Afbeelding

Verslagen Zaterdagvoebal

Algemeen

Linschoten - Stolwijk 2-0

De slechtste wedstrijd van het seizoen spelen en toch met drie punten van het veld afstappen; het overkwam Linschoten zaterdag. Tegenstander Stolwijk bleek deze middag niemand in de gelederen te hebben die de trekker doeltreffend kon overhalen. Linschoten haalde uit haar vier mogelijkheden een beter rendement: 2-0. Bij een gevoelstemperatuur van ver onder nul begon de gehavende equipe van Pieter Ooms aan de strijd. Naast de geblesseerden Maikel Paling, Erik Nell, Dion Braakensiek, Vahid Demirbas kon ook Daan Roozenboom niet aanwezig zijn. Luuk den Boer probeerde het nog wel in de warming-up, maar moest constateren dat hij te veel hinder had van zijn knie. Gelukkig kon er weer een beroep gedaan worden op routiniers Benjamin Borst en Gerard Hoogendoorn, tegenwoordig spelend in het tweede elftal. Linschoten, normaal gesproken verdedigend zeer georganiseerd, had in de eerste twintig minuten de grootse moeite met de nieuwe samenstelling. Stolwijk kwam een paar keer gevaarlijk door en de thuisploeg legde hen geen strobreed in de weg. Gelukkig ontbrak het bij de laagvliegers deze middag aan een echte afmaker, want anders had Linschoten zomaar op een achterstand kunnen staan. Doelman Jan Willem Doornenbal zag de schotjes nu voorlangs rollen en hoefde zelf maar een keer echt in actie te komen. De rebound die hij verrassend weggaf, werd gelukkig tegen de buitenkant van de paal geschoten. De thuisploeg verviel weer in haar oude patronen door veelvuldig met de bal te gaan rennen en crosspasses te geven. Toen Linschoten eenmaal wel over de grond combineerde, bleek het meteen de inleiding van de openingstreffer te zijn. Joey van Kouwen draaide kort weg en dribbelde in de richting het vijandelijke doel. Net toen hij wilde aanleggen, werd hij aangetikt en kwam ten val. Aanvoerder Sam da Cruz nam plaats achter de bal en krulde hem in de 29ste minuut in de rechterbenedenhoek; 1-0. Een onverwachte opsteker voor de roodwitten, die na enkele omzettingen wel meer grip kregen op Stolwijk.

Na een korte theepauze was het Stolwijk dat driftig op zoek ging naar de gelijkmaker. In de beslissende fase kozen zij echter veelvuldig voor de dieptebal achter de verdediging, maar een handvol hoekschoppen was de schamele oogst. Met het inbrengen van Tom Mooij, Rueben Keereweer en Benjamin Borst werd getracht de dadendrang van de gasten te breken. Stolwijk werd zelden echt gevaarlijk, maar Linschoten zette er in deze fase aanvallend helemaal niets tegenover. Door hun centrale verdediger in de voorste linie te posteren, werd voor een slotoffensief gekozen. Een beslissing waar Linschoten uiteindelijk garen bij zou spinnen. Sam da Cruz ontsnapte aan zijn belager en kon oprukken naar het doel. Hij besloot voor eigen succes te gaan in plaats van af te leggen aan de mee gesnelde Jelle Baars. De doelman kon met zijn tenen redding brengen ten koste van een hoekschop. Deze werd voor de pot geslingerd en kwam via via voor de voeten van Jelle Baars. Deze twijfelde geen moment en tekende zo alsnog voor een treffer; 2-0. De uitstekende arbiter Opdam wist dat het gedaan was en floot snel daarna voor de laatste keer, zodat iedereen de warme kantine kon opzoeken om de verrichtingen van Oranje te gaan bekijken.

SPV’81 - Cabauw 3-3

SPV kwam uiteindelijk goed weg met een schamel punt. Niet echt een resultaat om in de handen te wrijven. Mede dankzij de positie op de ranglijst. Enige schik was er desalniettemin over het feit dat de derby tegen Cabauw niet verloren was gegaan. Dat had echter maar weinig gescheeld. Pal voor het verstrijken van de 90 minuten zorgde Ivo Sluis door het benutten van een penalty voor de gelijkmaker; 3-3. De eerste helft was afgesloten met een 0-1 voorsprong voor de bezoekers. Daarvoor was Wessel Streng verantwoordelijk geweest.

