in de de eerste helft herhaalden zich hierna. Na bijna een uur spelen wisselde Moerkapelle-trainer Van der Klok twee aanvallers en bracht Kievit en Jager binnen de lijnen. Dit bracht Moerkapelle ook nog iets meer aanvalskracht maar tot aan de slotfase bleef het spel over en weer gaan. Belangrijke momenten volgden er toen in het nadeel van Moerkapelle. Eerst moest Herbert geblesseerd het veld verlaten en vlak erna moest Salm aan de noodrem trekken, omdat een duw van de spits van SPV ‘81 op Salm onbestraft bleef en de spits er anders mogelijk van door kon gaan. De goed leidende scheidsrechter stuurde Salm met rood naar de kant. Dat was het keerpunt in de wedstrijd. SPV ‘81 schoot de bal in de muur en wilde met 11 tegen 10 alsnog de overwinning binnenslepen, maar dat pakte geheel anders uit. In de 86ste minuut kreeg Moerkapelle een corner te nemen. Het was Jager, al met geel op zak, die boven de verdedigers van SPV ‘81 uit torende en de bal nog net met het hoofd kon raken en van korte afstand zag binnenvliegen; 2-2. Moerkapelle was blij met de voorsprong, maar SPV ‘81 trok onmiddellijk weer ten aanval. Een goede uittrap van keeper Sloof en misverstand tussen een verdediger en keeper Both van SPV ‘81 brachten Kievit vrij voor doel. Die twijfelde niet en schoot in de 88ste minuut keurig de 3-1 binnen. Toch was SPV ‘81 nog niet verslagen, want vanaf de aftrap wisten zij binnen de minuut de 3-2 nog te scoren. De laatste 7 minuten extra tijd waren spannend, maar de Moerkapelse defensie bleef overeind en wist de aanvallen van SPV ‘81 af te slaan. Beide ploegen speelden niet denderend, maar het slechte weer en vele regenval waren een goed excuus.

Nu hattrick De Hoog

WDS - Gouderak 4-1

Door het stormachtige weer, moest de thuisploeg voor de tweede keer op rij uitwijken naar het kunstgrasveld. Na puntenverlies vorige week tegen Bolnes, had WDS iets recht te zetten.

De wedstrijd begon met een grote kans voor Gouderak. Ze kwamen door een handig lobballetje net over de verdediging één op één met de Driebrugse sluitpost, maar door een sublieme redding wist doelman Griffioen de thuisploeg te behoeden van een vroege achterstand. WDS kreeg meer controle over de wedstrijd en begon zelf kansen te creëren. Na een perfecte voorzet van gelegenheids-linksbuiten Milan Ruizendaal kon Elwin van der Stigchel de bal vrij inkoppen; 1-0. Jaco de Hoog was enkele minuten later trefzeker. Na een goed lopende aanval kon hij de bal binnenschuiven en zo ging WDS met een comfortabele voorsprong de rust in; 2-0.

Na de rust ging WDS verder waarmee het in de eerste helft begonnen was. Van der Stigchel werd vijf minuten na rust in stelling gebracht en kon uithalen. De keeper pareerde de inzet keurig, maar de rebound van Jaco de Hoog werd de Gouderakse keeper toch te machtig en er werd vervolgens 3-0 op het scorebord getoond. Enkele minuten later werd Jaco de Hoog met een harde lage voorzet bereikt. Hij draaide handig weg bij zijn directe tegenstander en werkte zuiver af; 4-0 Hiermee heeft hij een hattrick op zijn naam staan en zou hij na de wedstrijd bekroond worden als man of the match. Toch kende de wedstrijd nog een smetje voor de thuisploeg. Gouderak kreeg een vrije trap vanaf 30 meter toegekend. Ze besloten deze direct op doel te schieten. Aanvoerder Lodder gooide zich voor deze poging en de bal veranderde van koers, waardoor de bal precies voor de voeten van een Gouderakse speler viel. Hij kon hierdoor genadeloos de bal achter de Driebrugse sluitpost schuiven en wist de eindstand te bepalen om 4-1.

Programma zaterdag 25 november

1e klasse B
14:30 - Montfoort SV ‘19 - Argon
2e klasse C
14:30 - FC Oudewater - Nieuwkoop
3e klasse C
14:30 – Groot-Ammers - VV Haastrecht
4e klasse B
14:30 – Siveo ’60 - VV Linschoten
5e klasse B
14:30 - SPV ’81 - Sportief
14:30 – Rijnstreek - WDS

VROUWEN

3e klasse D
12:30 – Zevenhoven - FC Oudewater
4e klasse 2
15:00 - VV Haastrecht - Woubrugge
4e klasse 5
10:00 – Benschop - Montfoort SV ‘19

Afbeelding
Collectanten de straat op voor kinderen in armoede 28 minuten geleden
Afbeelding
Enkeltje Holandija nu ook in Oudewater 17 uur geleden
Afbeelding
Taizé viering in Linschoten 22 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren gisteren
Afbeelding
Plusdienst 'Geloof, Hoop & Liefde' 13 apr, 09:00
Afbeelding
In Memoriam: Piet Rutges (1949 - 2024) 12 apr, 19:00
Afbeelding
O.P.A. vijftig jaar! 12 apr, 18:00
De eerste bezoeker van het seizoen ontving enkele publicaties over het Gemaal en heerlijke koeken.
Amersfoort aan zee in Haastrecht 12 apr, 17:00