Corrie Boere en wethouder Ivo ten Hagen ontsluiten de nieuw zorglocatie.
Corrie Boere en wethouder Ivo ten Hagen ontsluiten de nieuw zorglocatie. Foto: Aad Kuiper

Nieuw dagbestedingslocatie geopend op terrein Het Boere Erf

Algemeen

Dat het klooster in Haastrecht werd gesloten is bekend, maar op dat terrein was ook De Kloostertuin gevestigd. Ook dat gebouw moet worden gesloten. De Kloostertuin in Haastrecht en Het Boere Erf in Hekendorp behoren beide bij een zorgboerderij voor ‘een zinvolle dagbesteding’ en worden alle twee bestierd door Corrie Boere. Voor de cliënten die De Kloostertuin als dagbestedingslocatie hadden is nu een nieuw onderkomen gerealiseerd op het terrein van Het Boere Erf.

Voor de officiële opening van het gebouw - dat nog geen naam heeft - was slechts een select gezelschap uitgenodigd: alleen degenen die met de locatie De Kloostertuin te maken hadden. Maar ondanks dat was het vrij druk met cliënten en één of meer familieleden daarvan.

Om de opening van het nieuw onderkomen een officieel tintje te geven, zo liet Corrie Boere weten, was daarnaast ook wethouder Ivo ten Hagen uitgenodigd, de ontwerper van het gebouw, tevens buurman, Jan Schoonderwoerd, en de aannemer, Arian van Bijsterveld. “Er staat nog niets in het gebouw, want alles staat nog in De Kloostertuin. Het gebouw heeft zelfs nog geen naam.” Op 5 juni wordt het gebouw voor het eerst in gebruik genomen en wordt er uit de vandaag op een briefje geschreven namen door de cliënten de uiteindelijke naam van hun nieuwe onderkomen gekozen.

Cliëntenraad en de realisering van het gebouw

Namens de deelnemers- of cliëntenraad sprak Astrid Snel, ondersteund door Carmen; ze zochten nieuwe leden voor de raad: “We denken mee over eigenlijk alles, maar vooral over zaken als de ingewikkelde wet- en regelgeving en de financiën.” Arian van Bijsterveld en Jan Schoonderwoerd lieten weten dat het goed teamwork was geweest om het nieuwe onderkomen te realiseren. Buurman Schoonderwoerd was steeds even gaan kijken en, ondanks de vaak enorme buien, had Van Bijsterveld het gebouw binnen de afgesproken tijd weten te realiseren. “Wim Boere - de man van Corrie - heeft enorm meegeholpen. En dat scheelt. Hij vond het leuk en hij kan het goed.”

Wethouder Ten Hagen sprak zijn waardering uit voor Corrie Boere en alle medewerkers die zich inzetten voor de cliënten. Daarna hoefde hij slechts de sleutel om te draaien en het fraaie, maar nog niet ingerichte gebouw, nog even zonder naam, voor geopend te verklaren. Ondanks het ontbreken van allerlei meubilair, bezorgde deze locatie van de zorgboerderij nu al een prettig gevoel. En dankzij de warme benadering van alle medewerkers zullen de cliënten zich er vast snel thuis gaan voelen.

Aad Kuiper

Nu al gezellig achter de nieuwe zorglocatie.Helemaal links Jan Schoonderwoerd en helemaal rechts wethouder Ten Hagen.
Afbeelding
Kent u een sterke powervrouw 1 uur geleden
Afbeelding
Bij WDS moet je wel op tijd komen 2 uur geleden
Een oorkonde voor Huib Dolleman en Ties Bode uitgereiktdoor de wethouder van Sneek.Beide mannen gewoon in 'werkkleding'.
Wat je biedt moet je betalen (2) 20 uur geleden
Afbeelding
Aan gene zijde 4 mrt, 12:00
Afbeelding
Orde op zaken! 3 mrt, 17:00
Afbeelding
Nieuwe openingstijden Bibliotheek Linschoten 3 mrt, 12:00
Afbeelding
Renovatie bedieningsgebouwtje Cosijnbrug in Oudewater 2 mrt, 17:00
Afbeelding
Collectanten gezocht voor Amnesty 2 mrt, 12:00