Afbeelding

Themabijeenkomst over dementie in Oudewater

Algemeen

Donderdagavond 24 november organiseren woon- en zorgcentrum De Wulverhorst en het Alzheimer Café regio Woerden een themabijeenkomst over ‘Casemanagement bij dementie’.

Omgaan met dementie en de gevolgen daarvan kunnen lastig zijn. Daarom kunt u als cliënt en mantelzorger in de thuissituatie terecht bij de casemanager dementie.

In Oudewater en omgeving zijn drie casemanagers dementie aan het werk: Cindy Kroes, Marlies van der Klis en Susan Yiu, die we graag aan u voorstellen. Zij zullen u meenemen in hun dagelijkse werkzaamheden en op welke manier zij u en uw naaste kunnen ondersteunen. Daarnaast zal er ruimschoots gelegenheid zijn om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

Een casemanager dementie is een vaste begeleider voor een persoon met dementie en zijn of haar mantelzorger. De weg vinden in alle wetten en zorgmogelijkheden is best ingewikkeld. De casemanager dementie helpt hierbij en geeft advies over het omgaan met de ziekte en de gevolgen ervan in het dagelijks leven. Volgens de wet heeft iedere persoon met dementie hier recht op, maar hoe kom je aan een casemanager? En wat mag je van de casemanager verwachten?

Mensen met dementie, mantelzorgers, vrijwilligers, hulpverleners en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom!
U wordt vanaf 19.15 uur ontvangen met koffie en thee in de Tuinzaal van Woon- en Zorgcentrum De Wulverhorst, Prins Bernhardstraat 2 in Oudewater.
Het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. Daarna is er gelegenheid om na te praten. Deelname is gratis.

Afbeelding
Geheel verzorgde paasbrunch van Kip en Lekker 8 uur geleden
Afbeelding
Wegwijs viert vijfjarig jubileum: “We trakteren op lekkers!" 10 uur geleden
Afbeelding
De eerste school van 2023 op bezoek bij Gemaal in Haastrecht 17 uur geleden
Afbeelding
Makkelijk geld bijverdienen: Dat doe je zo! 19 uur geleden
Afbeelding
Blik op ... Knotwilgen 25 mrt., 17:00
Afbeelding
Taizéviering in Linschoten 25 mrt., 12:00
Afbeelding
Taizéviering in Haastrecht 25 mrt., 10:00
Afbeelding
Klussen en verbouwen in Oudewater 25 mrt., 08:00