Afbeelding

Themabijeenkomst Dementie in Oudewater

Algemeen

Dinsdagavond 24 mei organiseren woon- en zorgcentrum De Wulverhorst en het Alzheimer Café regio Woerden een themabijeenkomst over ‘Geluk, daar zit muziek in’. Muziek ontspant, verbindt, motiveert en is voor mensen met dementie ‘De poort naar de herinnering!’

Gastspreker is Monique van den Hoogen, muziekagoog van De Zang Zaak in Oudewater en werkzaam bij De Wulverhorst.

Muziek kan in het leven van mensen met dementie een zeer belangrijke rol spelen. Het kan de stemming beïnvloeden maar ook een manier zijn om contact te maken. Vaak komen naar aanleiding van muziek allerlei herinneringen, emoties en verhalen los. Soms ook levert het gewoon beleving en contact op.

Monique van den Hoogen vertelt wat muziek en samen zingen kan betekenen in het leven van iedereen, in het bijzonder van mensen met dementie. Zij laat ons voelen en ervaren wat er mogelijk is en geeft u ideeën mee om thuis uit te werken. Er is ruimschoots de gelegenheid om vragen te stellen, ervaringen uit te wisselen en in contact te komen met de aanwezige zorg- en welzijnsprofessionals.

Mensen met dementie, mantelzorgers, vrijwilligers, hulpverleners en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom! Deelname is gratis. U wordt vanaf 19.15 uur ontvangen met koffie en thee in de Tuinzaal van Woon- en Zorgcentrum De Wulverhorst, Prins Bernhardstraat 2 in Oudewater. Het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur.

Afbeelding
Waarom De Pelikaan niet verloren mag gaan 7 uur geleden
Afbeelding
‘t Kaasmeisje, meer dan alleen kaas 8 uur geleden
Afbeelding
Boer Koos van der Wind uit Montfoort is continu bezig met verduurzaming 9 uur geleden
Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie 12 uur geleden
Afbeelding
Winterconcert Linfano 14 uur geleden
Afbeelding
Help de bakkersexpositie compleet te maken 17 uur geleden
Afbeelding
Tour de Boer landt in Polsbroek 8 dec, 19:00
Afbeelding
Wintertentoonstelling 2022-2023 bij Sille Gallery 8 dec, 18:00