Afbeelding
Hester van der Vlist

Sinterklaas en zijn pieten komen aan in Haastrecht, of toch niet …

Algemeen

Om half 2 worden Sinterklaas en zijn pieten in Haastrecht verwacht. Kinderen, ouders en opa’s en oma’s staan vol verwachting aan de kade. Het weer is rustig en de nieuw aangelegde beschoeiing geeft een prachtig beeld weer van Haastrecht. Muziekvereniging Concordia staat klaar om aloude liedjes ten gehore te brengen. Niets kan roet in het eten gooien zou je denken.

Iets later dan verwacht komt de Sint met zijn Pieten Haastrecht binnenvaren. Het publiek is zichtbaar enthousiast. Wat fijn dat de Sint, ondanks alle maatschappelijke discussies, Haastrecht heeft weten te vinden. Zoals een moeder zei:” dit zijn toch de herinneringen die wij van vroeger hebben, het is fijn dat je de keuze hebt om je kind(eren) ook deze herinnering mee te geven.” Voor diegene die de pakjesboot gemist hebben, dat klopt! De Wilhelmina van Pruisenbrug in Hekendorp gooide roet in het eten dit jaar. De Sint werd daarom met de verkenningsboot naar Haastrecht gebracht, waarna de boot de pieten heeft opgehaald.

Wethouder Leon de Wit ontving het gezelschap bij het Pietenhuis (Raadhuis) in Haastrecht. In de tuin van het Pietenhuis zaten de Sint met zijn pieten. Via een met dranghekken gemaakte rotonde, konden de kinderen hun tekening aan de Sint geven, of gewoon even een praatje maken met de Sint of een van zijn enthousiaste pieten. “Sinterklaas kunt u echt alle deuren open maken met uw ring?” Ja lief kind, dat kan ik, zet vanavond je schoen maar neer dan ga je het ervaren!” Die verwonderde blik, daar doe je het voor als organisatie.

Ieder kind mag de tekening van de OVH geven en krijgt een lekkere speculaaspop. De prijswinnaars worden deze week gebeld. Bedankt OVH (Ondernemers Vereniging Haastrecht) dat iedereen de keuze had om de kinderen deze beleving mee te geven.

Hester van der Vlist

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Traditionele rommelmarkt in Haastrecht 2 uur geleden
Afbeelding
Zangmiddag in Waarder 9 uur geleden
Afbeelding
Het eerste seizoen van de Jupiter Sportspeeltuin een groot succes 12 uur geleden
De Herder in al zijn glorie langs de Hollandse IJssel, rechts molenaar Dries van Beek
Molen de Herder in Willeskop 14 apr, 19:00
Het Recreantentoernooi wordt gesponsord door Overbeek-transport BV Rotterdam en Van der Voet Assurantiën BV Haastrecht.
Tafeltennisvereniging TOP organiseert Recreantentoernooi 14 apr, 17:00
Afbeelding
Collectanten de straat op voor kinderen in armoede 14 apr, 12:00
Afbeelding
Enkeltje Holandija nu ook in Oudewater 13 apr, 19:00
Afbeelding
Taizé viering in Linschoten 13 apr, 14:00