Afbeelding
Foto: pr

Geslaagde Sinterklaasintocht in Hekendorp

Algemeen

Onder begeleiding van de pretkapel ZWUP ging de feestelijke optocht zaterdag 19 november door Hekendorp om Sinterklaas en zijn (leerling) Pieten te verwelkomen. Vele kinderen trotseerden de kou en waren opgelucht toen pakjesboot 31 in zicht kwam. Met wel 21 Pieten zette Sinterklaas voet aan wal.

Burgemeester Danny de Vries, leden van de Sinterklaasvereniging, heel veel Hekendorpse kinderen en hun begeleiders waren ter plaatse om de Sint en de Pieten welkom te heten.

De pretkapel ZWUP speelde er lustig op los en de kinderen zongen uit volle borst mee. Na aankomst ging de Sint te paard in een feestelijke optocht naar ‘De Boezem’, waar een gezellig Sinterklaasfeest werd gevierd.

Sinterklaas had de Hekendorpers laten weten dat hij op zoek was naar enthousiaste en vrolijke Pieten. En daar hadden o.a. Piet Linda, Mariette, Nelleke en zelfs Piet Anneke wel oren naar. Zij stuurde een sollicitatiebrief naar Sinterklaas en volgde de spoedcursus ‘Piet worden’ op woensdag 16 november. Hun inzet werd beloond met een echt Pietendiploma.

Ook werd de prijs uitgereikt voor de oplossing van de Sinterklaaspuzzel. Deze werd gewonnen door Dieke van Nieuwkoop. De disco werd gestart na alle uitreikingen en de kinderen die wilden, konden op de foto met Sinterklaas en hoofdpiet. Alle kinderen kregen na het uitzwaaien van Sinterklaas en zijn Pieten een cadeautje mee naar huis. De Sinterklaasvereniging Hekendorp kijkt terug op een gezellige en geslaagde intocht.

Siem van der Burg

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Waarom De Pelikaan niet verloren mag gaan 7 uur geleden
Afbeelding
‘t Kaasmeisje, meer dan alleen kaas 8 uur geleden
Afbeelding
Boer Koos van der Wind uit Montfoort is continu bezig met verduurzaming 9 uur geleden
Afbeelding
Verenigingen verpulveren Grote Clubactie 12 uur geleden
Afbeelding
Winterconcert Linfano 14 uur geleden
Afbeelding
Help de bakkersexpositie compleet te maken 17 uur geleden
Afbeelding
Tour de Boer landt in Polsbroek 8 dec, 19:00
Afbeelding
Wintertentoonstelling 2022-2023 bij Sille Gallery 8 dec, 18:00