Bianca van Rijn (li) en Leonne Dikmans van Huis van Alles Waarderstaan bij de zwerfboekenkast en het buurtkastje.
Bianca van Rijn (li) en Leonne Dikmans van Huis van Alles Waarderstaan bij de zwerfboekenkast en het buurtkastje. Margreet Nagtegaal

Mozaïekbank bij Huis van Alles Waarder

Algemeen

Het Huis van Alles in Waarder is sinds anderhalf jaar gevestigd in de kantine van de Tennisvereniging Slagwaardig. Het bruist van de nieuwe ideeën en initiatieven. Zo hangt er bij de ingang tegenwoordig een buurtkastje en staat er een grote zwerfboekenkast. Maar ze willen nog meer. In het naastgelegen plantsoentje willen ze graag een echte mooie mozaïekbank zoals ze in Oudewater hebben! Om even lekker neer te strijken met een boek.

De aanvraag naar de gemeente is de deur al uit. Leonne Dikmans en Bianca van Rijn van Huis van Alles Waarder zijn erg enthousiast over het idee. “Je ziet overal in Oudewater en ook in Papekop die mooie mozaïekbanken staan. Dat heeft ons geïnspireerd voor het plan om hier ook een mozaïekbank te willen hebben.” Leonne vertelt dat, als de gemeente goedkeuring geeft voor het plaatsen van de bank in het plantsoentje bij de entré van de Tennisvereniging en Huis van Alles, ze zo snel mogelijk van start willen gaan met het zoeken van sponsoren. Van Coby Feller, initiatiefnemer mozaïekbanken Oudewater, ontvangt ze binnenkort een fotoboek over het maken van een mozaïekbank. Daarmee wil ze sponsoren ook enthousiast maken. Er hebben zich al wat vrijwilligers gemeld die willen mozaïeken en creatievelingen die ontwerpen willen maken. Het is de bedoeling dat deze mozaïekbank alle facetten van het dorp Waarder zal laten zien. Letterlijk in alle veelkleurigheid. Het enthousiasme is er dus al. Nu nog de goedkeuring.

Het bruist van nieuwe ideeën

Sinds het Huis van Alles is neergestreken in de kantine van de Tennisvereniging gebeurt er van alles. Spontaan worden er allerlei workshops gehouden in de kantine en bij de ingang zijn een zwerfboekenkast en een buurtkastje komen te hangen.

Het buurtkastje hing al langer in Waarder maar werd niet goed gebruikt. Het werd recent netjes opgeknapt en bij het Huis van Alles opgehangen. Men kan er iets in neerleggen wat men zelf niet meer nodig heeft. Een ander die het kan gebruiken mag het gratis meenemen. Producten variëren van macaroni, schriftjes, maandverband, cacaopoeder enzovoort. Nu het buurtkastje bij Het Huis van Alles hangt wordt het ineens super goed gebruikt. “Elke keer is het weer leeg en elke keer zijn er weer nieuwe producten.” Het is dag en nacht open. Leonne: “Maar het is fantastisch als je weet dat iets dat jij niet meer gebruikt bij iemand terecht is gekomen die het goed kan gebruiken.” Het buurtkastje werd tijdens de burendag onlangs officieel in gebruik genomen.

Het Huis van Alles Waarder is erg blij met de plek in de kantine bij de Tennisvereniging. Bianca: “Het is een goede match. Veel van onze activiteiten zijn overdag en dan wordt de kantine niet veel gebruikt. Maar we kunnen ook gebruik maken van hun faciliteiten. We gaan bijvoorbeeld ook de nieuwe Jeu de boules baan graag gebruiken. We zijn er echt om mensen met elkaar te verbinden, dat lukt hier prima. Er ontstaan spontaan allerlei nieuwe en leuke ideeën.” En dat is nu net het doel van het Huis van Alles.

Hou de sociale media in de gaten, of kijk op de website als je wilt weten hoe het verder gaat met de mozaïekbank en andere activiteiten. Voor info mail naar waarder@huisvanalles.nl. Alle financiën worden via Stichting Sam geregeld.

Margreet Nagtegaal

Afbeelding
Kookworkshop voor 18+'ers: Lekker, gezellig en gezond 1 uur geleden
Afbeelding
Verhalencafé: Liefde en verlangen, heerlijk, maar soms dodelijk 2 uur geleden
Uitreiking Hugo Kotestein oorkonde.
Monumentenstichting Hugo Kotestein 3 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere kerkdienst in Montfoort 8 uur geleden
Afbeelding
Fantastische Rot-avond in de soos 10 uur geleden
Flamenco Linschoten (foto: Gijs Possel).
Fotograaf Gijs Possel exposeert Flamencodansers In Theater De Wilde Weg 11 uur geleden
Afbeelding
Haastrechtse Rommelmarkt gisteren
Afbeelding
WBO ondernemersvrouwen 18 apr, 18:00