Voorzitter van de OVH Frans Hooft met prijswinnaars Marjan Versloot en Danielle Pos.
Voorzitter van de OVH Frans Hooft met prijswinnaars Marjan Versloot en Danielle Pos. Mireille van der Ham

OVH reikt prijzen uit voor decemberacties

Algemeen

Een minuut gratis winkelen, wie wil dat nou niet winnen? Danielle Pos en Marjan Versloot uit Haastrecht mochten deze gave prijs in ontvangst nemen.

In december kon er via de Ondernemers Vereniging Haastrecht meegedaan worden aan een zegelactie. Uit deze actie kwamen diverse winnaars, waarvoor mooie prijzen door de deelnemende OVH leden uitgereikt werden. De hoofdprijzen uit de twee trekkingen, 1 minuut gratis winkelen, hebben woensdag 2 februari plaats gevonden. Deze leuke actie heeft de OVH in samenwerking met Coop Haastrecht uit kunnen reiken. Op woensdagavond na sluitingstijd ontvingen bedrijfsleider Niels de Vries en zijn team de prijswinnende dames om hun ronde door de winkel te kunnen racen.

Voorpret

Danielle Pos, één van de gelukkige prijswinnaars, vertelt enthousiast hoe leuk het was: “Ik werd gebeld door de OVH dat ik een prijs gewonnen had. Dat was natuurlijk al superleuk, maar als je dan hoort dat je de eerste prijs gewonnen hebt, is dat helemaal geweldig! Een minuut gratis winkelen; wie wil dat nou niet?” lacht Danielle. Omdat Danielle en haar gezin in december al wisten dat zij deze prijs gewonnen hadden konden zij van tevoren goed met familie en vrienden bespreken hoe zij dit zou gaan aanpakken. “We hebben hier al veel voorpret over gehad met elkaar. We hebben filmpjes van dit soort acties opgezocht op youtube. We wisten ook wel dat er wat regels aan zouden zitten; geen tabak en tijdschriften en niet graaien in de schappen. Ik doe mijn boodschappen altijd bij deze Coop, dus ik ken de winkel goed. Mijn tactiek was om zo snel mogelijk naar het schap van de wasmiddelen te gaan.” Vanuit de OVH kregen beide deelnemers in ieder geval een krat bier en zes flessen wijn, de rest mochten zij zelf bij elkaar sprinten. En dat is gelukt. “Het was echt superspannend!” zegt Danielle. “Van tevoren hadden we bedacht dat ik misschien wel voor 120 euro aan boodschappen bij elkaar kon krijgen, dat is zelfs bijna verdubbeld. Het was echt super geregeld door de OVH en de Coop.”

Wensboom

Vanuit de boom die in december op het Havenplein heeft gestaan zijn door de OVH vijf wensen gehaald om een invulling te geven. Frans Hooft en Marien Bos zijn samen op pad gegaan om deze mensen te bezoeken. Dit werden hele bijzondere bezoekjes, dankzij de mooie wensen die in de boom gehangen waren. De ontvangers, allemaal blij verrast, deelden hun verhalen met Frans en Marien, die dit als hartverwarmend, maar ook zeer emotioneel ervaarden.

De wensen varieerden van een prachtig boeket, een mooi bloemstuk en een Dinerbon tot een beauty-kappersbehandeling.

Een uitblinker in de wensboom waren de vele harten die in de boom gehangen waren door kinderen van basisschool de Morgenster, die een leuke dag met haar familie voor een schoolgenootje, dat vecht tegen een verschrikkelijke ziekte, gewenst hadden. De OVH is in overleg met de familie van het meisje hoe zij hier invulling aan kunnen geven.

Mireille van der Ham

Bep Oskam ontving een prachtig bloemstuk van Frans Hooft.
Marien Bos overhandigde een Dinerbon aan Jannie Krijnen vanuit de OVH.
Afbeelding
Dichterbij Paulina 47 minuten geleden
Afbeelding
Spaaractie met veel enthousiasme ontvangen! 1 uur geleden
Afbeelding
Opeens is het seizoen voorbij voor VVL 2 uur geleden
Afbeelding
De competitie is gespeeld; De laatste verslagen 6 uur geleden
Afbeelding
Dijk- en oeververbetering Gekanaliseerde Hollandsche IJssel Willeskop 7 uur geleden
Afbeelding
Open muziekochtend bij muziekvereniging Concordia in Haastrecht gisteren
Afbeelding
Suppen voor een schone IJssel 29 mei, 19:00
Afbeelding
Klimop 29 mei, 17:00