Egbert van Foeken met zijn bijzondere verhaal over een Djinn.
Egbert van Foeken met zijn bijzondere verhaal over een Djinn. Mireille van der Ham

Verhalencafé trok volle zaal

Algemeen

Zondag 13 februari vond de derde editie van het Verhalencafé in Theater Concordia in Haastrecht plaats. Uit de enthousiaste reacties was duidelijk dat het wederom een groot succes was.

Wie van verhalen houdt moet echt eens de sfeer gaan proeven van het Verhalencafé. Of je nu gek op vertellen of juist op het luisteren naar verhalen bent, voor beide kun je hier je ei kwijt. Een huiselijke sfeer, zeer laagdrempelig. Onder het genot van een lekker drankje relaxed luisteren naar de prachtige verhalen die verteld worden. Of juist de stoute schoenen aantrekken en zelf op het podium plaats nemen om het publiek jouw verhaal te vertellen.

Goede opkomst

Blij verrast was de Verhalencompagnie met de goede opkomst van wel zeventig luisteraars. Tijdens de verschillende lockdowns konden meerdere voorstellingen niet doorgaan, dus het voelde als een verademing dat er nu, onder de geldende maatregelen, zoveel enthousiaste mensen op af kwamen.

En wat een genot om naar de vertellers te luisteren. Voor de pauze was er het open podium waar verhalenvertellers zich voor aan konden melden. Ook mensen uit het publiek werd nog de mogelijkheid geboden om spontaan hun verhaal te vertellen. Rein Versluis vertelde hoe voor hem het roer wel meer dan één keer om kon en hoe hem dat een spannende maar zo’n leuke wending in zijn leven gaf. Hij wisselde zijn verhalen af met bekende liedjes die hij zelf begeleidde met zijn gitaar. Egbert van Foeken wist de luisteraars te boeien met zijn verhaal over een man die wel heel veel last had van zijn irritante vrouw en een Djinn. Peter Lems bracht zijn verhaal over een man die de rest van zijn leven opgesloten zou zitten in een cel. Totdat hij toch de mogelijkheid zag te ontsnappen. Het verhaal liep niet af zoals je zou verwachten.

Na de pauze vertelde professioneel verhalenvertelster Mieke Aalderink haar verhaal; ‘Marte, of een slimme rechter.’

Hoewel het allemaal compleet verschillende verhalen waren hadden de vertellers één ding gemeen; ze wisten hun luisteraars van begin tot het eind te boeien met hun prachtige verhalen met een humoristische noot en dit allemaal onder muzikale begeleiding van Jean Marie Dosogne.

Wees welkom

Het volgende Verhalencafé is gepland op 10 april. U bent van harte uitgenodigd u aan te melden voor het open podium. Heeft u een (eigen) verhaal van 10 minuten dat u wilt delen? Het hoeft geen perfecte voorstelling te worden, het gaat om het plezier van het delen. Aanmelden kan bij info@verhalencafe.nl

Kaarten zijn te bestellen via verhalencompagnie.nl/kaarten-verhalencafé

Mireille van der Ham

Peter Lems leefde zich goed in.
Rein Versluis verzorgde zijn eigen muzikale begeleiding.
Mieke Aalderink met haar verhaal over Marte.
Afbeelding
BMM Band met live muziek 'From The Sixties Till Now' 3 uur geleden
Hier - het is december 2023 - wordt minutieus gewerkt aan het restaureren van de beschilderingen van het priesterkoor.
Stichting Reddingsplan Franciscuskerk Oudewater maakt restauratie priesterkoor mogelijk 5 uur geleden
Team 226 'Zorgpartners Midden-Holland'.
De Roparun in het pinksterweekend weer van start 6 uur geleden
Het opbrengen van N.S.B.-ers op 5 mei door twee priesterstudenten uit MegenFrans de Roode en Evert Hardesmeets, die ondergedoken zaten bijHein Blom in de Hekendorpse Buurt (nu kinderdagverblijf Veld-Zicht).Zij speelden een belangrijke rol in het verzet.Evert Hardesmeets (rechts) zou later op de dag zich verstoppenin het huis van Van Vliet op het IJsselvere en er de nacht doorbrengen.
Oorlogsdagboek mei 1945 4 mei, 19:00
 Ze hebben er weer een gezellig avond van gemaakt in het Cultuurhuis.
Taalcafé 4 mei, 12:00
Afbeelding
Ingezonden Van de Sande 4 mei, 10:00
Het echtpaar Kok met burgemeester Laurens de Graaf.
Koninklijke onderscheiding voor het echtpaar Kok-van Zuijlen in Polsbroek 3 mei, 17:00
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Linschoten 3 mei, 14:00