De bal wordt snel uit het net gehaald.Na de plotselinge gelijkmaker van Hagoort, wilde WDS nog meer.Dat zou niet 'eerlijk' geweest zijn.
De bal wordt snel uit het net gehaald.Na de plotselinge gelijkmaker van Hagoort, wilde WDS nog meer.Dat zou niet 'eerlijk' geweest zijn. Gerard van Hooff

GSV gunt WDS punt bij herstart competitie

Algemeen

GSV - WDS 2-2

Waar aan gene zijde van de Sportlaan de wedstrijd begon met een overdaad aan vuurwerk stonden de spelers van WDS en GSV opgesteld ronde de middencirkel voor een minuut stilte. Daarna kon de officiële herstart van de competitie begonnen met de inhaalwedstrijd. Voor de supporter die niet alle wedstrijden van de gasten bezoekt, was het even zoeken naar de bekende gezichten die het laatste competitiepartijtje hadden meegemaakt. Uw verslaggever kwam tot vijf.

Aanvoerder Lodder stond geblesseerd naast de dug-out en Steven Verlaan op de bank. Andere bekende gezichten meldden zich na een klein half uur spelen en bleken namens het tweede team drie punten te hebben vergaard. Op dat moment stond WDS met 1-0 achter door een terecht toegewezen strafschop na een overtreding binnen de beruchte lijnen van Max van der Laan. Doelman Griffioen had in de 19e minuut geen antwoord op de inzet van Chairi. Het was het eerste aanvallende wapenfeit van de Gouwenaars, want in de voorafgaande periode had slechts WDS in aanvallende zin iets laten zien. Iets, want een en ander beperkte zich tot een schot van Cromwijk voorlangs en een daarop gelijkende inzet van Matthijs de Hoog die door zijn broer in stelling was gebracht. Voor Cromwijk was de wedstrijd kort hierna voorbij wegens een blessure. Steven Verlaan nam de positie achter de voorste spits waar. Na de opsteker in de vorm van het openingsdoelpunt nam GSV met de wind in de rug het initiatief.

Geen lijn

De bezoekers trachtten tevergeefs enige lijn in het spel te krijgen, maar door veelvuldig balverlies op basis van slordige passing kwam het leder nauwelijks meer bij de aanvallers en die troffen het bovendien niet met de potige verdedigers die hen op hun huid zaten. Kortom WDS wist hoegenaamd niets te creëren. Nadat de WDS’ers de blessurebehandeling van een ploeggenoot hadden benut om een drinkpauze in te lassen, kregen ze prompt hierna de kous op de kop. In de 34e minuut stond de verdediging bepaald niet goed geformeerd en daarvan profiteerde Akoub. Hij controleerde de diepe bal en liet doelman Dylan Griffioen kansloos; 2-0. De Driebrugse poging de opgelopen schade nog voor de pauze ietwat te verzachten had bijna een averechts effect. Tot tweemaal toe kroop WDS door het spreekwoordelijke oog van de naald. Eerst moest aanvoerder Bjorn Stalvord met een sliding ten koste van een hoekschop een derde tegengoal voorkomen en pal hierna stuitte de bal na de hoekschop op de lat boven Griffioen. Na nog een scrimmage in de Goudse doelmond kon de thee worden geserveerd.

Twee cadeautjes op rij

De heropening van de partij begon met een schot dat het heiligdom van doelman Griffioen maar rakelings miste. WDS wist weinig mogelijkheden te scheppen. Of het moest het schot van Mathijs de Hoog zijn dat op aangeven van zijn naamgenoot in handen van Marchand belandde of de vrije trap van Verlaan die ten koste van een hoekschop werd geblokkeerd. Wel was er sprake van een licht veldoverwicht dat enerzijds werd veroorzaakt door de wind en anderzijds door de stuwende acties van verdediger Mitchell de Koning. Er hing nooit echt een aansluittreffer in de lucht. Die kwam er echter wel. Opeens was die er. Een vrije trap na een bestraft elleboogje van Akoub (geel) toucheerde in de doelmond het hoofd van aanvaller Hagoort en tot verbijstering van de Gouwenaars en tot vreugde van de Driebruggenaren kreeg de bal een baan die onder de lat door in het net belandde; 2-1 (63e min). Een gelijkmaker was plotseling nabij. Ivo Lemkes kreeg een vrije kopkans in de buurt van de tweede paal maar deponeerde de bal naast deze staander. Vervolgens was het opnieuw de beurt aan de ploeg uit Gouda zelf om een wijziging in de stand te bewerkstelligen. Een knoert van een misverstand tussen verdediger Azaaj en zijn goalie leverde Hagoort voor de tweede maal een buitenkansje op. Alleen voor de doelman zocht hij de verste hoek uit; 2-2. Met Elwin van der Stigchel in de gelederen ging WDS onverwacht toch nog voor de volle winst. Dat zou toch te veel van het goede zijn geweest. In een open eindspel toonden de helden zich vermoeid. Gele kaarten en blessures waren er het gevolg van. Bijna liep het nog verkeerd af toen in de slotminuut routinier/invaller Berhane een heel lepe vrije trap in huis bleek te hebben. Met vereende krachten werd de scrimmage in Driebrugs voordeel beslecht. Een onverwacht punt ging zo mee huiswaarts na een niet echt aantrekkelijk te noemen partij voetbal. ‘t Is weer even wennen.

Gerard van Hooff

Mathijs de Hoog en Ivo Lemkes in duel met Hertog (GSV).
Afbeelding
Verenigingen verbreken miljoenenrecord; recordopbrengst voor FC Oudewater 2 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 5 uur geleden
Afbeelding
Een Luisterend Oor 19 uur geleden
Afbeelding
Kerst met de kerstman en -mutsen 21 uur geleden
Afbeelding
Alzheimer Café regio Woerden 10 dec., 12:00
Afbeelding
Curlingseizoen van start in Montfoort 9 dec., 19:00
Afbeelding
Belangrijke stap voor dierenwelzijn 9 dec., 17:00
Afbeelding
Wereldlichtjesdag Montfoort 9 dec., 12:00