Secret Singers in Hekendorp.
Secret Singers in Hekendorp. Foto: pr

Koningsdag Hekendorp

Algemeen

Hekendorp weet van een dorpsfeest altijd wel iets bijzonders te maken. Ze hadden de gebruikelijke items als aubade, fiets versieren en klaverjassen maar ook hele originele activiteiten op het programma staan. Het familiespel ‘De Alleskunner’ was zeker een groot succes en de Grasmaaier race een lekker vies en leuk spektakel om naar te kijken. Koningsdag werd in Hekendorp afgesloten met Secret Singers en een heerlijk buffet.

Wat allereerst opvalt als je Hekendorp inkomt op Koningsdag is dat er overal enorm veel vlaggen en slingers hangen. Het was duidelijk feest voor de Hekendorpers. In de ochtend werd voor het eerst een familiespel gespeeld waarmee je de grote eer kon ontvangen om een jaar lang ‘alleskunner van Hekendorp’ genoemd te mogen worden. Het was echt een familiespel waar alle leeftijden aan mee deden. Er waren dertig deelnemers die mee konden doen en ze moesten dertig opdrachten vervullen. Daarbij zaten hele pittige. “Wie trekt het eerst een diepgevroren t-shirt aan?’ Er moest hard gewerkt worden om het t-shirt enigszins te ontdooien en aan te kunnen trekken. Bedenk maar eens hoe je dat doet! Of een andere opdracht, zoek uit een hele grote stapel kleding een paar sokken die bij elkaar horen. Of met een waterpistool een kaarsje uitspuiten. Lijkt misschien simpel maar op grote afstand best nog een klus. Zo had de organisatie heel wat originaliteit aan de dag gelegd en dit familiespel was ook al leuk om naar te kijken. Arno van Rossum ging uiteindelijk met de eer strijken om een jaar lang de ‘Alleskunner’ genoemd te mogen worden.

Grasmaaier race met yoghurt

In de middag was het ook leuk om alleen al toeschouwer te zijn bij de grasmaaierrace. Met twee grasmaaiers werd een aantal keer een race gehouden. Ze startten vanaf een verhoging, met een helm op het hoofd met daarop een kom gevuld met yoghurt. De yoghurt moest na een aantal rondjes rijden bij de finish in een emmer gedeponeerd worden en werd ook regelmatig even bijgevuld. Maar ja, een grasmaaier maakt rare bewegingen, remt onverwachts, trekt ineens weer op, neemt een strakke bocht en regelmatig ging er een grote golf yoghurt over de deelnemers heen. Tot groot vermaak natuurlijk. Een mooie race die past bij een dorpse Koningsdag viering.

Koningsdag werd afgesloten met een show ‘Secret Singers’, waarin een groot aantal bekende Hekendorpers een act ten tonele brachten. Dit gebeurde in de Boezem waar tegelijkertijd genoten kon worden van een warm buffet. Er zaten zo’n honderd mensen aan het buffet. De organisatie van Koningsdag in Hekendorp bestaat uit zes enthousiaste vrouwen en mannen die vol zitten met leuke ideeën en deze samen weer prima ten uitvoer gebracht hebben.

Margreet Nagtegaal

De grasmaaier race met de yoghurt in een kom op het hoofd...of ergens anders.
Familiespel De Alleskunner van Hekendorp.
De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 8 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 10 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 13 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00