Doelman Nick Hasper weerstaat FCO-drietal.
Doelman Nick Hasper weerstaat FCO-drietal. Foto: Gerard van Hooff

FC Oudewater; Linschoten;

Algemeen

Niet op het echte gras maar gedwongen door de (weers-)omstandigheden werd deze wedstrijd op het inmiddels behoorlijk versleten Oudewaterse kunstgras gespeeld. Tegen de verwachting in werd het een uitermate aantrekkelijke pot voetbal, waarbij het laag geklasseerde Oudewater aan het kortste eind trok ondanks het veel betere spel van de Oudewaterse elf. Een greintje meer geluk was wel op zijn plaats geweest, hoewel ook het prima spel en het geluk van de Haagse doelman Hasper de nodige invloed had op de uitslag. De Oudewaternaren hadden absoluut meer verdiend. Op basis van de inzet en het vertoonde spel viel de thuisclub niets te verwijten.

VUC koploper met heel veel geluk

FC Oudewater - VUC 2 - 3

Nieuw abonnement

Een tegendoelpunt in de eerste minuten van de wedstrijd was in vele voorgaande wedstrijden vaste prik. Na dit probleem een week eerder al van zich te hebben afgeschud namen de Oudewaternaren een nieuwe stap, namelijk zelf al heel snel scoren. Het werd al in de 2e minuut 1-0 na een gave voorzet vanaf rechts (Thomas Hoogenboom). Spits Willem La Lau had geen enkele moeite dit klusje te klaren en Nick Hasper had het nakijken. De Hagenaars probeerden zich snel te herpakken, maar hadden daar toch bijna twintig minuten voor nodig. Toen kegelde Melvin Vissers een vrije trap dwars en laag door de Oudewaterse muur, waarbij de spelers allemaal opsprongen. Keeper Kaj van den Heuvel zag de bal te laat en de 1-1 was een feit (20ste min.). Nog geen drie minuten later was het weer prijs. Een dekkingsfout zorgde ervoor dat dezelfde speler ongehinderd de 1-2 kon binnenkoppen (23ste min.). Al snel gingen de Geelbuiken er weer tegenaan. Met soms heel attractief voetbal werd VUC zwaar onder druk gezet. De Haagse smaakmakers Kraaij en Vissers werden behoorlijk aan banden gelegd en met regelmaat moest keeper Hasper met zijn vuisten redding brengen. Onder andere een schot van Willem La Lau tilde hij met veel bravoure over de dwarsligger. Tegen een kopbal, na een van de vele corners, van diezelfde La Lau was hij echter niet bestand (2-2, 36ste min.). Bij een van de schaarse uitvallen van VUC was het Quinten Kraaij die de 2-3 op het denkbeeldige scorebord liet noteren (42ste min.). Hierna volgde nog een reeks Oudewaterse hoekschoppen die telkens weer door de Haagse goalie met zijn knuisten werden weg geranseld.

Hoop

Het feit dat er in de eerste helft zoveel gescoord werd, deed de hoop rijzen dat er nog veel meer in het vat zat. Heel even moest in de eerste minuten van deel twee de Oudewaterse elf verdedigend van zich afbijten, maar al snel werden de rollen weer omgedraaid. Met de aanvallende intenties van o.a. Meinema en Franquet werd al snel afgerekend en ook een poging van Kraaij werd in de kiem gesmoord. Hierna rolde een storm van aanvallen op het Haagse doel af. Een of meerdere doelpunten konden dus ook niet uitblijven. Maar de Oudewaternaren hadden buiten de waard gerekend. Dit was in dit geval keeper Nick Hasper die een ware heldenrol ging vervullen. Telkens weer was hij een echte dwarsligger. Stompend met zijn vuisten bij vooral hoekschoppen, goed uitkomend bij doorbraken en als klap op de vuurpijl met drie fabuleuze reddingen binnen nog geen minuut. Slechts een enkele keer kwam VUC er nog uit, waarna Oudewater onmiddellijk weer het heft in handen nam. Bijna alle Oudewaternaren probeerden hun steentje bij te dragen in een poging minstens een zeker verdiend punt in de wacht te slepen, maar ja die vermaledijde doelman ...

