In De Rank werden antiekwaren verkocht.
In De Rank werden antiekwaren verkocht. Foto: Isa Boere

De rommelmarkt in Oudewater was een groot succes

Algemeen

Afgelopen weekend konden inwoners uit de omgeving weer volop speuren tussen de hebbedingetjes. In Oudewater werd er namelijk een gezellige rommelmarkt gehouden. Zaterdag 13 mei tussen 09.00 en 14.00 uur was iedereen welkom op het plein om en in de Grote Kerk. Van kinderboeken tot antiek en van zelfgemaakte tasjes tot duizend stukjes tellende puzzels: van alles kwam voorbij. Met een opbrengst van meer dan 15.000 euro was het een geslaagde ochtend.

Hoewel de bezoekers pas zaterdag om negen uur konden komen, waren de voorbereidingen die hele week al aan de gang. Op de maandag zorgde een aantal sterke mannen ervoor dat alle tafels in De Rank goed stonden. Dinsdag en woensdag kon iedereen hun boeken, speelgoed en gebruiksvoorwerpen inleveren in De Rank die vervolgens soort bij soort werden gesorteerd. Ook werd er die week al eten voorbereid dat op de zaterdag verkocht kon worden. Dan de zaterdag zelf: al om zes uur werden de kramen opgebouwd en aangekleed met spullen en om kwart over acht kwamen de verkopers. Zo stond alles gereed voor de start van negen uur.

Grote keuze

Ondanks de concurrentie van rommelmarkten in onder andere Waarder en Jaarsveld, kwamen er alsnog genoeg mensen af op de grote hoeveelheid nuttige zaken en prullaria in Oudewater. Het kerkplein stond vol kraampjes waar onder andere potten, schalen en spiegels werden verkocht. Ook stonden er bloemenkraampjes en was er voor de lekkere trek een oliebol, (stroop)wafel of hamburger. De geluksvogel kon door middel van een loting de bekende slagroomtaart winnen. Dankzij de heerlijk schijnende zon was iedereen goed gemutst en hing er een gezellige sfeer.

In de St. Michaëlskerk was een heleboel kleding uitgestald en ook waren er rijen boeken om uit te kiezen. Een religieus boek, een praktisch boek of een spannende thriller: voor iedereen zat er wel iets bij. En voor vijf euro kon je er maar liefst vier meenemen. In De Rank was er de gelegenheid om, geheel in het thema van Moederdag afgelopen zondag, een boeketje samen te stellen of een potje te sjoelen. Kinderen vermaakten zich ook prima met spelletjes en een tafel waar ze oude apparaten mochten slopen. Verder konden liefhebbers zich uitleven in de grote hoeveelheid spelletjes en bovenin De Rank rommelde men tussen de antieke vaasjes, glaasjes, schilderijen en sieraden.

Het was kortom een zeer geslaagde ochtend voor jong en oud. Dit had zeker te maken met het heerlijke zonnetje dat dit weekend volop scheen. Dat het succesvol was bleek ook aan het geldbedrag dat met de rommelmarkt was binnengehaald: maar liefst € 15.312 (en € 500 voor IZB, de vereniging voor zending in Nederland). Dit werd zondag in de kerk bekendgemaakt. De opbrengst gaat naar de Stichting Verengingsbouwen van de kerk.

Isa Boere

Gezellige drukte op het kerkplein.
De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 2 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 4 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 7 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00