Afbeelding
Foto: pr

Column: Zorgen voor elkaar, dat doen we samen in Oudewater

Algemeen

Denk mee over uw toekomst én die van anderen

De Wulverhorst is op zoek naar tien tot vijftien actieve inwoners uit de gemeente Oudewater die met ons willen meedenken over de toekomst van de zorg in Oudewater. We willen graag in gesprek met inwoners uit alle leeftijdsgroepen. Ervaren, en ook jong en onbevangen.

De zorg gaat op de kop. U heeft daar misschien al over gelezen in kranten, op sociale media of op tv. We leven steeds langer. Een meisje dat nu wordt geboren heeft een levensverwachting van 100 jaar! Als de zorg op de huidige manier georganiseerd blijft, dan moet straks één op de drie mensen in de zorg werkzaam zijn. Dat kan niet, want ook op andere plekken in onze samenleving zullen arbeidskrachten nodig zijn.

Denktank

Het moet daarom anders. Meer in eigen huis, meer met eigen familie, vrienden en bekenden, meer met de inzet van eigentijdse techniek. Wat kunnen wij nu samen gaan oppakken hier in Oudewater? Hoe ziet oud worden in Oudewater er in 2040 uit. Wie doet dan wat? Waar woon je? Met wie woon je daar? Wat doe je samen en wat doe je alleen. Hoe werkt de informele zorg samen met de formele zorg?

Wie pakt de handschoen op om daar samen met ons over na te denken. Uw mening en uw ideeën vinden we hartstikke belangrijk. Alleen op die manier maken we de zorg van ons allemaal.

Ik stel me voor daar twee per jaar met elkaar over het gesprek te voeren. Als denktank samen met De Wulverhorst en de partijen die zich daar verbonden mee weten. Met gezamenlijk doel: voortdurend onze manier van doen in Oudewater verbeteren, zodat het prettig oud worden in Oudewater mogelijk blijft!!

Heeft u interesse om mee te denken? U kunt zich aanmelden via receptie@wulverhorst.nl. Van harte welkom!

Afbeelding
Deze week in Concordia 45 minuten geleden
Afbeelding
Geen amusementswaarde en geen punten 2 uur geleden
Afbeelding
Voetbalverslagen en voetbalprogramma 3 uur geleden
Afbeelding
Hoge opkomst bij de Kamerverkiezingen in Haastrecht en gehele Krimpenerwaard 17 uur geleden
Afbeelding
Stemmen tellen 18 uur geleden
Afbeelding
Aankomst in Oudewater als vanouds 19 uur geleden
Afbeelding
Horen, zien en toch zwijgen 20 uur geleden
Afbeelding
Geen amusementswaarde en geen punten 21 uur geleden