Elise en Dennis verzorgden een muzikaal optreden.
Elise en Dennis verzorgden een muzikaal optreden.

Verbindende Vrouwendag

Algemeen

Isa Boere

Afgelopen zaterdag 3 juni organiseerde de hervormde gemeente Oudewater - Hekendorp een zogenaamde ‘Vrouwendag’ waar maar liefst 81 deelnemers op af kwamen. Wat houdt zo’n dag in en wat wordt er allemaal voor georganiseerd? Door te spreken met deelnemers en organisatoren werd de betekenis van deze dag duidelijk. “Het is heel gaaf dat je met zoveel vrouwen bij elkaar kan zijn”.

Het was niet de eerste keer dat afgelopen weekend een vrouwendag werd georganiseerd. Vorig jaar vond namelijk de eerste editie plaats die vanwege de vele positieve reacties dit jaar opnieuw werd gehouden. De organisatie bestond uit Anna, Sanne, Corrie, Brenda en Mandy en Corina Maaijen stelde haar erf aan de Waardsedijk beschikbaar. De Vrouwendag is ontstaan voor en door vrouwen van de hervormde gemeente Oudewater en Hekendorp om meer met elkaar op te trekken. Organisator Corrie vertelt: “Het idee is gaan leven in de werkgroepen van de kerk, omdat we na corona toch merkten dat er behoefte was aan verbinding. Voor mannen was er al wel een fietsweekend, maar voor vrouwen nog niks. Daarom hebben wij nu deze dag georganiseerd zodat christelijke vrouwen ook een dag hebben waarin ze met elkaar stil kunnen staan bij het geloof”.

De organisatie had flink uitgepakt met aankleding en versiering om vanaf 10.00 uur iedereen te verwelkomen met koffie en zelfgebakken lekkers. De deelnemers werden ontvangen met een zelfgemaakt naamkaartje en een ‘goodie bag’ met christelijke boekjes en een handgeschreven kaartje. Hierna namen de vrouwen plaats op de klapstoeltjes in het grasveld om te luisteren naar het welkomstwoord door Sanne en werden er liederen gezongen. Vervolgens was er een muzikaal optreden van Elise Mannah samen met Dennis de Bruin op de piano waarbij het verhaal van Ruth en Naomi centraal stond. De dag ging verder met een gezamenlijke lunch en workshops. Hiervoor hadden de vrouwen de keuze uit wandelen, fietsen, hapjes maken, een pubquiz en twee creatieve workshops. Na deze activiteit werd er een gezellige sing-in gehouden en als afsluiting was er een buffet. Zelf vonden de deelnemers het samenzijn het leukste aan de dag. “Veel mensen ken je van gezicht, maar ken je verder niet echt, dus is het leuk om die vrouwen nu wat beter te leren kennen”. Ook vond de organisatie het leuk om te zien dat er verschillende generaties op het evenement afkwamen. Met haar 24-jarige leeftijd was medeorganisator Corrie zelf de jongste aanwezige en de oudste deelneemster die dag was 86 jaar. Mede dankzij het geweldige weer en de goede organisatie werd het een succesvolle tweede editie van de Vrouwendag.

Afbeelding
Stapje voor stapje breidt het damesvoetbal bij FC Oudewater uit 11 uur geleden
Afbeelding
'Montfoort Wandelt' door... 12 uur geleden
Afbeelding
Opbrengst collecte KWF 13 uur geleden
Afbeelding
Sluitende begroting voor de gemeente Krimpenerwaard 20 uur geleden
Afbeelding
VLAS, nieuw ouderinitiatief voor kinderen met zorg 30 sep., 19:00
Afbeelding
Week tegen eenzaamheid in de Krimpenerwaard 30 sep., 14:00
Afbeelding
Woonwagen- en standplaatsenbeleid 30 sep., 12:00
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 30 sep., 10:00