Afbeelding

Themabijeenkomst Dementie in Oudewater

Algemeen

Dinsdagavond 24 mei organiseren woon- en zorgcentrum De Wulverhorst en het Alzheimer Café regio Woerden een themabijeenkomst over ‘Geluk, daar zit muziek in’. Muziek ontspant, verbindt, motiveert en is voor mensen met dementie ‘De poort naar de herinnering!’

Gastspreker is Monique van den Hoogen, muziekagoog van De Zang Zaak in Oudewater en werkzaam bij De Wulverhorst.

Muziek kan in het leven van mensen met dementie een zeer belangrijke rol spelen. Het kan de stemming beïnvloeden maar ook een manier zijn om contact te maken. Vaak komen naar aanleiding van muziek allerlei herinneringen, emoties en verhalen los. Soms ook levert het gewoon beleving en contact op.

Monique van den Hoogen vertelt wat muziek en samen zingen kan betekenen in het leven van iedereen, in het bijzonder van mensen met dementie. Zij laat ons voelen en ervaren wat er mogelijk is en geeft u ideeën mee om thuis uit te werken. Er is ruimschoots de gelegenheid om vragen te stellen, ervaringen uit te wisselen en in contact te komen met de aanwezige zorg- en welzijnsprofessionals.

Mensen met dementie, mantelzorgers, vrijwilligers, hulpverleners en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom! Deelname is gratis. U wordt vanaf 19.15 uur ontvangen met koffie en thee in de Tuinzaal van Woon- en Zorgcentrum De Wulverhorst, Prins Bernhardstraat 2 in Oudewater. Het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur.

Afbeelding
Een Luisterend Oor 2 uur geleden
Afbeelding
Kerst met de kerstman en -mutsen 4 uur geleden
Afbeelding
Alzheimer Café regio Woerden 9 uur geleden
Afbeelding
Curlingseizoen van start in Montfoort 9 dec., 19:00
Afbeelding
Belangrijke stap voor dierenwelzijn 9 dec., 17:00
Afbeelding
Wereldlichtjesdag Montfoort 9 dec., 12:00
Afbeelding
Bestemmingsplan 'De Bleek' waarschijnlijk in de loop van 2025 van start 8 dec., 18:00
Afbeelding
De gezonken pont van Hekendorp 8 dec., 17:00