Afbeelding
Sjoukje Dijkstra

Terug van weggeweest ... Volleybal in het Park

Algemeen

Er waren geen winnaars en geen verliezers, alle kinderen die afgelopen zaterdag meededen aan Volleybal in het Park in Montfoort gingen naar huis met een medaille en een gezonde snack. Zo’n honderd kinderen deden er uiteindelijk mee aan het toernooi, dat vooral georganiseerd werd om het volleybal te promoten.

Teams uit Kamerik, Nieuwegein, Harmelen, Leidsche Rijn en Vianen namen het tegen elkaar op. In de middag zouden de volwassenen het tegen elkaar opnemen, maar daar was helaas niet genoeg animo voor. Wel ging de jubileumbarbecue door voor de leden van de volleybal vereniging De Valk.

Marsha van Brummelen van de organisatie is blij met de hoge opkomst, maar vindt het wel jammer dat het voor de volwassenen niet door kon gaan. Ze vindt volleybal zo leuk, omdat het een teamsport is en ze kan het spel zelf erg waarderen. “Er zit niks tussen. Bij tennis zit er een racket tussen. Hier moet je het zelf doen, met je team. Het is een mooie sport, die je al vanaf een jaar of zes kunt beoefenen. In het begin volleyballen kinderen in een kleiner veld en oefenen ze met gooien en vangen. Dat wordt steeds een stapje uitdagender. Zo ontwikkelen ze balgevoel. De kleintjes spelen met een lichtere bal”, zegt ze. De volleybal vereniging in Montfoort bestaat al ruim 60 jaar. Voor het komende seizoen vertelt Marsha dat Montfoort weer een eigen jeugdteam zal hebben. Ze zou het volleybal graag wat meer willen promoten. Onder andere door het op school in de gymles te brengen. “Dit jaar doet er geen Montfoorts jeugdteam mee, maar hopelijk volgend jaar wel.”

Sjoukje Dijkstra

Foto: EHA&DOOR architecten.
Bouwkosten nieuwe gemeentehuis vallen hoger uit 23 minuten geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 3 uur geleden
Het treintje is er ook weer. Dit maal helemaal gereviseerd.
Stadspark Montfoort weer ééndaags pretpark voor de regio 17 uur geleden
Drie generaties turnvrouwen.
Drie generaties in de turnwereld 18 uur geleden
Afbeelding
Haastrechtse Jaarmarkt voor de 48ste keer 19 uur geleden
Afbeelding
Ga je mee ...... tijdens de jaarmarkt naar de gezamenlijke kerken 21 uur geleden
Afbeelding
Draai aan het rad op de jaarmarkt in Haastrecht 22 uur geleden
opties m.b.t. de tweede Haastrechtse Brug
Inloopbijeenkomst: 'Tweede Brug in Haastrecht' gisteren