Niek Snel en Liam Hesseling in actie.
Niek Snel en Liam Hesseling in actie. Siem van der Burg

Huttenbouw Hekendorp volgens bouwers toch leuk

Algemeen

Op de vraag “is het net zo leuk als andere jaren jongens” kwam het antwoord: “nee, echt niet”. Maar op de vraag “is het wel leuk” kwam spontaan een duidelijk “jazeker”! De Huttenbouw in Hekendorp werd dit jaar door de corona-maatregelen anders vormgegeven dan anders, maar het ging in ieder geval wel door.

De ouders mochten er niet bij zijn, de BBQ ging niet door, de disco niet en ook de viswedstrijd viel in het water. En de grootste tegenvaller voor de kinderen; ze mochten niet in de gebouwde hutten slapen. Op woensdag 25 augustus werd er gebouwd en alles op de donderdagavond erna al weer afgebroken. Het betekende niet dat er niet genoten werd. Er werd getimmerd dat het een lieve lust was en de speeltuinvereniging die alles organiseerde, zorgde ook voor de nodige andere afleiding. Zo kon er geknutseld worden, werden er buikschuivers gemaakt over de waterbaan met groene zeep, gesprongen op het springkussen, glittertatoos gezet, pannenkoeken gebakken en was er een bingo voor de kinderen.

Maureen Peek en Linda Mol meldden dat de speeltuinvereniging blij is dat ze ruim vijftig kinderen toch een paar hele leuke dagen hebben kunnen bezorgen. “Onze vereniging bestaat dit jaar 60 jaar”, zegt Maureen. “Maar de viering daarvan hebben we een jaar verschoven. Volgend jaar hopen we het alsnog te vieren en ook de huttenbouw weer compleet uit te kunnen voeren. Dit jaar was het niet eenvoudig om toch nog een leuk evenement te organiseren. Pas een paar weken van tevoren werd duidelijk wat er wel en niet mocht. De huttenbouw kon in afgeslankte vorm doorgaan omdat we heel veel steun kregen van de dorpsbewoners. Een hoop Hekendorpers hebben een donatie gedaan om zo toch de kinderen een paar fijne dagen te laten beleven. En de plannen voor volgend jaar liggen al op de plank. Hopelijk mag iedere buurtbewoner daar weer bij zijn.”

Siem van der Burg

Esther Treur en Mila van Straaten over de glijbaan met water en groene zeep.
Berend Snel en Gabriël Post genietend op het balkon van hun hut. Bram Markus had ook meegebouwd. Hij was even naar huis.
Afbeelding
Xander met twee jonge hockeyspelers op de Lentemarkt.
Hockeyclub Montfoort boort nieuwe doelgroep aan 39 minuten geleden
Afbeelding
Cd presentatie Change of Key 4 uur geleden
Afbeelding
Kampioenen 7 uur geleden
Afbeelding
Kookworkshop voor 18+'ers: Lekker, gezellig en gezond 21 uur geleden
Afbeelding
Verhalencafé: Liefde en verlangen, heerlijk, maar soms dodelijk 22 uur geleden
Uitreiking Hugo Kotestein oorkonde.
Monumentenstichting Hugo Kotestein 23 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere kerkdienst in Montfoort 19 apr, 12:00
Afbeelding
Fantastische Rot-avond in de soos 19 apr, 10:00