Er werd ook geknutseld in de tent.
Er werd ook geknutseld in de tent. Sjoukje Dijkstra

De STAM-tent stond er weer!

Algemeen

Afgelopen weekend was het bijna weer eventjes als normaal: De STAM-tent stond er weer. En de kinderen vermaakten zich prima; vrijdag met Techniek in de Tent en zondag met Mini Pret in het Park en Zeepvoetbal.

132 kinderen had Adje Spruit afgelopen vrijdag voor Techniek in de Tent in het Stadspark van Montfoort. Die tent weer vol te zien, dat vond hij in één woord fantastisch. Naderhand op vrijdagmiddag geniet hij even na met een biertje in het zonnetje. Hij en het opbouwteam hebben hard gewerkt. Tijd om even uit te blazen. Zijn kinderen zijn ondertussen bezig de boel op te ruimen. “Ze willen graag een nieuwe telefoon”, lacht hij. “Dus, mochten ze bij mij aan het werk om geld te verdienen.”

“Moet dit bij de vuilnis? Wat moet hiermee gebeuren?” “Ja, dat is vuilnis. Zoek er maar een vuilniszak voor”, zegt Adje. Hij vertelt hoe groep 7/8 van alle scholen langskwamen voor allerlei leuke workshops. “Met Veenbrink RVS mochten ze hun naam lassen. Er was ook Virtual Reality. Dan mochten ze een bril op en een vogeltje laten landen op hun hand. Ook mochten ze programmeren met de Steenfabriek Montfoort.” Dat bedrijven er gretig gebruik van maken om hieraan mee te doen, vindt Adje niet gek. “Er is een schreeuwend tekort aan arbeidskrachten. Wist je dat in New York een loodgieter al meer verdient dan een advocaat?”

Mini Pret in het Park

Ondanks dat de tent dit weekend naar verhouding maar even gebruikt kon worden, was het Adje de moeite van opbouw meer dan waard. “We hadden wel even wat opstartprobleempjes na zo’n lange tijd. We konden dingen niet terugvinden en er gingen dingen mis die nooit misgaan, maar uiteindelijk kwam het goed”, gebaart hij richting de tent. “We hebben de tent ook met maar zes, zeven man opgezet, inclusief de kinderen. Op een oproep in de appgroep kwam minder respons dan in andere jaren. Dat is niet gek, want veel verenigingen hebben daarmee te maken: Vrijwilligers zijn andere dingen gaan doen in die tijd dat het niet kon.”

Dat uiteindelijk op zaterdag ook nog een Mini Pret in het Park georganiseerd kon worden! Daarmee is hij helemaal verguld. Achteraf is hij ook erg tevreden: Op vrijdag had hij nog 70 aanmeldingen, terwijl zijn streven 200 was. “Uiteindelijk zijn er 150 kinderen gekomen, inclusief 1,5 ouder per kind.” Ondanks dat de zondag wat druilerig begon, met regen, waardoor het lasergamen van Mark Your Event naar binnen moest verkassen, brak einde ochtend toch nog de zon door. Kinderen vermaakten zich op de springkussens, en in de draaimolen. Er waren poffertjes, suikerspinnen, allerlei zoete versnaperingen en natuurlijk koffie voor de ouders.

Buitenspeeltuin

Zo nu en dan liep Adje rond met een megafoon, om de mensen op de 1,5 meter te wijzen. “Ze hielden zich er uiteindelijk keurig aan”, vond hij. Dat een BOA vond dat de mensen moesten gaan zitten, daar kon hij zich niet in vinden. “Dit is gewoon een buitenspeeltuin. Zo moet je het ook zien. Daar gaan mensen toch ook niet stil zitten op een vaste plek.” Al met al verliep het heel gemoedelijk en is hij tevreden: “Uiteindelijk doen we het voor de kinderen. Die hebben de tijd van hun leven gehad.”

Zeepvoetbal

Dat hij dan geen alcohol meer mocht schenken, tijdens Pret in het Park, dat kan hij goed begrijpen. “Ouders gaan dan toch weer wat te dicht op elkaar zitten”, lacht hij. “Het waren allemaal argumenten die ik naar voren heb gehaald om de gemeente te overtuigen.” Donderdag hoorde hij uiteindelijk echt dat hij een vergunning had. Toch wist hij een week van tevoren al dat hij de vergunning waarschijnlijk in de pocket had. Daarom besloot hij last-minute nog om een advertentie te plaatsen voor Mini Pret in het Park. Dat ook de KPJ-jongeren weer wat leuks mochten ondernemen, vindt hij helemaal top. “Ze konden tijden niet uit en nu mogen ze weer. Gewoon lekker samen in de buitenlucht. Wat mij betreft is dit weer het begin van een mooie zomer. Op het mooie leven maar weer!”

Sjoukje Dijkstra

De verse poffertjes gingen er goed in. Niet alleen bij de kinderen.
De draaimolen was weer een populaire attractie.
Kinderen maakten vogelhuisjes.
Met maar een beetje suiker konden weer heel veel suikerspinnen getoverd worden voor heel veel blije kleverige snoetjes.
Mini Pret in het Park werd met 150 kinderen goed bezocht.
Natuurlijk konden de kinderen ook weer geschminkt worden.
Ook Pedro Jooren was weer aanwezig met de Steenfabriek Montfoort. Er was veel interesse voor de lego robotjes en het programmeren daarvan.
Het zeepvoetbal met KPJ jongeren op zondagmiddag was een groot succes.
Een kind ontvangt instructies voor het lassen.
Dit keer was Mark Your Event aanwezig met lasergamen, wat noodgedwongen naar binnen was verkast door de regen.
Afbeelding
Deze week in Concordia 16 minuten geleden
Afbeelding
Geen amusementswaarde en geen punten 2 uur geleden
Afbeelding
Voetbalverslagen en voetbalprogramma 3 uur geleden
Afbeelding
Hoge opkomst bij de Kamerverkiezingen in Haastrecht en gehele Krimpenerwaard 17 uur geleden
Afbeelding
Stemmen tellen 18 uur geleden
Afbeelding
Aankomst in Oudewater als vanouds 19 uur geleden
Afbeelding
Horen, zien en toch zwijgen 20 uur geleden
Afbeelding
Geen amusementswaarde en geen punten 21 uur geleden