WDS werkt 0-2 weg

WDS - Moerkapelle 3-2

Het waaide met windkracht 7 vanuit de polder recht over het veld. WDS startte tegen de wind en kwam meteen onder druk te staan. Al na 6 minuten openden de bezoekers de score, Salm wist de bal vanaf de achterlijn netjes af te geven op de aanstormende Jeffrey Kievit. Die schoot rechtstreeks raak; 0-1. Moerkapelle hield, geholpen door de wind, vrijwel de gehele eerste helft het veldoverwicht. WDS moest zich beperken tot tegenstoten. Na een afgeslagen aanval van WDS benutte de bezoekende club de ruimte. De wegspurtende Kievit werd aangespeeld, zette zijn rush door en schoot de bal onberispelijk binnen; 0-2 (26e min). WDS zette iets meer aan en een vrije trap belandde, gedragen door de wind, op de bovenkant van de lat. Ook een omhaal vanuit weer een vrije trap ging net langs het doel van keeper Sloof. Moerkapelle probeerde voor rust de 0-3 nog op het scorebord te krijgen maar verschillende pogingen daartoe strandden.

Kerende kansen

Zoals mocht worden verwacht, gaf de tweede helft van meet af aan een ander beeld. Nu had WDS de wind in de rug en speelde het langs de eigen kantine richting het doel van Moerkapelle. De eerste minuten wist Moerkapelle het spel nog op het middenveld te houden, maar daar kwam snel verandering in. WDS drong aan en na ruim een kwartier spelen was het raak voor de gastheren. Een vrij gemakkelijk gegeven vrije trap vanaf de linkerzijde werd netjes binnengelopen door de ingevallen Jeffrey Ruizendaal; 1-2. Dit bracht de thuisploeg tot leven. WDS pakte terstond door. Enkele minuten later was het al weer raak. Nu met een schot direct vanaf de linkerzijde van Elwin van der Stigchel; 2-2. Tot overmaat van ramp voor Moerkapelle was het Van Nieuwkoop die nog geen minuut later de bal in eigen doel schoof na een voorzet van WDS-aanvaller Mathijs de Hoog. Zo stond WDS binnen 5 minuten van een 0-2 achterstand op een 3-2 voorsprong. Moerkapelle kwam daarna wel weer terug in haar spel en zocht met man en macht de aanval op.

Meer onrust

Het werd onrustig op het veld, helaas mede door uitlatingen vanaf de zijlijn. Gele kaarten vielen over en weer, waarbij Mika Tuithof van de thuisploeg zelfs onnodig werd getrakteerd op een tweede, gele kaart en er met rood af moest. WDS sleepte de overwinning over de streep. Moerkapelle was in de gehele wedstrijd slechts 10 minuten de weg even geheel kwijt geweest. Een gelijkspel was veel meer de juiste afspiegeling geweest. Het was te verwachten dat WDS kon gaan scoren in de tweede helft, maar dit verloop viel de bezoekers bitter tegen.