Joyce Jacobs van stichting Zorg & Welzijn Oudewater.
Joyce Jacobs van stichting Zorg & Welzijn Oudewater. Foto: Siem van der Burg

Stadskantoor Oudewater komt toch in handen van De Wulverhorst

Algemeen

“Er zullen misschien nog wel wat beren op de weg verschijnen”, zegt Joyce Jacobs (van stichting Zorg & Welzijn Oudewater), “maar die jagen we er wel vanaf”. Het college en de raad van de gemeente Oudewater hebben, na een wettelijk verplichte tussenstap, het Stadskantoor toch aan De Wulverhorst kunnen gunnen. De komende periode gaat er onderhandeld worden over de koopcondities en worden de plannen verder uitgewerkt.

De Wulverhorst geselecteerd

Wethouder Ivo ten Hagen is blij dat het er nu toch van gaat komen. “Het is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat we in Oudewater een goede infrastructuur voor de zorg houden. Dat publieke belang stond voorop bij het plan om het stadskantoor te verkopen of verpachten. De tussenstap van de Openbare selectieprocedure was nodig omdat de intentieverklaring met De Wulverhorst afliep en er zich een andere partij meldde die ook plannen had om zorg voor ouderen met dementie te gaan bieden. Die procedure heeft nu alsnog geresulteerd in de selectie van De Wulverhorst. Het college en de raad hebben daarmee ingestemd. De andere partij had ook goede plannen. De kans dat we met hen in de toekomst projecten gaan uitvoeren blijft aanwezig.”

Zorg voor dementerende Oudewaternaren

De stichting Zorg & Welzijn (waar De Wulverhorst onderdeel van is) gaat in het stadskantoor ruim twintig appartementen realiseren voor dementerende ouderen”, zegt Joyce Jacobs. “Dat is hard nodig omdat de wachtlijsten voor de zorg aan dementerenden veel te lang zijn en alleen maar langer dreigen te worden door de vergrijzing van de Oudewaterse populatie. In De Wulverhorst is daar onvoldoende plaats voor.

Zorgvisie

“We kunnen nu verder met het invullen van onze zorgvisie”. Ze laat trots een visuele weergave van de plannen voor een veerkrachtig en gezond Oudewater zien. Het stadskantoor geschikt maken voor de zorg aan dementerenden is een belangrijk onderdeel om de ambities waar te maken. Daarnaast komen medio 2024 vijfentwintig zorgwoningen en ruimtes voor dagbesteding beschikbaar in de Schuylenburcht. De Woningraad is ook nog, samen met De Wulverhorst, plannen aan het uitwerken voor Oranjepark 2, waar we meer woningen willen realiseren voor ouderen met behoefte aan 24 uurszorg en aan mensen met een beperking.”

Wanneer gaat het gebeuren?

“De stichting Zorg en Welzijn wordt zelf geen eigenaar van het pand. Dat wordt Habion (een maatschappelijke belegger in duurzame huisvesting voor ouderen) die het pand dan weer verhuurt aan De Wulverhorst. “Op die manier kunnen we onze plannen snel realiseren en blijven we flexibel”, vervolgt Joyce Jacobs. We hopen dat we het pand medio 2024 kunnen betrekken. “De ambtenaren die nu nog in het stadskantoor zijn gehuisvest, wil de gemeente graag verhuizen naar de Klepper”, zegt wethouder Ten Hagen. “Maar die mogelijkheid gaat langer op zich laten wachten dan de termijn waarop De Wulverhorst het Stadskantoor in wil. We zijn dus al aan het kijken hoe we dat in de tussenliggende periode gaan oplossen”.

Siem van der Burg

Afbeelding
Taizéviering in Haasrecht 1 uur geleden
Afbeelding
Kostschool in Oudewater van binnenuit 15 uur geleden
Afbeelding
Muziekduo Katakat treedt op in de soos 22 uur geleden
Afbeelding
Psalmzangavond met bovenstem in Montfoort 23 feb, 09:00
Het natuurgebied Bilwijk is niet langer toegankelijk voor honden.
Honden niet meer toegestaan in natuurgebied Bilwijk 22 feb, 19:00
Afbeelding
Benschopse vrouwen samen op weg naar Pasen 22 feb, 17:00
Afbeelding
Alle kinderen in Montfoort een zwemdiploma 22 feb, 12:00
Daphne van Kooten.
Debuut en vijfmaal goud bij Nederlandse Kampioenschappen 22 feb, 09:00