De kale mozaïekbank wordt met een heftruck afgeleverd in Waarder.
De kale mozaïekbank wordt met een heftruck afgeleverd in Waarder. Foto:Margreet Nagtegaal

Mozaïekbank in Waarder staat klaar

Algemeen

Margreet Nagtegaal

Na veel brainstormen, inzet en werven van de nodige financiën door de organisatie van het Huis van Alles is de mozaïekbank afgelopen week gearriveerd in Waarder. De kale betonnen bank is inmiddels met een heftruck neergezet in de schuur van familie Kon aan de Groendijck. Ze kunnen eindelijk aan de slag gaan aan de mozaïekbank voor Waarder met het thema ‘Groene Hart’. Ze kunnen met het mozaïeken nog wat hulp gebruiken, ook welkom als je niet in Waarder woont.

Het ontwerp voor de mozaïekbank ligt klaar. In het ontwerp typisch Waarderse taferelen, weidevogels, het kerkje, en stukjes van het landschap. Meer vertellen we natuurlijk nog niet. Twee dames zullen het ontwerp binnenkort erop gaan tekenen. Daarnaast komt er eerst een workshop, gegeven door Coby Feller uit Oudewater en initiatiefneemster van de zes mozaïekbanken aldaar. Bianca van Rijn van het Huis van Alles Waarder zegt; “Om de techniek goed onder de knie te krijgen, hebben we haar hulp ingeschakeld. Het is heel fijn dat ze ons komt ondersteunen. We zijn heel enthousiast allemaal, maar we moeten het nog wel leren. In principe is iedereen welkom om te komen mozaïeken bij ons. De eersten hebben zich al gemeld. Maar we kunnen nog wel wat meer hulp gebruiken. Ook mensen van buiten Waarder zijn van harte welkom!” Boer Kon gaat ons ook meehelpen mozaïeken! Dat vinden we heel erg leuk natuurlijk maar vooral ook dat hij een plek ter beschikking heeft gesteld.”

Aan de slag

Alle materialen zijn besteld en liggen klaar voor gebruik, de vele kleuren mozaïeksteentjes, glas tangen en lijm. Nadat de workshop achter de rug is kan het echte werk beginnen. Vanwege de naderende vakantie zal dat augustus/september worden. “Dan kunnen we in groepjes van acht aan de slag om de bank te gaan maken. Het project heet ‘Social sofa’, en dat spreekt ons van Huis van Alles Waarder ook erg aan. Sociale contacten leggen terwijl je iets moois aan het maken bent. Er zal straks gewerkt worden op vaste dagdelen.” Wanneer wordt later bekend. Word je enthousiast van dit verhaal? Wil je meedoen en je opgeven? Of wil je wellicht meer informatie?

Mail even naar waarder@huisvanalles.nl of Whatsapp Bianca via 06 25577763. En dan is het een kwestie van tijd, zeker diverse maanden, maar dan heeft Waarder ook zo’n mooie, creatieve mozaïekbank staan. Waar iedereen die eraan meegewerkt heeft blijvend trots op is en iedereen die hem ziet staan blijvend kan genieten van een echte Waarderse Mozaïekbank!

Het carillon van de St. Michielstoren laat nog steeds van zich horen.
Het carillon van de St. Michielstoren laat nog steeds van zich horen 5 uur geleden
Afbeelding
Check de locatie voor je gaat zwemmen 10 uur geleden
'WelZijn Krimpenerwaard' en 'Doortrappen Zuid-Holland'organiseren op woensdag 22 mei om 14.00 uur een gezellige theaterbijeenkomst.
Een informatie en uitdagende Verkeers-theaterquiz 13 uur geleden
Afbeelding
Oldtimer Scania's in de IJsselstreek 10 mei, 19:00
Afbeelding
Nationale Molendagen bij de Cabauwse molen 10 mei, 18:00
Afbeelding
Winkel in Oudewater en maak kans op één van de vele cadeaubonnen 10 mei, 17:00
Afbeelding
Chip en/of registreer uw huisdier 10 mei, 12:00
Afbeelding
Uit het leven gegrepen: Vrijheid 10 mei, 09:00