Welkom in de griezelbioscoop in De Klepper.
Welkom in de griezelbioscoop in De Klepper. pr

Hoe sterk zijn jouw zenuwen? In Oudewater kan je weer griezelen

Algemeen

Oudewater gaat weer spoken tijdens de Nacht van het Griezelen op zaterdag 5 november. Wandel door het griezelparcours in de binnenstad of test je stalen zenuwen in de griezelbioscoop. Na twee jaar in aangepaste vorm te moeten griezelen, halen de Vrienden van Oudewater dit jaar weer alles uit de kast voor de Nacht van het Griezelen.

Al vanaf 16.00 uur zijn de kinderen tot 12 jaar welkom in de griezelbioscoop in De Klepper. “We draaien een spannende film, die geschikt is voor kinderen van ongeveer 4 jaar en ouder”, vertelt Daniella Hauser van Vrienden van Oudewater. Van 20.00 uur tot middernacht draait ieder half uur een echte horrorfilm in de griezelbios. Kinderen vanaf 12 jaar zijn welkom. “Maar de organisatie is niet verantwoordelijk voor slapeloze nachten”, zegt Daniella met een knipoog. “Het wordt echt spannend!”

Tussen 19.30 en 22.00 uur kunnen griezelfans - leuk als ze verkleed komen - het griezelparcours door de binnenstad volgen. Van de Leeuweringerstraat tot het Stadhuis, overal wordt gegriezeld. Daniella laat weten dat er heel wat ‘verrassingen’ op de bezoekers staan te wachten.

Dansers van Studio Max Dance dansen een aantal keer op de markt en Roberto verkoopt griezelijs. “De helft van de opbrengst doneert hij aan de Vrienden van Oudewater.”

Trick or treat

Carola van Duiven organiseert voor ons de Trick or Treat-route. Tussen 18.30 en 19.30 uur kunnen kinderen verkleed langs deelnemende huizen. Wie weet staat er wat lekkers op ze te wachten. Wilt u deelnemen? U kunt bij Carola een poster aanvragen voor aan uw raam. Bekijk de Facebookpagina van Vrienden van Oudewater voor meer info.

Nieuw dit jaar: in de week voorafgaand aan de Nacht van het Griezelen is er een wedstrijd voor winkeliers. ‘Wie heeft de mooist versierde griezeletalage?’ Stemmen kan via de facebookpagina van de Vrienden van Oudewater. De winnaar ontvangt een goed gevuld prijzenpakket.

De Vrienden van Oudewater organiseren evenementen voor jong en oud in Oudewater. Ze doen dit met behulp van donaties van particulieren en bedrijven. Al vanaf 10 euro per jaar kan je vriend worden. Sinds dit jaar verhuren de Vrienden van Oudewater ook verkleedkleding voor een leuk prijsje. “We hebben een enorme voorraad kostuums, voor ieder feestje wel iets geschikts. De opbrengst van de verhuur komt volledig ten goede aan Vrienden van Oudewater.”

Ellen van Leeuwen

Afbeelding
Verenigingen verbreken miljoenenrecord; recordopbrengst voor FC Oudewater 1 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 4 uur geleden
Afbeelding
Een Luisterend Oor 18 uur geleden
Afbeelding
Kerst met de kerstman en -mutsen 20 uur geleden
Afbeelding
Alzheimer Café regio Woerden 10 dec., 12:00
Afbeelding
Curlingseizoen van start in Montfoort 9 dec., 19:00
Afbeelding
Belangrijke stap voor dierenwelzijn 9 dec., 17:00
Afbeelding
Wereldlichtjesdag Montfoort 9 dec., 12:00