Gelijkspel voor Linschoten

Linschoten - Gouda 1-1

Ver in de blessuretijd kreeg Linschoten met een rake kopbal van Vincent van Eijk eindelijk loon naar werken. Gouda stond weliswaar op voorsprong, maar op twintig minuten na in de eerste helft was het de thuisploeg die bovenliggend was. Na een heel sterke tweede helft scoorden zij in de slotseconden de terechte gelijkmaker. Linschoten had voor de tweede week op rij een bliksemstart kunnen hebben toen Vahid Demirbas na anderhalve minuut voor de keeper verscheen. Zijn schuiver eindigde echter een paar centimeter langs de verkeerde kant van de paal. Een fase volgde waarin Gouda op eigen helft Linschoten opwachtte en met ballen achter de verdediger voor gevaar wilde zorgen. Doordat er weinig loopacties in de diepte waren van de Linschotenaren, kwamen zij zelden echt in de problemen. Eén keer soleerde Vincent van Eijk over de as van het veld, maar het vizier van zijn mindere linkerbeen stond niet goed afgesteld om de actie te bekronen met een treffer. Een hoekschop voor Gouda zou een kentering in de eerste helft betekenen. Deze werd in eerste instantie nog weggewerkt, maar een Gouwenaar bracht hem opnieuw in. Het boogballetje plofte echter net onder de lat in het netje: 0-1. Enigszins tegen de verhouding in stonden de gasten op voorsprong. Voor rust had de marge veel groter kunnen uitvallen, want in het laatste kwartier werd Linschoten helemaal weggespeeld. Op twee pogingen moest doelman Jan Willem Doornenbal het antwoord schuldig blijven, maar het aluminium was hem deze middag goedgezind. Het rustsignaal kon voor de ploeg van trainer Pieter Ooms niet snel genoeg volgen.

Na rust pakte Linschoten het initiatief weer en Gouda gokte volledig op een paar snelle tegenaanvallen. Met Daan Roozenboom en Joey van Kouwen in de ploeg kreeg Linschoten aanvallend meer stootkracht. Tot echt grote kansen leidde dit niet meteen, maar in de laatste twintig minuten werd Gouda volledig achteruitgedrukt. De eerste echte mogelijkheid was een schot op de kruising van uitblinker Joppe Steenbeek. Daarna volgden mogelijkheden voor Luuk den Boer en Joey van Kouwen. Ook invaller Nick de Kort mocht aanleggen, maar zijn schot eindigde in het zijnet. Onder aanvoering van het publiek werd het slotoffensief voortgezet en bij de allerlaatste mogelijkheid was het wel raak. Een hoge voorzet werd door Vincent van Eijk binnengekopt. De Goudse grensrechter probeerde het feestje nog wel te verstieren, maar gelukkig had arbiter Paping positie ingenomen om het zelf te beoordelen en wuifde het vlagsignaal terecht weg. Een meer dan verdiende gelijkmaker voor Linschoten, dat het grootste gedeelte van de wedstrijd beter was dan het uit de derde klasse gedegradeerde Gouda.

21. 13:30 - Montfoort SV ‘19 - Hercules 8
Michel van de Hadelkamp, Marja Knotters, Rob Gligoor, Herman van Scheppingen en Joost van Vliet.
BMM had er plezier in 7 uur geleden
Na de tocht door de stad op de platte natte kar, mochten de kinderen de complimenten ontvangen van de wethouder van sport.
OZV jeugd met platte kar naar het stadhuis 8 uur geleden
Inloopbijeenkomst tweede brug in Haastrecht.
Inloopbijeenkomst tweede brug in Haastrecht 9 uur geleden
Cursus Christendom 9 uur geleden
Op de valreep ging Haastrecht toch nog het schip in.
Onzorgvuldig Haastrecht doet zich te kort 10 uur geleden
Wie pas na de rust op het complex van het Goudse Olympia verscheen en de tweede helft aanschouwde mocht zich min of meer gelukkig prijzen.