Coby Feller aan het werk aan de mozaïekbank.
Coby Feller aan het werk aan de mozaïekbank. Foto: Margreet Nagtegaal

Onthulling zesde mozaïekbank

Algemeen

Op zaterdag 4 februari zal om 11.00 uur de zesde mozaïekbank in Oudewater worden onthuld. Deze mozaïekbank met het thema ‘Bloemen en IJs’ wordt geplaatst in het parkje aan de IJsselvere aan de Kleine Gracht. Iedereen is van harte welkom op bij deze onthulling aanwezig te zijn.

Het had wel wat voeten in aarde voordat deze bank eindelijk gemaakt kon worden en klaar is. Eerst gooide corona roet in het eten. Daarna was het een probleem om geschikte werkruimte te vinden. Begin juni kon dan eindelijk worden gestart. In een garage aan de Westerwal van Janine en Marcel Schoonderwoerd was het een fijne en warme plek om te werken. Maar ook tijdens het mozaïeken speelden regelmatig nog corona en andere griepvarianten een belemmerende factor om de bank klaar te hebben op de geplande datum. Na acht maanden is het zover!

Op zaterdag 4 februari wordt de zesde, opnieuw een prachtige mozaïekbank onthuld door wethouder Walther Kok en Janine Schoonderwoerd. Janine is samen met Coby Feller de initiatiefnemer van deze bank. Zowel vanaf de gracht als vanaf de straatkant zal het een plezier zijn om naar te kijken en op te gaan zitten.

Jan van Dam zal de loodzware bank weer plaatsen. En daarmee is de nieuwste mozaïekbank waar zo’n vijfentwintig vrijwilligers heel veel uren aan hebben besteed een feit.

Margreet Nagtegaal

Afbeelding
Oldtimer Scania's in de IJsselstreek 13 uur geleden
Afbeelding
Nationale Molendagen bij de Cabauwse molen 14 uur geleden
Afbeelding
Winkel in Oudewater en maak kans op één van de vele cadeaubonnen 15 uur geleden
Afbeelding
Chip en/of registreer uw huisdier 20 uur geleden
Afbeelding
Uit het leven gegrepen: Vrijheid 23 uur geleden
Afbeelding
The Amazing Stroopwafels komen in Montfoort 9 mei, 19:00
Met de Zonnebloem naar het winkelcentrum.
Met de Zonnebloem naar het winkelcentrum 9 mei, 18:00
Van de solo theatervoorstelling 'Enkeltje Holandija' het waargebeurde vluchtverhaal van Ismir Hero uit Serajevo, uit de Bosnische oorlog in 1994, was eenieder diep onder de indruk.
Enkeltje Holandija, daar word je stil van 9 mei, 17:00