Afbeelding

Winst voor SPV; Linschoten speelt gelijk

Algemeen

Gouda - Linschoten 1-1

Het competitieduel tussen Gouda en Linschoten is wederom geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Evenals een paar maanden geleden namen de Gouwenaren een voorsprong, maar kwam de ploeg van trainer Pieter Ooms verdiend langszij. Hierdoor blijft het gat van acht punten gehandhaafd in het voordeel van Linschoten. De Linschotenaren kwamen als een komeet uit de startblokken. Nick de Kort vond al in de tweede minuut met een vlammend schot de vuisten de Goudse doelman. Een minuut later was het Sam da Cruz die scoorde na een slim genomen vrije trap van Tom Mooij, maar een wisselspeler - getooid met een vlag en hesje - schoot zijn ploeggenoten te hulp met een onterecht signaal. Het normaal fel startende Gouda moest duidelijk bekomen van de schrik, maar kroop na twintig minuten wat meer uit haar schulp. Zij meldden zich wat vaker op de vijandelijke helft zonder tot echte doelpogingen te komen. Een handvol hoekschoppen was het resultaat. Tussen de bedrijven door verraste Sam da Cruz nog bijna de ver voor zijn doel staande keeper. De thuisploeg kwam rond de 35ste minuut op voorsprong, toen hun middenvelder van een meter of vijftien mocht aanleggen. Zijn harde knal verdween in de verre benedenhoek achter Erik Nell; 1-0. Het bleek direct de ruststand, want aan beide zijden verdween een kopbal over de achterlijn.

Na rust trok een feller Linschoten ten strijde. Het krachtsverschil werd steeds zichtbaarder en Gouda werd gedwongen het geluk te zoeken via snelle tegenaanvallen. Met het doorschuiven van de lange Dion Braakensiek werd via een opportunistischere wijze de aanval gezocht. In de 82ste minuut werd het harde werken beloond. Sam da Cruz vond zijn collega-aanvaller Nick de Kort in het strafschopgebied en hij drukte succesvol af: 1-1. In de slotminuten had de winnende treffer aan beide kanten kunnen vallen. Gouda kreeg een tweetal vrije trappen net buiten het strafschopgebied, maar verkwanselde deze mogelijkheden. Jelle Baars kreeg namens Linschoten een opgelegde kans. De vermoeide linksachter had zijn vizier niet meer op scherp en zag zijn inzet voorlangs gaan. Een paar gele kaarten en speldenprikjes later floot de arbiter voor de laatste keer deze middag. Na een gezapig eerste bedrijf heeft Linschoten zich in de tweede helft knap hersteld met een terecht punt als resultaat.

SPV’81 - Be Fair 3-0

Het tegenvallende resultaat van vorige week had geen negatieve sporen achtergelaten bij de ploeg uit Polsbroek. In de wetenschap dat er ook nog een wedstrijd op het programma staat tegen buurman Cabauw is de moed nog zeker niet opgegeven. De thuisclub begon gemotiveerd aan de wedstrijd, streed voor elke meter en zag dat beloond met een openingstreffer van Nick Mol; 1-0. Die stand werd tot aan de rust vastgehouden.

In de tweede helft trachtte Be fair het tij te keren, maar verdedigend stak de Polsbroekse defensie goed in elkaar. Nadat Dave Koolwijk zijn inzet in de korte hoek gestopt zag, rondde Jay Eyra voorbereidend werk van Tjardy Verkerk af; 2-0. Be Fair begon nog aan een offensief, maar in reactie daarop deden de Polsbroekers er nog een schepje bovenop. Tjardy Verkerk wist in de slotfase Stijn Achterberg te bereiken en die zorgde voor de einduitslag; 3-0.

Zwammerdam - Cabauw 1-2

Polderwind. Dat was voor Zwammerdam het grootste euvel en gaf de gasten een thuisgevoel. De eerste helft speelde Cabauw met de wind tegen. In de 12e minuut namen de bezetters van plaats twee de leiding door een harde inzet van Peters; 1-0. Maar in de 21ste minuut counterde Cabauw zich al naar de 1-1 (Stan van Bemmel) en daarna liep de thuisclub onverwacht tegen de feiten aan. Cabauw paste zich het beste aan die lastige omstandigheden aan en werd het een wedstrijd die zich vooral op het middenveld afspeelde. De beide doellieden hadden het niet zo druk.

Na rust werd de situatie er voor de thuisploeg niet beter op. Ze kwamen er tegen de ‘degradatiekandidaat’ niet meer aan te pas. Na een kwartier in de 2e helft maakt Cabauw de terechte 2-1 (Nik Jongbloed) die al steeds in de lucht hing. Rond de 80ste minuut had Zwammerdam het tij kunnen, maar Van Vliet miste voor open goal (een soort ‘Jozefzoontje’) en pal daarna knalde Jansze de bal in de ballenvanger.

 1. Programma zaterdag 22 april
 2. 1e klasse A
 3. 14:30 - Argon - Montfoort SV ‘19
 4. 2e klasse D
 5. 15:00 - Legmeervogels - FC Oudewater
 6. 3e klasse D
 7. 14:00 - VV Haastrecht - Drechtstreek
 8. 4e klasse B
 9. 15:00 - Linschoten - Rhoda ‘76
 10. 14:30 - SPV ’81 - SCH ‘44
 11. 14:30 - WDS - Gouda
 12. VROUWEN
 13. Dinsdag 18 april
 14. 4e klasse 5 VOORJAAR
 15. 20:00 - FC Oudewater 2 - VV Haastrecht
 16. Zaterdag 22 april
 17. 3e klasse E
 18. 14:30 - FC Oudewater - DCV
 19. 4e klasse 5 VOORJAAR
 20. 20:00 - Lekkerkerk - VV Haastrecht
Afbeelding
Renovatie bedieningsgebouwtje Cosijnbrug in Oudewater 17 uur geleden
Afbeelding
Collectanten gezocht voor Amnesty 22 uur geleden
Afbeelding
Over 'Op de rand' 1 mrt, 19:00
Afbeelding
Puntje van Aandacht 1 mrt, 17:00
Dirigent Leon van Veen.
Paaszang: Samen zingen we 'Hallelujah' 1 mrt, 12:00
Afbeelding
Concert Soli Deo Gloria 1 mrt, 09:00
Afbeelding
Jan van der Vlist antiek & brocante houdt totale leegverkoop 29 feb, 19:00
Afbeelding
Singer-Songwriter Diede Vendrig schittert in landelijke muziekcompetitie 29 feb, 18:00