Afbeelding

Winst voor SVP en Linschoten

Algemeen

GSV - SPV ’81 0-2

Countervoetbal was zaterdag hét wapen waarmee de mannen uit Polsbroek de Gouwenaars tegemoet traden. Zelf hielden de mannen uit Polsbroek de linies kort op elkaar en weigerden ruimte weg te geven. Met Sander Koolwijk weer in de basis na een lange schorsing loerde SPV op een enkele counter. Uit een daarvan kwamen de Polsbroekers kort voor de rust aan de leiding. Stijn Achterberg voegde een treffer aan zijn lijstje toe; 0-1. GSV toonde zich weliswaar de technisch betere ploeg maar de formatie van Eyra gaf op het moeilijk te bespelen veld weinig cadeau.

Een domper was het opnieuw tegen een rode kaart aanlopen van Sander Koolwijk nadat de tweede helft een aanvang had genomen. Met tien man moest de voorsprong over de streep getrokken worden. Dat lukte wonderwel met een hoofdrol voor doelman Jeroen Both. Ook de Gouwenaars haalden het eind van de wedstrijd niet met zijn elven. En rode kaart zorgde voor tien tegen tien. Stijn Achterberg had nog een verrassing in huis. Nadat hij eerst een doelpunt afgekeurd zag worden, sloeg hij in de slotfase voor de tweede maal toe; 0-2. De laatste positie werd er - tijdelijk?- door verlaten. Het is afwachten wat Cabauw donderdag doet tegen VEP.

Linschoten - Perkouw 3-1

Linschoten heeft zaterdagmiddag de imposante ongeslagen reeks van Perkouw beëindigd. De gasten uit Berkenwoude kwamen naar Sportpark Rapijnen in de wetenschap dat zij twaalf duels op rij niet hadden verloren, maar tegelijkertijd dat de roodwitten hen de laatste nederlaag had toegebracht. Na een vroege achterstand boog de ploeg van Pieter Ooms de score verdiend in hun voordeel om; 3-1. Het scorebord moest de tweede minuut nog aanduiden toen Perkouw elkaar al juichend in een hoek van het veld kon opzoeken. Een hoekschop werd voorbij de tweede paal op doel geschoten. Maikel Paling kreeg er nog wel een handje tegen, maar het speeltuig viel precies voor de voeten van Joost Glas (Perkouw). Voor hem een koud kunstje om van dichtbij binnen te schieten; 0-1. Linschoten moest zichtbaar even bekomen van de snelle treffer, maar zo rond de tiende minuut namen zij het initiatief over. In de 18e minuut kwam Linschoten op gelijke hoogte en wederom was een hoekschop de inleiding. Sam da Cruz was het meest doortastend nadat een kopbal in een mêlee van spelers smoorde. Met een acrobatisch hoogstandje schoot hij de bal in het dak van het doel: 1-1. Dat zou ook de ruststand betekenen, want de kansen waren in het eerste bedrijf schaars. De vooraf beruchte spits van Perkouw zat in de broekzak van Dion Braakensiek en leverde enkel een ongevaarlijk rollertje af. Nick de Kort nam aan de overzijde een bal ineens op de pantoffel, maar ook dat was een makkelijke prooi voor de doelman.

Na de pauze kreeg Linschoten de voorsprong in de schoot geworpen. De doelman wilde een middenvelder inspelen, maar rekende buiten de attente Sam da Cruz. Die onderschepte de bal en schoot hem direct vanuit de tweede lijn binnen; 2-1. De thuisploeg had het betere van het spel en Perkouw schakelde al vroeg in de wedstrijd over naar opportunistischere spel om zo tot kansen te komen. Naar mate de tijd vorderde werden er steeds meer lange pionnen in hun voorhoede geposteerd, maar met de lengte van Dion Braakensiek, Vincent van Eijk en Luuk den Boer raakte Linschoten daar niet warm of koud van. Sterker nog, de grootste kansen waren aan de andere kant van het veld te zien. Joey van Kouwen had de 3-1 op zijn schoen, nadat Isa Kurt in kansrijke positie slim overstapte, maar een verdediger schoot zijn sluitpost te hulp. De daaropvolgende hoekschop had Jelle Baars een mogelijkheid, maar ook hij zag zijn inzet stranden. In de slotfase bracht de derde kans aan alle spanning een einde. Joey van Kouwen rondde een voorzet van Sam da Cruz knap af. Perkouw - dat de tweede helft geen echte scoringskansen wist te creëren - gaf zich gewonnen en moest voor de tweede maal dit seizoen haar meerdere erkennen in Linschoten.