Afbeelding

Sinterklaas leest voor over… Sinterklaas

Algemeen

Ook nu hij in Oudewater is werkt Sinterklaas vanuit huis. Stilletjes is hij naar het Pietenhuis gekomen om vandaaruit - achter gesloten deuren - zijn werk te doen. Zaterdag las hij online een verhaal voor aan de kinderen én zij mochten de Goedheiligman het hemd van het lijf vragen.

Tijdens een livestream op de facebookpagina van 'Sinterklaas Intocht Oudewater' verscheen Sinterklaas rond 14.00 uur ten tonele. Hij las een prachtig boek voor: 'Daar is Sinterklaas' van Vivian den Hollander. Sinterklaas vertelde over Tijs en Hanna die samen naar de intocht van Sinterklaas gaan en avonturen beleven tot aan pakjesavond. Sinterklaas las het met veel gevoel voor en leek soms zelfs te vergeten dat hij zelf de hoofdpersoon is.

Fitte Sint

Terwijl Sinterklaas voorlas, mochten de kinderen via de chat vragen stellen. De chat werd overspoeld met vragen. 'Waarom komt u nog steeds met de stoomboot?' 'Waar is Amerigo gebleven?' 'Heeft u een huisdier?' 'Waar is Hoofdpiet?' 'Wat krijg ik in mijn schoen?' 'Wat is uw lievelingseten?' 'Hoe komen de pieten op het dak?' 'Veel vragen werden met liefde beantwoord door Sint. Ook werd er meerdere malen gevraagd naar de leeftijd van Sinterklaas. En wat schetste ieders verbazing? Sinterklaas verklapte zijn leeftijd: 157 jaar. Hoe het komt dat hij nog zo fit is? Als hij terug is in Spanje gaat Sinterklaas elke dag trimmen. In een joggingbroek en slobbertrui!

Het was een feestelijke en vrolijke middag. Aan de reacties op Facebook te lezen konden de kinderen en ouders deze online-intocht waarderen. Natuurlijk hoopt ook Sinterklaas dat hij volgende jaar gewoon weer met de boot kan komen, maar voor nu was dit een hele goede oplossing. Woensdagmiddag gaan de pieten dansen in de pietendisco en volgende week zaterdag is de Sintbingo. Sinterklaas en de pieten maken er ondanks alles gewoon een feestje van!

Ellen van Leeuwen

Afbeelding
Oranjevereniging Koningin Juliana Haastrecht pakt 'Groots' uit ter ere van 110-jarig bestaan 1 uur geleden
Koor aan de oranjebitter.
Koffieochtend in Dorpshuis De Vaart 3 uur geleden
Afbeelding
Railfiets 6 uur geleden
Afbeelding
FC Oudewater Dames 1 kampioen 20 uur geleden
Wethouder Jonkers opende de nieuwe fietsroute.
Succesvol fietsexamen in Montfoort ondanks regen en wind 21 uur geleden
Er werden veel spelletjes en puzzels verkocht.
Mooie opbrengst voor Hervormde kerk dankzij drukbezochte rommelmarkt 22 uur geleden
Onder een tunnel van schoongeborstelde ijsselsteentjes uit de 13e eeuw.
Onder de brug gisteren
Afbeelding
Copycat van Christo in Oudewater? 24 apr, 12:00