Afbeelding
Flitsend Fotografie - Marina Kemp

Sinterklaas komt weer naar Montfoort

Algemeen

Zaterdag 12 november komt Sinterklaas weer aan in Montfoort. In opdracht van de Winkeliersvereniging zorgt Organisatie Intocht Sinterklaas Montfoort voor een warm onthaal van de Sint en zijn Pieten. Door het missen van de IJsselbrug alleen niet op de IJsselkade maar bij de Waterpoort - Onder de Boompjes.

Vanaf 13.45 uur staat Vincent Kemp al klaar om samen met alle kinderen en burgemeester Van Hartskamp de vertrouwde liedjes en natuurlijk het Sinterklaaslied van Montfoort nog even goed te oefenen en er zo voor te zorgen dat Sinterklaas en zijn Pieten zich weer welkom voelen in Montfoort.

We verwachten dat de boot rond 14.00 uur aanmeert aan de, met dank aan ‘t Bakkershuis, versierde Waterpoort. Hier heet Sinterklaas alle kinderen welkom en gaat daarna samen met zijn paard, Ozosnel, onder leiding van de ZWUP door de binnenstad richting het St. Joseph.

Sinterklaas heeft al aan de organisatie doorgegeven dat hij het altijd heel erg leuk vindt als er zoveel mogelijk kinderen met hem, Ozosnel en de Pieten mee lopen richting het Sint Joseph.

Pietenmiddag

Vanaf 15.00 tot 16.00 uur is er een gezellige pietenmiddag in het Sint Joseph voor de kinderen t/m groep 5 van de basisschool. Tijdens deze middag vindt er een leuke pietenshow plaats. In de speciale kidszone mogen alleen kinderen t/m groep 5 plaatsnemen. Ouders zijn niet toegestaan in deze speciale kidszone. De deuren van het St. Joseph gaan open om 14.50 uur.

Glutenvrije Piet

Ook dit jaar is er tijdens de intocht weer een glutenvrije Piet aanwezig vanaf 14.30 uur voor de deur van voormalig Bakkerij Aelbers. De glutenvrije Piet heeft speciale pepernoten bij zich die glutenvrij, lactosevrij, melkvrij en tarwevrij zijn!

Afsluiting binnenstad

In verband met de intocht uur moet het verkeer van 13.45 t/m 14.45 in de binnenstad rekening houden met afsluitingen. De Hoogstraat is gedurende de gehele tijd afgesloten voor verkeer. De organisatie vraagt iedereen in deze tijd de binnenstad met de auto te mijden en de gehele dag geen auto’s te parkeren langs de Hollandse IJssel in de buurt van de Waterpoort.

Meer informatie op de facebook of instagrampagina van de organisatie Intocht Sinterklaas: www.facebook.com/optochtmontfoort/ en/of www.instagram/sinterklaasmontfoort

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Festival Verhalen tussen Oud en Nieuw 3 uur geleden
Afbeelding
Expositie 'Het verloren doek' 5 uur geleden
Afbeelding
Verenigingen verbreken miljoenenrecord; recordopbrengst voor FC Oudewater 10 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 13 uur geleden
Afbeelding
Een Luisterend Oor 10 dec., 19:00
Afbeelding
Kerst met de kerstman en -mutsen 10 dec., 17:00
Afbeelding
Alzheimer Café regio Woerden 10 dec., 12:00
Afbeelding
Curlingseizoen van start in Montfoort 9 dec., 19:00