pr

Intocht Sinterklaas gaat gewoon door

Sinterklaas komt dit jaar naar de kinderen toe! Geen traditionele intocht in Oudewater maar een ludieke optocht door de straten van het stadje zodat kinderen hem gewoon vanuit hun straat of huis kunnen zien.

De sinterklaascommissie is al vanaf september aan het nadenken over de intocht van Sinterklaas dit jaar. Sjors van Zandwijk vertelt dat ze toen nog dachten en hoopten dat het een gewone, traditionele intocht kon worden. “Maar we hielden al wel een slag om de arm vanwege corona, maar toen zag het er toch wel rooskleurig uit.” Half oktober werd duidelijk dat een traditionele intocht niet mogelijk was. “Dan hadden we er een evenement van moeten maken inclusief QR-code controle en afsluiting van de binnenstad.” Dat is niet wat ze wilden omdat het dan voor veel mensen en kinderen niet mogelijk zou zijn de intocht mee te maken. “Toen bedachten we dat we wel een optocht door heel Oudewater konden doen. Ook de burgemeester was gelijk erg enthousiast.” Vlak na de persconferentie afgelopen vrijdag was nog even contact met hem met de vraag of het nog door kon gaan. “Het kan gewoon doorgaan,” was zijn reactie.

Wat is het idee?

Er zal een optocht, een soort caravaan met voertuigen, door heel Oudewater gaan met de Sint in een cabriolet, de touwtrein, een pakjes Pick-up, een DJ Piet met muziek en heel veel roetveeg pieten. Ze vergezellen de stoet met grappen en grollen. Vanaf half twee begint de caravaan te rijden langs een geplande route. Zie daarvoor ook het plattegrondje, er staan de tijden bij wanneer ze ongeveer bij jou in de buurt zullen zijn. Ze zullen drie uur lang door veel straten in Oudewater heen rijden zodat iedereen ze vanuit hun eigen huis en straat kan zien. Koert Westerman zal het geheel presenteren en Sjors van Zandwijk is opnieuw razende reporter en via facebook kan men live de optocht bekijken.

Wat een goed idee van deze sinterklaascommissie! Sinterklaas komt gewoon naar de kinderen toe!

Vanwege corona worden geen handjes geschud met de goedheiligman, en strooien doen de veegpieten ook niet. Maar er is wel een andere verrassing voor kinderen. Let zaterdag maar goed op!

Sjors vertelt dat het een hele puzzel was om zoveel mogelijk straten te bezoeken. Maar soms zal een gezin naar de dichtstbijzijnde straat moeten om te kijken naar de gezellig caravaan. Maar van een grote menigte mensen zal nu geen sprake zijn vanwege de lange route die Sinterklaas gaat rijden.

“Zo hebben we toch het speciale intocht gevoel kunnen behouden,” zegt Sjors blij. “En ieder kind kan hem zien!”

De livestream is te volgen vanaf facebookpagina; Sinterklaas Intocht Oudewater.

Wat fijn dat de intocht van Sinterklaas in Oudewater gewoon door kan gaan!

Margreet Nagtegaal

Meer berichten