Afbeelding
Hester van der Vlist

Sinterklaas en zijn pieten komen aan in Haastrecht, of toch niet …

Algemeen

Om half 2 worden Sinterklaas en zijn pieten in Haastrecht verwacht. Kinderen, ouders en opa’s en oma’s staan vol verwachting aan de kade. Het weer is rustig en de nieuw aangelegde beschoeiing geeft een prachtig beeld weer van Haastrecht. Muziekvereniging Concordia staat klaar om aloude liedjes ten gehore te brengen. Niets kan roet in het eten gooien zou je denken.

Iets later dan verwacht komt de Sint met zijn Pieten Haastrecht binnenvaren. Het publiek is zichtbaar enthousiast. Wat fijn dat de Sint, ondanks alle maatschappelijke discussies, Haastrecht heeft weten te vinden. Zoals een moeder zei:” dit zijn toch de herinneringen die wij van vroeger hebben, het is fijn dat je de keuze hebt om je kind(eren) ook deze herinnering mee te geven.” Voor diegene die de pakjesboot gemist hebben, dat klopt! De Wilhelmina van Pruisenbrug in Hekendorp gooide roet in het eten dit jaar. De Sint werd daarom met de verkenningsboot naar Haastrecht gebracht, waarna de boot de pieten heeft opgehaald.

Wethouder Leon de Wit ontving het gezelschap bij het Pietenhuis (Raadhuis) in Haastrecht. In de tuin van het Pietenhuis zaten de Sint met zijn pieten. Via een met dranghekken gemaakte rotonde, konden de kinderen hun tekening aan de Sint geven, of gewoon even een praatje maken met de Sint of een van zijn enthousiaste pieten. “Sinterklaas kunt u echt alle deuren open maken met uw ring?” Ja lief kind, dat kan ik, zet vanavond je schoen maar neer dan ga je het ervaren!” Die verwonderde blik, daar doe je het voor als organisatie.

Ieder kind mag de tekening van de OVH geven en krijgt een lekkere speculaaspop. De prijswinnaars worden deze week gebeld. Bedankt OVH (Ondernemers Vereniging Haastrecht) dat iedereen de keuze had om de kinderen deze beleving mee te geven.

Hester van der Vlist

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
'Het Touwbos': een mooie aanwinst voor basisscholen én omgeving 10 uur geleden
Afbeelding
Ook Taizé viering in Oudewater 10 uur geleden
Afbeelding
Ruim tweehonderd meter rails in Linschoten 11 uur geleden
Afbeelding
Hulp nodig bij uw aangifte Inkomstenbelasting 2022 12 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsconcert in Montfoort 13 uur geleden
Afbeelding
Deze week in Concordia 13 uur geleden
Afbeelding
Jubileumboek 'Wit-zwarte kleuren' gepresenteerd 14 uur geleden
Afbeelding
Open Dag bij SVO met Kay en Rick Schipper 29 mrt., 19:00