Jeugdig Woerden verrast Linschoten

Woerden - Linschoten 1-0

Woerden heeft afgelopen zaterdag een belangrijke overwinning geboekt. Met een jonge ploeg werd Linschoten met 1-0 verslagen.

Vanwege de vele regenval werd het hoofdveld afgekeurd en werd er (conform de KNVB-regels) op een bijveld gespeeld. Linschoten begon sterk en stond binnen 1 minuut al bijna voor. Een bal werd op de lat geschoten en stuiterde voor de doellijn. Er ontstond een gelijkwaardige wedstrijd waarbij beide ploegen wel wat kansen kregen.

Een kwartier voor tijd was het Tim de Heij die de bal met het hoofd het laatste tikje gaf; 1-0. De fase daarna was ongekend spannend. Woerden doelman Joep Ton verrichtte enkele goede reddingen. De opluchting na het laatste fluitsignaal was bij de Woerden-spelers groot. Linschoten was er minder blij mee.

FC Perkouw – Cabauw 3-2

Cabauw kende tot aan deze wedstrijd een uiterst positieve reeks die een positie aan de top tot gevolg had. Die plek verloren de mannen uit Cabauw door een onverwachte nederlaag uit bij FC Perkouw. Niettemin biedt de stand op de ranglijst -de vierde positie- nog veel perspectief. 

Cabauw immers speelde een wedstrijd minder dan de concurrenten Bergambacht, ONA en Groeneweg. FC Perkouw kende een minder flitsende start en liep een aantal malen een zeperd op. Van die periode wenste men afscheid te nemen en daar werd Cabauw het slachtoffer van. In de eerste helft kreeg de thuisclub al een aantal aantrekkelijke mogelijkheden om de score te openen, maar kwamen de geelzwarten niet verder dan 1-1 bij rust. De Cabauwse goal kwam van de voet van Nick Jongbloed. Na de pauze werd de ontmoeting hectischer. Er ontstond een reeks aan opwindende momenten. Het eerste was een kopbal van Arno Verbree die met een kopbal van grote afstand de 2-1 op het scorebord bracht, (47e minuut). Kort daarna verloor Cabauw een centrale verdediger vanwege een tweede gele kaart, maar desondanks slaagde Cabauw er toch in de 2-2 binnen te frommelen. Halverwege de tweede helft sloeg Perkouw voor de derde keer toe. Ditmaal haalde Kevin Gutink de trekker over en leek het duel beslist. Het karaktervolle Cabauw weigerde echter te capituleren en streed voor wat het waard is. Daarbij haalde trainer Bert Potuyt het einde van de wedstrijd niet. Hij werd met rood achter het hek gedirigeerd. Tot een verandering van de stand leidde alle opwinding niet, het bleef 3-2.
Woerden komt zaterdag op bezoek bij Cabauw dat moet winnen om de 1e periode binnen te halen.
Cabauw moet ook nog de vorige week afgelaste wedstrijd tegen Linschoten inhalen.

Programma zaterdag 18 november

1e klasse B
14:30 – VV De Meern - Montfoort SV ‘19
2e klasse C
14:30 – CSW - FC Oudewater
3e klasse C
14:30 – Wieldrecht - VV Haastrecht
4e klasse B
15:00 - VV Linschoten - ONA
5e klasse B
14:30 – Moerkapelle - SPV ’81
14:30 – WDS - Gouderak

VROUWEN

3e klasse D
14:30 - FC Oudewater – De Jodan Boys 2
4e klasse 2
14:30 - VV Haastrecht - Woubrugge
4e klasse 5
10:00 – Benschop - Montfoort SV ‘19

Afbeelding
Doelman Nick Hasper weerstaat FCO-drietal.
Afbeelding
Collectanten de straat op voor kinderen in armoede 1 uur geleden
Afbeelding
Enkeltje Holandija nu ook in Oudewater 18 uur geleden
Afbeelding
Taizé viering in Linschoten 23 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren gisteren
Afbeelding
Plusdienst 'Geloof, Hoop & Liefde' 13 apr, 09:00
Afbeelding
In Memoriam: Piet Rutges (1949 - 2024) 12 apr, 19:00
Afbeelding
O.P.A. vijftig jaar! 12 apr, 18:00
De eerste bezoeker van het seizoen ontving enkele publicaties over het Gemaal en heerlijke koeken.
Amersfoort aan zee in Haastrecht 12 apr, 17:00