Remon van Breukeleneigenaar van Hocus Pocus Zoetwaren
Remon van Breukeleneigenaar van Hocus Pocus Zoetwaren Foto: Isa Boere

Hoe belangrijk zijn lokale ondernemers in Oudewater?

Algemeen

Volgens eigenaar Remon van Breukelen van Hocus Pocus heel belangrijk: “Als je lokale ondernemers steunt, blijft Oudewater bruisend. Nu is er binnenkort bijvoorbeeld weer een Sinterklaasoptocht. Een internetwinkel gaat deze niet ondersteunen, dat doen de lokale bedrijven. Zij zorgen voor vele lokale activiteiten. Zonder de steun van de ondernemers krijg je een saai stadje.”

Op de vraag wat is de kracht van Oudewater antwoordt Remon: “Oudewater is een stad met een dorpse mentaliteit, als ondernemer ken je de mensen. Wanneer iemand de winkel binnenloopt en zegt ‘ik kom een cadeautje halen voor persoon X’ dan weet ik vaak al wat diegene lekker vindt. Ik heb dan ook een aantal vaste klanten die elke week een doosje voor zichzelf halen. Daar ben ik super blij mee. Het grootste gedeelte van mijn klanten zijn trouwe klanten uit Oudewater, Linschoten, Montfoort en Haastrecht.” Deze klanten zorgen ervoor dat Hocus Pocus kan blijven bestaan, aldus Remon. “We zijn deze winkel begonnen met oog op de toeristen, maar merkten al snel dat we daar niet van kunnen leven. De meeste toeristen vinden de winkel heel leuk en nemen een foto, maar gaan dan weer weg zonder iets te kopen. Maar het grootste gedeelte van de klanten zijn inwoners uit Oudewater en omgeving, waar ik heel dankbaar voor ben. En als mensen bij ons kopen, supporten ze dus ook indirect een lokale vereniging. Als Hocus Pocus werken wij bijvoorbeeld veel samen met de Heksenketel. Het motto wees loyaal, koop lokaal is dan ook belangrijk voor het Oudewaterse verenigingsleven.”

Wij vroegen Remon aan welke voorwaarden je moet voldoen om als ondernemer succesvol te zijn in Oudewater:

“Voorwaarden?… Het is belangrijk om altijd klantvriendelijk en eerlijk te zijn ook creatief zijn is een groot pluspunt. En natuurlijk moet je kwalitatief goede producten verkopen. Maar in Oudewater is het ook een kwestie van gunnen. De klanten en andere ondernemers moeten je het beste wensen. Als lokale ondernemer is het belangrijk dat je het samen doet. Je moet niet met elkaar concurreren, maar elkaar helpen. In de Sintperiode werk ik bijvoorbeeld veel samen met Bianca Vlooswijk van het Kaasmeisje. Dan neemt zij bijvoorbeeld snoepkokertjes van ons af en krijgen wij haar kazen. Zo krijgt de klant een lokaal vers pakket. Maar ik werk ook samen met ondernemers als The Read Shop, Henny’s Home en bakker Treur. Bovendien heeft Hocus Pocus een eigen schap in de Plus in Oudewater waar ik erg blij mee ben.”

Vandaag, dinsdag 21 november, bestaat Hocus Pocus 16 jaar. “Om onze Sweet 16 te vieren doen we een aantal leuke acties. Als je die week toevallig ook 16 jaar wordt, staat een lekker cadeautje op je te wachten op vertoon van je ID. En de mensen die deze week een aankoop doen, kunnen hun gegevens achterlaten om zo kans te maken op een cadeaupakket. We hebben als winkel natuurlijk ook te maken met de hogere energieprijzen, dus ik ben blij dat ik het 16-jarig bestaan mag vieren. Ik vind de winkel nog steeds heel leuk en de klanten heel lief. Elke dag is een feestje.”

Afbeelding
Afbeelding
Renovatie bedieningsgebouwtje Cosijnbrug in Oudewater 18 uur geleden
Afbeelding
Collectanten gezocht voor Amnesty 23 uur geleden
Afbeelding
Over 'Op de rand' 1 mrt, 19:00
Afbeelding
Puntje van Aandacht 1 mrt, 17:00
Dirigent Leon van Veen.
Paaszang: Samen zingen we 'Hallelujah' 1 mrt, 12:00
Afbeelding
Concert Soli Deo Gloria 1 mrt, 09:00
Afbeelding
Jan van der Vlist antiek & brocante houdt totale leegverkoop 29 feb, 19:00
Afbeelding
Singer-Songwriter Diede Vendrig schittert in landelijke muziekcompetitie 29 feb, 18:00