Op de Howiblo werd Sinterklaas enthousiast ontvangen door directeur Joyce en de kinderen van alle groepen op het schoolplein.
Op de Howiblo werd Sinterklaas enthousiast ontvangen door directeur Joyce en de kinderen van alle groepen op het schoolplein. Sjoukje Dijkstra

Scholen Montfoort in de ban van Sinterklaas…

Algemeen

Ondanks corona is het heerlijk avondje ook in Montfoort gewoon gekomen. Op de scholen werd het nog uitgebreid gevierd, zij het: zonder ouders. Bij KBs de Heeswijk liepen de Pieten over het dak en werden surprises ten toon gesteld. Ditmaal konden ouders en belangstellenden de surprises niet live bewonderen, wel digitaal. Bij de Howiblo werd Sinterklaas groots verwelkomd door de hele school op het schoolplein. Alleen zonder ouders. "En wat hebben ze zich goed aan de afspraak gehouden om niet te blijven kijken", zei Eva Blansjaar blij. Gewapend met microfoon mocht zij de goedheiligman verwelkomen op het plein. Bij de Graaf Jan had Sinterklaas corona en lag hij in bed. De Pieten die de kinderen op school welkom heetten, maanden ze tot stilte, want: "Ssssst, Sinterklaas slaapt".

Op de Howiblo liep de spanning op het schoolplein hoog op. Howiblo directeur Joyce Mackaaij sprak de wachtende kinderen toe op het podium. Zo vroeg zij aan de kinderen wat ze in hun schoentje hadden gekregen… Een kind mocht op het podium een echte Pieten-dansmove laten zien, wat werd ontvangen met luid applaus. "Gisteravond zag ik in het Sinterklaas journaal iets geks. Hoofdpiet was de koffers aan het inpakken. Zou Sinterklaas nog wel komen?", vroeg Joyce. "Zullen we een liedje zingen? Sinterklaasje kom maar binnen met je Piet… Kijken of hij dan komt." En ja, dat werkte, want nog geen twee minuten later verschenen Sinterklaas en twee Pieten.

De Sint werd door de kinderen met gejuich ontvangen en warm welkom geheten door Joyce op het podium. "Wat fijn dat u er bent. Ik was benieuwd of u wel zou komen. We hadden er al een zenuwachtig gevoel van in de buik. Ik begreep dat Eetpiet teveel pepernoten had gegeten? Klopt dat?" "Ja", vertelde Eetpiet op zielige toon. "Ik had stiekem pepernootjes gegeten. Toen werd ik heel pips." Joyce: "Maar de kinderen hebben je goed geholpen?" "Ja, kijk maar hoe fit ik nu ben", sprak Eetpiet enthousiast, terwijl ze over het podium sprong. "Ik heb touwtje gesprongen. Dat heb ik bij me, en ik ga zo testen of jullie het ook kunnen. Ik heb zo gesprongen. Kunnen jullie dat ook?" En ja hoor, dat konden de kinderen, die vrolijk in het rond hopsten. Samen met de Sint en de Pieten lieten de kinderen nog zien hoe goed zij de Pieten-Sinterklaas-move machtig waren. Natuurlijk werd het Sinterklaasfeest nog uitgebreid gevierd … en ging Sinterklaas alle klassen langs.

Ook op de Graaf Jan van Montfoortschool kwam Sinterklaas langs, en wat een gezelligheid was dat. Ondanks dat Sint ziek in bed lag met corona, was hij met bed en al op school gekomen. Hij werd door Piet goed verzorgd met vitaminepillen, water, een kruik en nog veel meer. Sinterklaas knapte het meeste op van de lieve kinderen die voor hem zaten. Hij kreeg als eerste het coronavaccin. Toen voelde hij zich weer helemaal goed. Nu kon hij zijn verjaardag vieren en daarna weer gezond naar het verre Spanje. Bij de kleuters werd vervolgens nog een circuit gedaan. Met bingo, sjoelen met pepernoten en een fotolijst voor een eigen portret, pepernoten bakken, was het feest compleet. In de groepen vanaf groep vijf werden er gedichten voorgelezen en surprises bewonderd en cadeautjes uitgepakt. Ook voor deze groepen was de dag geslaagd en gezellig…

Sjoukje Dijkstra

Op de Graaf Jan had Sinterklaas corona, maar gelukkig kreeg hij het vaccin en was hij daarna snel beter.
Aankomst Sinterklaas bij de Howiblo.
Bij de Heeswijk kwamen de Pieten op spectaculaire wijze via het dak.
Foto: EHA&DOOR architecten.
Bouwkosten nieuwe gemeentehuis vallen hoger uit 8 minuten geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 3 uur geleden
Het treintje is er ook weer. Dit maal helemaal gereviseerd.
Stadspark Montfoort weer ééndaags pretpark voor de regio 17 uur geleden
Drie generaties turnvrouwen.
Drie generaties in de turnwereld 18 uur geleden
Afbeelding
Haastrechtse Jaarmarkt voor de 48ste keer 19 uur geleden
Afbeelding
Ga je mee ...... tijdens de jaarmarkt naar de gezamenlijke kerken 21 uur geleden
Afbeelding
Draai aan het rad op de jaarmarkt in Haastrecht 22 uur geleden
opties m.b.t. de tweede Haastrechtse Brug
Inloopbijeenkomst: 'Tweede Brug in Haastrecht' gisteren