Na het tweede Linschotense doelpunt drong Rohda nog sterk aan.
Na het tweede Linschotense doelpunt drong Rohda nog sterk aan. Foto: Gerard van Hooff

Verdiende winst voor Linschoten;verlies voor zowel SPV als WDS

Algemeen

Linschoten - Rohda ‘76 2-1

In een uiterst vermakelijk duel heeft Linschoten met 2-1 gewonnen van Rohda ‘76. De gedeelde nummers 4 van de ranglijst gaven elkaar in de eerste helft weinig toe. Na rust ontvlamde het duel met meerdere doelpunten en trok Linschoten verdiend aan het langste eind.

Door de druilerige omstandigheden was het kunstgras razendsnel. De eerste helft stond niet bol van kansen; vooral niet op achterstand komen leek het devies voor beide teams. Linschoten veerde in de 25ste minuut op, toen de ijverige Nick de Kort een uittrap van de doelman blokte. Onder druk van diezelfde keeper kon hij de hoog opstuitende bal niet genoeg drukken en ging het leder over de lat. Rohda ‘76 kreeg in de eerste helft veel hoekschoppen, maar met de kopkracht van Dion Braakensiek en Vincent van Eijk werden die situaties keer op keer geneutraliseerd. En zo werd de rust bereikt met de brilstand. Na rust drong Linschoten iets meer aan. Een doelpunt hing in de lucht maar viel aan de overzijde. Nick de Kort was bij een dieptebal zijn tegenstander te snel af en tikte hem langs de uitstormende doelman. Zijn meegesnelde tegenstander kon er nog net tussenkomen en ramde de bal blind naar voren. Drie balcontacten later lag het speeltuig achter de verbouwereerde Linschotenaren in het netje: 0-1 (52e min). Gesteund door het verregende publiek werd de zoektocht naar de gelijkmaker ingezet en die zou in minuut 59 vallen. Joey van Kouwen werd aan de rechterkant van het veld aangespeeld en vond Nick de Kort. Met een prachtige voetbeweging gaf hij de Bodegraafse doelman het nakijken; 1-1. De grensrechter probeerde het doelpunt te annuleren, maar daar trapte de arbiter niet in. Linschoten rook bloed en het ambitieuze Rohda’76 ging aanvallend wisselen om hun zicht op de nacompetitie niet vroegtijdig te zien verdwijnen. Met veel indraaiende hoge ballen op hun kopsterke spelers werd het geluk gezocht. Alle ballen werden weggekopt en op de counter waren de gevaarlijkste momenten voor de ploeg van Pieter Ooms. Op aangeven van Sam da Cruz schoot Joey van Kouwen de 2-1 binnen. Dit keer ging de arbiter wel mee met het vlagsignaal. Het bleek uitstel van executie, want Joey van Kouwen zou een paar minuten later weer doeltreffend uithalen; 2-1. Ditmaal liet de scheids zij assistent in de regen staan. In de slotminuten moest Maikel Paling één keer echt redding brengen op een schot, maar deed dit met verve. Aan de overzijde had de marge op twee treffers moeten komen, maar Joey van Kouwen raakte - volledig vrijstaand voor een leeg doel - de paal en Jelle Baars schoot in kansrijke positie recht in de handen van de keeper. De ontlading na het laatste fluitsignaal was groot.

SPV ‘81 - SCH’ 44 0-3

In de strijd om het bemachtigen van een plek voor de nacompetitie trof SPV thuis koploper SCH ‘44 uit Harmelen. Met één puntje zouden de Polsbroekers tevreden zijn geweest. En desnoods zou dat een ‘gestolen punt’ moeten zijn geweest. Het krachtsverschil was echter te groot. Een helft lang wist de thuisploeg de titelkandidaat te weerstaan. Al te veel kansen werden niet weggeven in het eerste bedrijf.

Na de hervatting bracht de Harmelense coach meer aanvalskracht in de persoon van spits Jasper de Bree. Op hem hadden de Polsbroekse verdedigers geen greep. Tot driemaal toe was hij de SPV-verdediging te slim af en dat betekende een 0-3 eindstand. Bij SPV ligt de focus op een goed resultaat in de uitwedstrijd in en tegen Cabauw. Daar moeten de punten gehaald worden. Al is het alleen al om het prestige.

WDS - Gouda 3-6

WDS heeft de mogelijkheid zich op de ranglijst wat meer lucht te verschaffen laten liggen. De tegenstanders begonnen niet echt voortvarend aan de zespuntenwedstrijd. Daarvan wisten de Driebruggenaren niet echt overtuigend te profiteren. Weliswaar wisten zij in de stromende regen een 3-1 voorsprong op het bord te krijgen, maar vlak voor de thee brachten de Gouwenaars de achterstand terug tot 3-2. Voor de doelpunten van de thuisclub waren respectievelijk Mathijs de Hoog, Yorick Ruizendaal en Bjorn Stalvord verantwoordelijk. Bij Gouda kneep men de handen dicht bij deze niet onoverkomelijke achterstand. In de rust vertaalde de Goudse trainer de opgelopen achterstand in een resolute wissel. Liefst drie spelers die in zijn ogen niet fysiek tegen de thuisploeg op konden werden eraf gehaald en drie verse krachtdadiger types kwamen in het veld. Gouda pakte vanaf de hervatting het initiatief en drukte WDS in de verdediging. In een hoger tempo spelend wisten de gasten te domineren en maar liefst viermaal moest de WDS-verdediging zwichten onder het Goudse geweld. Het werd uiteindelijk een zure 3-6 einduitslag. Gouda klom door dit resultaat naar plaats 8 van de ranglijst en lijkt op weg zich het vege lijf te redden. Voor WDS was dit een teleurstellend resultaat. De club uit Driebruggen blijft steken op plaats 11.

GSV - Cabauw 0-1

Op een moeilijk te bespelen veld hadden beide ploegen dezelfde intenties. Als we tenonder gaan in de vierde klasse, dan met ere. Deze confrontatie was voor beide ploegen van groot belang en was de laatste van de beschikbare strohalmen. De thuisclub was op volle oorlogssterkte en Cabauw startte in zijn sterkste opstelling maar de mannen moesten alle zeilen bijzetten om de strijdbare Gouwenaars van scoren af te houden. Het was met name doelman Rudy Beumkes die zich een uiterst betrouwbare sluitpost toonde. Hij verrichtte een aantal in het oog springende reddingen waardoor de gasten een achterstand bespaard bleef. Het doelpunt dat de Cabauwers aan de drie punten hielp was van het soort ‘mazzelgoal’. Een voorzet van Youri van Vliet vloog in één keer binnen en verraste de Goudse doelman. Tot meer doelpunten kwam Cabauw niet, waardoor de eindstand nog lang onzeker bleef. Cabauw staat nu tiende en ziet uit naar de thuiswedstrijd tegen SPV ‘81, een echte derby.

Afbeelding
Montfoort S.V.'19 en Gert Kruys beëindigen per direct samenwerking 26 apr, 14:00