Hier komt de bank! V.l.n.r.: Adria de Vos, Corrie Rijneveld en Bea Kok(niet op de foto: Adrie Rietveld).
Hier komt de bank! V.l.n.r.: Adria de Vos, Corrie Rijneveld en Bea Kok(niet op de foto: Adrie Rietveld). Margreet Nagtegaal

Polsbroek wil een mozaïekbank

Algemeen

Vorig jaar nam het bestuur van ‘Vrouwen van Nu’ uit Polsbroek het besluit om ook een mozaïekbank te maken. Een commissie van vier vrouwen is met het idee aan de slag gegaan. De gemeente Lopik heeft al een startbedrag gegeven voor de bank en zorgt voor plaatsing midden in het dorp tegenover de dorpspomp. Een werkplek waar de mozaïekbank gemaakt kan worden is ook geregeld.

Afgelopen week werd Polsbroek en een deel van Polsbroekerdam geflyerd met alle informatie over de mozaïekbank. De bank gaat er wel komen maar er moet nog wel wat gebeuren. Adria de Vos uit Polsbroek, was betrokken in Oudewater bij het maken van vier mozaïekbanken. “Ik had nog nooit gemozaïekt, maar was enthousiast geworden toen ik steeds meer betrokken raakte omdat een ontwerptekening van mij gebruikt werd voor de Groene-hart-bank. Het is echt leuk om te doen. Het werken met kleuren en ook leren steeds meer details aan te brengen.” Haar enthousiasme heeft de andere vrouwen aangestoken. Onlangs maakten ze zelfs met vijftien vrouwen een fietstocht langs alle mozaïekbanken in Oudewater en Papekop. Het enthousiasme om een eigen mozaïekbank in Polsbroek te maken werd daardoor alleen maar groter.

Wie maakt mooi ontwerp?

Er zijn inmiddels tien vrouwen die zich hebben opgegeven. In een schuur kunnen ze terecht om de bank te gaan mozaïeken. Maar wat nu eerst nodig is, is een mooi ontwerp. De vraag is om een ontwerp in te leveren. Speciale lijntekeningen van de vorm van de bank zijn op te halen, maar een ontwerp met goede en uitgewerkte ideeën is ook prima. Het thema van de bank is ‘Polsbroek’.

De mozaïekbanken heten een ‘Social Sofa’. Het is een betonnen bank, speciaal gemaakt om te mozaïeken, die men met elkaar ontwerpt en mozaïekt. Een heel sociaal gebeuren dus. Je ontmoet tijdens het mozaïeken buurtgenoten, bekenden en onbekenden en raakt daarmee aan de praat terwijl je lekker bezig bent.

De ontwerptekeningen moeten ingeleverd worden vóór 1 september. Van de ontwerptekeningen wordt dan een keuze gemaakt en een mooi geheel gemaakt voor op de bank. Je kunt op internet veel inspiratie vinden voor een ontwerp voor een mozaïekbank.

Daarnaast zijn er nog veel mensen nodig die komen mozaïeken. Ervaring is niet nodig en er wordt een keer een workshop gehouden om het eens uit te proberen. Dus spreekt het je aan om mee te doen meld je dan aan bij onderstaande mensen.

Er is zo’n vierduizend euro nodig om de bank aan te schaffen. Een deel is door de gemeente Lopik geschonken. Het is de bedoeling dat er een aantal acties wordt gehouden om geld in te zamelen en er worden sponsors gezocht. Adria; “Ik zou het erg leuk vinden als er straks in Polsbroek ook zo’n mooie bank staat. Ik heb wel ervaring maar we moeten het echt samen doen want het is veel werk.”

Bij onderstaande vrouwen kun je je melden; Bea Kok, Corrie Rijneveld en Adrie Rietveld.

Bij Adria de Wit, Zuidzijdseweg 118-a kun je de lijntekeningen ophalen of mail; andre-adria@caiway.nl.

Margreet Nagtegaal

Twee Montfoortse studentes van het Kalsbeekcollege, Julia Groen en Gwen Hoogenboom, zetten zich in voor een 4-5 mei glossy.
Montfoortse studenten vertellen oorlogsverhalen in 4/5 Mei glossy 13 minuten geleden
De burgemeester was er om Madeliene mee te delen dat haar de eer te beurt was gevallen om haar gedicht op 4 mei te mogen voordragen.
Bijzonder gedicht voor tijdens de 4 mei-herdenking 2 uur geleden
Kinderdagopvang YellowBellies ontvangt PSO-keurmerk.
Kinderdagopvang YellowBellies ontvangt PSO-keurmerk 5 uur geleden
Afbeelding
Linschoten in oorlogstijd door de ogen van een kind 7 uur geleden
Afbeelding
Anjerconcert 2024 10 uur geleden
OZV moest de laatste wedstrijd aantreden tegen de concurrent Poseidon.
Ook OZV Dg kampioen gisteren
V.l.n.r.: Anneke van Heertum, Mirjam Jongerius en Marry van der Kroon.
Koningsochtend in Vlist met oranjebitter 1 mei, 17:00
 Tussen de buien door werd een hoop plezier gemaakt.
Koningsspelen voor de basisscholen 1 mei, 15:00