
Geschiedenis van bier
AlgemeenOp donderdag 17 november houdt de heer Leendert Alberts een lezing voor de GVO over ‘De geschiedenis van bier’.
Deze lezing wordt gehouden om 19.30 uur in de Tuinzaal van woon- en zorgcentrum De Wulverhorst. De zaal is open vanaf 19.00 uur.
Wist u dat Nederland in de middeleeuwen een belangrijk exportland was van bier? 700 jaar geleden werd hier voor het eerst bier gebrouwen met hop als enige smaakmaker en conserveermiddel. En dat doen we tot op de dag van vandaag. Het was het begin van de Nederlandse brouwindustrie. Gouda en Delft werden de grootste biersteden van Europa en exporteerden hun bier, hop en brouwkennis naar de omliggende landen. De bierculturen van België, Engeland, Frankrijk en Duitsland hebben veel aan de Nederlandse brouwers van toen te danken.
Historicus Leendert Alberts geeft op donderdag 17 november een presentatie over de biercultuur van de late middeleeuwen. Tijdens de presentatie is het oudste Nederlandse hoppenbier daadwerkelijk te proeven. Een gesigneerd exemplaar van zijn recent verschenen boek Hop, de eerste bierrevolutie in Nederland is deze avond verkrijgbaar.
Voor leden is de lezing gratis. Voor niet-leden € 2,50