Afbeelding
Foto: Sjoukje Dijkstra

Geslaagde groene editie Pret in het Park

Algemeen

Ruim 650 kinderen kwamen af op Familie Pret in het Park, waaronder ook kinderen die gratis op uitnodiging van STAM aanwezig waren, zoals de Oekraïense kinderen en kinderen die via Vluchtelingenwerk en de Voedselbank een gratis bandje voor toegang kregen. De negende editie was tegelijk ook de eerste editie die volledig op groene stroom draaide, dankzij Sjaak Merkens en Harold van de Berg.

Kinderen genoten weer volop van alle aanwezige attracties, waaronder bellenblazen, lasergamen, een ritje op een dolle stier, kanoën in de vijver, een BMX-parcours, een echte hockeywedstrijd, Dirk van de kinderboerderij en de echte waaghalzen durfden het wel aan om over te steken over de Stadsgracht, lopend, rennend of kruipend op een lange mat. In de tent kon er getafeltennist worden en konden op een gegeven moment de voetjes van de vloer met Silent Disco.

Onder een stralend zonnetje genoten jong en oud van alles wat er te beleven was. Bij Ons Genoegen in de tent was het een drukte van belang en probeerden kinderen uit alle macht om toch maar een paar tonen uit een trompet te krijgen. Dat was nog best moeilijk, maar de meeste kinderen lukte het uiteindelijk toch. Op een klimmuur was het een drukte van belang, in de ukkiehoek vermaakten de kleintjes zich weer uitstekend, onder toeziend oog van hun ouders. De gratis ijsjes die werden gescoord na het volmaken van de kaart, vonden gretig aftrek. Ook Smullies deed goede zaken. Kinderen aten hun buikjes weer vol en rond aan snacks, poffertjes en suikerspinnen. Aan het einde van de dag gingen de meesten met een mooi geschminkt gezichtje weer op huis aan. Tevreden en voldaan, en konden de vrijwilligers van STAM weer aan de slag met opruimen. “Het was een mooie dag en wat een mazzel met het weer. Wij gaan hier zeker weer komen”, aldus een jonge moeder uit Linschoten. “Dit is echt leuk!”

Sjoukje Dijkstra

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Gehoord 1 uur geleden
Afbeelding
Stapje voor stapje breidt het damesvoetbal bij FC Oudewater uit 15 uur geleden
Afbeelding
'Montfoort Wandelt' door... 16 uur geleden
Afbeelding
Opbrengst collecte KWF 17 uur geleden
Afbeelding
Sluitende begroting voor de gemeente Krimpenerwaard gisteren
Afbeelding
VLAS, nieuw ouderinitiatief voor kinderen met zorg 30 sep., 19:00
Afbeelding
Week tegen eenzaamheid in de Krimpenerwaard 30 sep., 14:00
Afbeelding
Woonwagen- en standplaatsenbeleid 30 sep., 12:00