Na de hervatting kwamen de groenwitten terug in de wedstrijd door een doelpunt van Stijn Achterberg. Die rondde een pass van Van Maurik doeltreffend af; 1-1. Hierna pakte Cabauw opnieuw het initiatief en voerde de druk op doelman Both op. Dat resulteerde in de 1-2 die op naam kwam van aanvoerder Nik Jongbloed. Een derde doelpunt van de gasten verkreeg de goedkeuring van de arbiter niet en met de haven in zicht kregen de Cabauwers het nog even moeilijk. SPV’81 trachtte luid aangemoedigd de dans nog te ontspringen en zag de inspanningen beloond met de gelijkmaker van Stijn Achterberg; 2-2. Koolwijk en Sluis deden het voorbereidende werk. Een lob van de maker van het openingsdoelpunt -Streng- gooide opnieuw roet in het eten en de verraste doelman Both moest opnieuw naar het net; 2-3. De gelijkmaker kwam laat, was op zijn zachtst gezegd omstreden en oogstte de boosheid van de Cabauwse delegatie; 3-3.

WDS - Rohda 2-2

De ploeg uit Driebruggen liet een ideale mogelijkheid voorbij gaan om een driepunter binnen te halen. Tegen het Bodegraafse Rohda’76 dat door nare omstandigheden een drietal wedstrijden uit competitie was geweest werd voor de rust een 1-0 score op het bord gezet door Jos Lodder.

Na de hervatting slaagden de zwart-witten erin de voorsprong te verdubbelen. Mathijs de Hoog was hiervoor verantwoordelijk. De 2-0 achterstand was voor de in het rood gehulde mannen uit Bodegraven het sein er een alles-of-niets uit te persen. Dat bleek na 90 minuten succesvol te zijn geweest. Door twee kopballen binnen vijf minuten was Holthuijsen de gevierde man; 2-2. De bezoekers putten hieruit zoveel moed dat zij alsnog voor de volle winst gingen. Dat wisten de thuisspelers te verhinderen. Zelf verzuimden zij door het missen van een tweetal mogelijkheden in de slotfase alsnog de drie punten te pakken die voor een verder verblijf in de vierde klasse weleens nodig kunnen zijn.

  1. Programma dinsdag 6 december
  2. 4e klasse B
  3. 20:15 - Rohda ‘76 - Linschoten

  4. Programma zaterdag 10 december
  5. 1e klasse A
  6. 14:30 - Montfoort SV ‘19 - De Meern
  7. 2e klasse D
  8. 14:30 - FC Oudewater - RVC ‘33
  9. 3e klasse D
  10. 14:00 - Lekkerkerk - VV Haastrecht
  11. 4e klasse B
  12. 14:30 - VEP - Linschoten
  13. 14:30 - Perkouw - SPV ’81
  14. 15:00 - Stolwijk - WDS
  15. VROUWEN
  16. 3e klasse E
  17. 14:45 - XerxesDZB - FC Oudewater
  18. 4e klasse 11 NAJAAR
  19. 12:45 - De Jodan Boys - VV Haastrecht
  20. 4e klasse 29 NAJAAR
  21. 12:00 - Montfoort SV ‘19 - Odysseus ‘91
Afbeelding
Verenigingen verbreken miljoenenrecord; recordopbrengst voor FC Oudewater 2 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 5 uur geleden
Afbeelding
Een Luisterend Oor 19 uur geleden
Afbeelding
Kerst met de kerstman en -mutsen 21 uur geleden
Afbeelding
Alzheimer Café regio Woerden 10 dec., 12:00
Afbeelding
Curlingseizoen van start in Montfoort 9 dec., 19:00
Afbeelding
Belangrijke stap voor dierenwelzijn 9 dec., 17:00
Afbeelding
Wereldlichtjesdag Montfoort 9 dec., 12:00