Afbeelding

Themabijeenkomst Dementie in Oudewater

Algemeen

Woensdagdagavond 5 oktober van 19.tot 21.00 uur organiseren woon- en zorgcentrum De Wulverhorst en het Alzheimer Café regio Woerden een themabijeenkomst over ‘Wet zorg en dwang bij dementie’. Wat betekent deze wet voor u en uw naaste? Gastsprekers zijn: Cindy Valkenburg, coördinerend verpleegkundige bij De Wulverhorst en Herman Horninge, Specialist ouderengeneeskunde bij Novicare.

Op 1 januari 2020 is de Wet zorg en dwang (Wzd) ingegaan. De wet gaat over onvrijwillige zorg bij mensen met dementie. De wet zorgt voor een betere bescherming van mensen met dementie. Wanneer dementie erger wordt, kan iemand met dementie minder goed beslissen wat goed voor hem of haar is. Hulp of zorg kan dan nodig zijn.

Als je naaste zich verzet tegen deze hulp of zorg, heet dat ‘onvrijwillige zorg’.

Op wie en wanneer is de Wet zorg en dwang van toepassing? Wat is onvrijwillige zorg? Hoe te handelen als uw naaste zich verzet?

Cindy Valkenburg en Herman Horninge geven uitleg over de uitvoering van de Wzd. Zij geven informatie over wat wel en niet mag en kan.

Er is ruimschoots de gelegenheid om vragen te stellen, ervaringen uit te wisselen en in contact te komen met de aanwezige zorg- en welzijnsprofessionals.

Mensen met dementie, mantelzorgers, vrijwilligers, hulpverleners en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom! U wordt vanaf 19.15 uur ontvangen met koffie en thee in de Tuinzaal van Woon- en Zorgcentrum De Wulverhorst, Prins Bernhardstraat 2 in Oudewater. Deelname is gratis.

Foto: EHA&DOOR architecten.
Bouwkosten nieuwe gemeentehuis vallen hoger uit 1 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 4 uur geleden
Het treintje is er ook weer. Dit maal helemaal gereviseerd.
Stadspark Montfoort weer ééndaags pretpark voor de regio 18 uur geleden
Drie generaties turnvrouwen.
Drie generaties in de turnwereld 19 uur geleden
Afbeelding
Haastrechtse Jaarmarkt voor de 48ste keer 20 uur geleden
Afbeelding
Ga je mee ...... tijdens de jaarmarkt naar de gezamenlijke kerken 22 uur geleden
Afbeelding
Draai aan het rad op de jaarmarkt in Haastrecht 23 uur geleden
opties m.b.t. de tweede Haastrechtse Brug
Inloopbijeenkomst: 'Tweede Brug in Haastrecht' gisteren