Kansen volop, scoren ho maar!

SPV ’81- VV Linschoten 0-1

Als argeloze toeschouwer kun je moeilijk inschatten of een vroege openingsgoal de opmaat is voor een spannende partij voetbal of dat zo’n treffer meteen de einduitslag betekent. Het laatste was het geval, hoewel de mogelijkheden op een korfbaluitslag wel degelijk voorhanden waren.

De vroege openingsgoal - er waren precies drie minuten gespeeld - werd gemaakt door Linschoten-verdediger Dion Braakensiek. Of er opzet in het spel was, zal een raadsel blijven. Feit is dat zijn lukraak ogende inzet vanaf een meter of 40 een bal beschreef die uiteindelijk in de buurt van de rechterpaal eindigde. Doelman Jeroen Both maakte een lichte taxatiefout en de Linschotenaren konden terug naar de eigen helft, omdat de thuisploeg opnieuw mocht aftrappen, 0-1. De oplettende toeschouwer kon op dat moment in alle rust beschouwen wie er op het appel ontbraken. De thuisclub moest het doen zonder de - opnieuw - geschorste Sander Koolwijk en bij Linschoten ontbraken sterkhouders als aanvoerder Sam da Cruz, Daan Roozenboom en Vincent van Eijk. Het duurde even alvorens de thuisploeg van de schrik bekomen was en op zoek gingen naar het heiligdom van Jan-Willem Doornenbal. In de 19e minuut leken zij langszij te komen, maar scheidsrechter Van der Velden gaf geen goedkeuring aan de inzet van Nick Mol wegens een voorafgaande duwfout. De ’vaderlijk’ fluitende leidsman deed zijn uiterste best om zijn optreden zonder gele kaarten te laten, maar zou daar uiteindelijk niet in slagen. Sommige spelers zijn nu eenmaal mondiger dan noodzakelijk.

Kluitjesvoetbal?

Over de wedstrijd zelf verzuchtte een toeschouwer ‘waar de bal, is zijn de spelers’. Daarmee uiting gevend aan een gebrek aan structuur dat beide ploegen lieten zien. Aan beide kanten van het veld waren kansrijke situaties te noteren, maar tot aan de rust bleef de stand op het scorebord ongewijzigd. Zo was Jeroen Both een sta-in-de-weg bij een poging hem met de buitenkant van de schoen te verrassen (Daan Spruit) en had aan de overzijde Stijn Achterberg na 34 minuten voldoende tijd om uit te halen. Zijn niet al te harde inzet leverde via doelman Doornenbal slechts een hoekschop op. Over inzet en werklust mochten de coaches niet klagen en met name de thuisploeg knokte zich steeds nadrukkelijker in de wedstrijd.?

Gemiste kansen en gele kaarten

Dat werd na de hervatting doorgezet. Stijn Achterberg op aangeven van Lex van Maurik kwam tot een hoekschop en Ivo Sluijs schoot in de rebound hoog over. Daarmee was de toon gezet. Het speelveld werd groter, de ruimtes evenzeer, maar de passing bleef onvoldoende. Beide coaches lieten vers bloed toe in de vorm van jeugdspelers en ook de breed inzetbare Benjamin Borst - spits - maakte zijn entree aan de zijde van de roodwitten. De doelpunten ‘die ín de lucht hingen’ bleven daar echter. Hachelijke situaties te over en ballen die voorlangs het vijandelijke doel scheerden, maar doelpunten ho maar. Halverwege de tweede helft kreek linkerspits Mol nog een dot van een mogelijkheid, maar ook hij deelde in de malaise. Gele kaarten waren er aansluitend voor Eyra van SPV en Joey van Kouwen van VVL en waren het de beide doellieden die een aantal malen goed ingrepen dan wel goed wegkwamen. Uiteindelijk bleek de snelle openingsgoal goud waard en deed VVL zoals dat heet goede zaken; 3 punten!