Afbeelding
pr

De grote vraag van vandaag: Komt Sinterklaas naar Montfoort?

Algemeen

Hij komt, hij komt... of toch niet?

Zaterdag 13 november is het zover. Dan zou Sinterklaas naar Montfoort komen. Dat Sinterklaas komt is zeker, maar hoe, wat en wanneer? Achter de schermen werd er afgelopen weekend nog hard gewerkt aan de voorbereidingen. Persconferenties en maatregelen konden nog wel eens roet in het eten gooien. Dus, ook op maandag was er nog veel onzeker.

De intocht die georganiseerd is in opdracht van de Winkeliersvereniging, is in handen van de Organisatie Intocht Sinterklaas. Die liet afgelopen weekend weten: “Helaas zijn de coronamaatregelen de laatste weken weer veranderd. De informatie uit het persbericht, die geplaatst werd in de Zenderstreek en Radio Stad Montfoort klopt niet geheel meer. Achter de schermen werkt de organisatie hard aan een oplossing om toch een mooi feest voor de kinderen neer te zetten. Uiterlijk woensdagavond 10 november volgt er meer informatie over de definitieve invulling van de tocht op zaterdag 13 november. Hou daarom onze pagina op Facebook goed in de gaten.”

Tot nu toe zijn er meerdere scenario’s van en over het kinderfeest denkbaar. Zo is het mogelijk dat Sinterklaas en Pieten als vanouds aankomen op de IJsselkade, waar ze ontvangen worden door Vincent Kemp. Het buitengedeelte zal waarschijnlijk wel - zoals gepland - verlopen, maar de hamvraag daarbij: moeten ouders een QR-code laten zien of niet? In de middag zou er een gezellige Pietenmiddag zijn voor de kinderen in Sint Joseph. Eventueel met een tent van STAM voor buiten. Of dit allemaal doorgaat, hangt ook weer samen met maatregelen en toestemming van de gemeente en burgemeester.

Afsluiting binnenstad

In verband met de intocht - als die doorgaat als gepland - zal de IJsselbrug vanaf 13.30 t/m 14.45 uur geheel afgesloten zijn. Van 13.45 t/m 14.45 uur moet het verkeer in de binnenstad rekening houden met afsluitingen. De Hoogstraat is gedurende de gehele tijd afgesloten voor verkeer. De organisatie vraagt iedereen in deze tijd de binnenstad met de auto te mijden en de gehele dag geen auto’s te parkeren op Onder de Boompjes.

Voor actuele informatie: www.facebook.com/optochtmontfoort

Sjoukje Dijkstra

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Montfoort S.V.'19 en Gert Kruys beëindigen per direct samenwerking 1 uur geleden
Afbeelding
Geloofsontmoeting 3 uur geleden
Afbeelding
Magenta exposeert 5 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Klavertje 4 exposeren 20 uur geleden
Afbeelding
Mooie prestaties bij het steppen 21 uur geleden
Dirigente Marja Timmer dirigeert het koor.
Concert Vrouwenkoor Vita Nova in Lekkerkerk 22 uur geleden
Afbeelding
Oranjevereniging Koningin Juliana Haastrecht pakt 'Groots' uit ter ere van 110-jarig bestaan gisteren
Koor aan de oranjebitter.
Koffieochtend in Dorpshuis De Vaart 25 apr, 12:00