Afbeelding
Ellen van Leeuwen

Laten we dat samen opknappen! Dierenweide krijgt frisse look

Algemeen

Afgelopen zondag werd er hard gewerkt door de vrijwilligers van Rope City Events en vrijwilligers van de dierenweide. Samen hebben ze de dierenweide bij De Wulverhorst eens flink opgeknapt.

Stel: je bent een stichting die evenementen wil organiseren voor de bevolking van Oudewater, van jong tot oud - en er komt corona. Juist, dan kan je vrijwel niets meer doen. Jesse Overbeek van Rope City Events: “Vorig jaar zijn we nog gestart met een coronaproof evenement. Voordat we de vergunning hadden, hebben we de heleboel al afgezegd. Het was een te groot risico.”

Pas in augustus werd, na maanden stilte, voor het eerst weer vergaderd. “De centrale vraag was: Wat kunnen we wél doen?”, legt Jesse uit. “In De IJsselbode las ik dat Cor van den IJssel op zoek was naar vrijwilligers. Dat pakte mij. Waarom gaan we daar niet een dag helpen?”

Veertig jaar

Cor is hartstikke blij met de geboden hulp. Het is mooi dat op deze manier ook de jongere garde wordt betrokken bij de dierenweide, vindt hij. “We zijn nu met een groep van negen vrijwilligers. We doen allemaal wat. Een aantal wordt al een dagje ouder. Het is mooi als de dierenweide ook wat meer onder de aandacht van jongeren komt. Het zou mooi zijn als die dierenweide nog veertig jaar mee kan.”

Zondag is de hele dierenweide flink schoongemaakt. Het geitenhok is van binnenuit geïsoleerd en samen met de naastgelegen keet voorzien van een frisse lik verf. Naast de vogel volière is een net optrekje gebouwd om al het voer voor de dieren op te bergen. Ook is het een behagelijke plek waar de vrijwilligers samen een kop koffie of een biertje kunnen drinken.

Veel van de materialen die gebruikt worden zijn gedoneerd door bedrijven uit de regio. Jesse: “Via een oproep op Facebook hebben we liters groene verf gekregen van een verfbedrijf uit Utrecht. Een medewerker van Jan Snel komt ons vandaag helpen. Mooi hoe dat gaat!” Cor is blij met hulp uit alle hoeken. “Jullie beslaan een veel groter publiek, dat werkt!”

Klimaatneutraal

Wat Cor betreft is de schoonmaak- en opknapactie een tijdelijke oplossing. “Waarschijnlijk wordt binnen twee tot drie jaar de hele dierenweide platgegooid en opnieuw opgebouwd.” De plannen voor een klimaatneutrale dierenweide waar kinderen kunnen knuffelen met konijntjes en geitjes, en ondertussen ook nog wat kunnen leren en waar ouders een kop koffie kunnen drinken, liggen er. Nu het geld en de uitvoering nog. Er wordt achter de schermen gebroed op acties om geld op te halen voor de dierenweide. Volgens Cor gaat u daar de komende maanden meer over horen!

Voor Rope City Events is dit een mooie aftrap van hopelijk een nieuw seizoen met evenementen die wél doorgaan. “Er zit van alles in de pijplijn”, vertelt Jesse veelbelovend. “Evenementen voor jong én oud! Dit wordt zeker vervolgd. Oudewater gaat van ons horen!”

Ellen van Leeuwen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Traditionele rommelmarkt in Haastrecht 1 uur geleden
Afbeelding
Zangmiddag in Waarder 8 uur geleden
Afbeelding
Het eerste seizoen van de Jupiter Sportspeeltuin een groot succes 11 uur geleden
De Herder in al zijn glorie langs de Hollandse IJssel, rechts molenaar Dries van Beek
Molen de Herder in Willeskop gisteren
Het Recreantentoernooi wordt gesponsord door Overbeek-transport BV Rotterdam en Van der Voet Assurantiën BV Haastrecht.
Tafeltennisvereniging TOP organiseert Recreantentoernooi 14 apr, 17:00
Afbeelding
Collectanten de straat op voor kinderen in armoede 14 apr, 12:00
Afbeelding
Enkeltje Holandija nu ook in Oudewater 13 apr, 19:00
Afbeelding
Taizé viering in Linschoten 13 apr, 14:00