Joyce Jacobs,Bestuurder De Wulverhorst
Joyce Jacobs,Bestuurder De Wulverhorst Foto: pr

Omzien naar elkaar, zo doen we dat in Oudewater

Algemeen

Vanochtend, terwijl ik onderweg was naar De Wulverhorst, hoorde ik op Radio 1 dat veel alleenstaande ouderen in het ziekenhuis terecht komen. Het blijkt dat dit mensen zijn met een klein sociaal netwerk, zonder kinderen (in de buurt) en zonder nabije familie of kennissenkring die even kan inspringen. Het blijkt ook dat dit meestal ouderen zijn waarbij geen zorgmedewerkers thuiskomen. En dan is het heel begrijpelijk dat je de huisarts of het ziekenhuis belt als er nood aan de man is.

Opknappen

En voor je het weet ligt iemand in het ziekenhuis. Soms is dat terecht, maar vaker is opname niet nodig. Het is uiteraard jammer dat daardoor bedden worden bezet die beschikbaar zouden moeten zijn voor meer ernstige situaties. Maar veel erger vind ik dat in veel gevallen iemand, door de gang naar een ziekenhuis, niet meer opknapt. Dat heb ik zelf bij mijn eigen vader van 90 jaar gezien. Logisch, want je gaat direct de molen in van onderzoeken, van afdeling naar afdeling, wachten enzovoort. Zo werkt een ziekenhuis nu eenmaal.

Rekenen op elkaar

In Oudewater kennen we elkaar veelal. Toch zijn er ook in onze stad mensen die min of meer uit beeld raken. Mensen die nog niet met zorgprofessionals in aanraking zijn geweest, weten soms niet dat je hier in Oudewater altijd kunt rekenen op iemand die even met je meekijkt, iemand die tijdelijk voor je zorgt tot je het weer zelf kunt. Die even een boodschap voor je doet of medicijnen ophaalt bij de apotheek.

Voorkom dat u onnodig in het ziekenhuis terecht komt. Bel De Wulverhorst, wij zijn dag en nacht bereikbaar. Jacqueline en Linda van Het Touwteam, Berta als ouderenadviseur, of onze zorgprofessionals. Zij lopen graag een eindje met u mee.

Samen met de gemeente, De Woningraat, Stadsteam Oudewater, de huisartsen en andere betrokken partijen vormen wij de Vitale coalitie Prettig Oud worden in Oudewater. Dat doen we op een eigentijdse manier, zoveel mogelijk in de eigen omgeving met gekende en bekende Oudewaterse burgers, vrijwilligers en zorgprofessionals!

Zo doen we dat in Oudewater

Joyce Jacobs,
Bestuurder De Wulverhorst

Afbeelding
Festival Verhalen tussen Oud en Nieuw 3 uur geleden
Afbeelding
Expositie 'Het verloren doek' 5 uur geleden
Afbeelding
Verenigingen verbreken miljoenenrecord; recordopbrengst voor FC Oudewater 10 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 13 uur geleden
Afbeelding
Een Luisterend Oor 10 dec., 19:00
Afbeelding
Kerst met de kerstman en -mutsen 10 dec., 17:00
Afbeelding
Alzheimer Café regio Woerden 10 dec., 12:00
Afbeelding
Curlingseizoen van start in Montfoort 9 dec., 19:00